hardy1987 Napisano 22 Grudnia 2013 Share Napisano 22 Grudnia 2013 Witam Parę lat temu chcąc zmotywować mojego młodszego kuzyna do modelarstwa, zakupiłem mu w prezencie na urodziny model jedenastki z Mirage Hobby. Że był to zły wybór świadczyć może fakt że młody model częściowo posklejał gubiąc przy tym większość drobnych elementów, po czym wrzucił wszystko do szafy :( W tym roku sobie o nim przypomniał i poprosił mnie o zmalowanie tego co z niego zostało Malowanie przedstawiające maszynę podporucznika Hieronima Dudwała ze 113 eskadry Myśliwskiej stacjonującej we wrześniu 1939 na polowym lotnisku Poniatów. Sam Dudwał z liczbą czterech zestrzeleń w kampanii wrześniowej znalazł się na drugim miejscu jeśli chodzi o liczbę zestrzeleń w kampanii wrześniowej ustępując tylko Stanisławowi Skalskiemu. Model ma przedstawiać maszynę z przed 1 września kiedy to maszyna podporucznika Dudwała została ostrzelana przez Bf 110 oraz poważnie uszkodzona, w wyniku czego mechanicy musieli połatać uszkodzone fragmenty blach za kabiną w takim stanie w okresie pózniejszym dostał się w ręce niemców i jest dość dobrze obfotografowana. a tak wyglądała biała 10 przed uszkodzeniem pierwszego września: Zdjęcia moich malarskich wypocin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 22 Grudnia 2013 Share Napisano 22 Grudnia 2013 Fajny modeliki, wielki plus za temat. Jakich użyłeś farb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hardy1987 Napisano 22 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2013 Standardowo polish khaki oraz polish blue pactry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 22 Grudnia 2013 Share Napisano 22 Grudnia 2013 Ładny miodel i w zacnych barwach u mnie leży w szafie i czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 22 Grudnia 2013 Share Napisano 22 Grudnia 2013 Bardzo przyjemny dla oka...jedynie "obuwie" bym nieco zmatował?...no i dodał owiewkę,chyba że miał odstrzeloną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 23 Grudnia 2013 Share Napisano 23 Grudnia 2013 Ładny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hardy1987 Napisano 24 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2013 Zacny pilot i piękna maszyna jedynie co bym poprawił to miejsce na którym chyba nie siadła farba - prawa lotka no i możnaby się pokusić o dorobienie owiewki, w P11 jej kształt jest bardzo prosty, swoje klisze też gdzieś posiałem i dorabiałem z butelki plastikowej. No a ogólnie to podobuje się, w końcu to nasza jedenastka A bo tam pierwotnie była rozciągnięta antena:) ale po przeanalizowaniu dokumentacji okazało się że ten takowej nie miał więc usunąłem. Już poprawione Pozdrawiam i życzę Zdrowych, Wesołych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi