Skocz do zawartości

PZL P.50 I - Ardpol 1/72

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pol roku w poczekalni, ale wreszcie koniec. Model bardzo przyjemny. Podwozie z zestawu jest zgodne z rysunkami z ksiazki Glassa "Polskie konstrukcje lotnicze" tom 3.

P1010001_zps21b3f745.jpg

P1010003_zps56b3d2ac.jpg

P1010005_zpscc2c176b.jpg

P1010007_zps7453e18a.jpg

P1010006_zps577aae4d.jpg

Napisano

Naprawdę ładna konstrukcja to była, szczególnie to widać po modelu z nowego opracowania i w ładnym wykonaniu

Napisano

Miła niespodzianka na Święta. Widać, że jest to dobrze opracowany model. Jednolite "srebrne" malowanie wymusza dużą staranność także co do detali i tu kilka drobiazgów można było dopieścić. Ale ogólnie model mi się podoba, krótko użytkowany prototyp zwalnia z dylematów typu "jak mocno brudzić". Z warsztatu wynika, że pracujesz nad jeszcze jednym P.50 - spróbuj pociągnąć kilka ścieżek nitów i staranniej zrobić ramki oszklenia np z kalkomanii.

Gratuluję ładnego modelu (tym bardziej że mimo teoretycznej popularności to w zasadzie biały jastrząb (oj, kruk) na forach... )

Napisano

Dzieki Panowie. Wiem jakie sa braki, moglem cos wiecej zrobic z malowaniem, ale zrezygnowalem z tego bo:

Zona i 2x 4.5latki nie daja mi wiecej jak 30 minut spokoju a do skonczenie kilka porzuconych modeli. 2 Jastrzab jest na tym samym etapie i wykonaniu pomijajac zamknieta kabine, wiec nie mialo sensu go pokazywac tutaj - bo brakuje mu jeszcze lopat smigla, ja dobralem i naprawilem z test shota jedynie 3 lopaty, pozostale 3 sie nie nadawaly do naprawy. No ja tego nie umialem zrobic wiec odpuscilem sobie.

Napisano

No to Pan Ciupek znowu sie postaral

Brawo

Moze przy tym drugim sprobujesz troche napuscic linie podzialu ? Nie bedzie tak "sterylnie".

Wiem - prototyp, ale jakos to wtedy wyglada bardziej plastycznie

pzdr