RH Napisano 6 Lutego 2012 Napisano 6 Lutego 2012 Zima zagościła na dobre (na moje nieszczęście ,bo nie na widzę tej pory roku ) do tego z siarczystym mrozem ,prawie jak w Finlandii .To też nadarzyła sie okazja aby zrobić modelik w wersji typowej dla tej pory roku ,czyli na nartach .A że firma AML wypuściła elementy do konwersji i kalki ,można byli sie obyć bez domowej partyzantki Modelik w barwach (tu przepisze z instrukcji nazwę ,bo język jest dla mnie nie do przetrawienia ) D.VII,1.D.357 of llmailuosasto 1,Utti airfield,listopad 1923 Kolorki dobrałem według opisu ,podanego w Federal Standart Cytuj
plastikk Napisano 6 Lutego 2012 Napisano 6 Lutego 2012 Obłedne kamo plus ''hakaristi'' plus szmatopłat - miód/malina. Cytuj
krosto Napisano 6 Lutego 2012 Napisano 6 Lutego 2012 Tak, to jest to! Fajny kamuflaż, lekkie cieniowanie, super! Tak patrze i sie zastanawiam, jak ten biedny pilot musiał sie opatulić, żeby przeżyć choć jeden przelot w tych skandynawskich warunkach pozdrawiam, K Cytuj
RH Napisano 6 Lutego 2012 Autor Napisano 6 Lutego 2012 Tak, to jest to!Fajny kamuflaż, lekkie cieniowanie, super! Tak patrze i sie zastanawiam, jak ten biedny pilot musiał sie opatulić, żeby przeżyć choć jeden przelot w tych skandynawskich warunkach pozdrawiam, K Ciekawa sprawa i temat do dyskusji Cytuj
Giulio Niewiadomski Napisano 6 Lutego 2012 Napisano 6 Lutego 2012 Moją opinię już znasz, ale dotychczas nie zauważyłem cieniowania, które również jest niezłe i ogół jest przez to jeszcze ładniejszy Cytuj
hadzi Napisano 6 Lutego 2012 Napisano 6 Lutego 2012 Śliczny! Obok polskich moje ulubione malowanie Fokkera D.VII, czeka mnie w 72, tylko skąd wziąść czas Cytuj
jarek38 Napisano 7 Lutego 2012 Napisano 7 Lutego 2012 Wytwórnia RH&RH znów wypuściła piękny model, gratuluję. Nie wiem, jak to robisz, że tak robisz, ale mnie się podoba. Pozdrawiam Jarek Cytuj
szwera Napisano 8 Lutego 2012 Napisano 8 Lutego 2012 Kamuflaż? REWELACJA!! Świetnie sklejony i pomalowany;) Gratuluje Może kiedyś uda mi się zrobić choć w połowie podobny ale w to na razie wątpię, ponieważ swoją karierę z modelarstwem dopiero zaczynam Cytuj
RH Napisano 8 Lutego 2012 Autor Napisano 8 Lutego 2012 Kamuflaż? REWELACJA!! Świetnie sklejony i pomalowany;) Gratuluje Może kiedyś uda mi się zrobić choć w połowie podobny ale w to na razie wątpię, ponieważ swoją karierę z modelarstwem dopiero zaczynam Na pewno się uda tym bardziej że ten model raczej nie należy do trudnych .A po za tym (,co odstrasza wielu chcących zbudować coś z modeli z tego okresu ) nie posiada olinowania ,pięty achillesowej niektorych kolegów.Kamuflaż też nie jest skomplikowany .Trudniejszy jest dobór odpowiednich odcieni ,bo same łatki to: pomalowanie bazy ,a potem naklejanie taśmy ,po kolejnych barwach Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi