tenzan Napisano 5 Kwietnia 2015 Share Napisano 5 Kwietnia 2015 Bf 109 E jaki jest każdy widzi. Chyba jeden z najpopularniejszych samolotów II wojny światowej. Model wykonany prosto z pudełka, w barwach Królewskich Sił Powietrznych Jugosławii, kwiecień 1941. Nowy model 109-tki Airfixa kleił się generalnie bezproblemowo. Malowanie - góra Tamiya XF-27 (black green), dół Tamiya XF-23 (light blue). Kalki firmy "Lift Here", z serii Yugoslav Emils. Zachęcam do oglądania i komentarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 5 Kwietnia 2015 Share Napisano 5 Kwietnia 2015 Model wygląda na schludnie sklejony choć zdjęcia wykonane są w kiepskim świetle i trudno zauważyć bądź ocenić konkretne detale, nie wiem jaki kolor powinien mieć ten konkretny Emil ale rozumiem że dobierałeś go wg instrukcji wskazanej w kalkomani. Jedno co m isię nie podoba to nierówne maskowanie odcięcia spodu samolotu na ogonie, dość fajne brudzenie na spodzie choć brakuje albo nie widać silniejszego łosza po całości choć na górze i tak nie było by nic widać. Model dość mocno się błyszczy a powinien być matowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenzan Napisano 5 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2015 Fakt, postaram się poprawić fotki next time. Co do kolorów - sprawdzałem w kilku źrodłach i te barwy wydały mi się najwłaściwsze. Co do błysku, efekt lampy błyskowej - w realu nieco mniej się świeci. Nie zmatowiłem modelu, ponieważ jugosłowiańskie E-3 nie były zbyt długo w służbie, toteż zanadto nie wypłowiały. Co do nierównego maskowania, zrobiłem to celowo - na kilku fotkach widać, że to przejście kolorów nie było jak od linijki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koralgol4 Napisano 12 Kwietnia 2015 Share Napisano 12 Kwietnia 2015 Podobają mi się zacieki i wash na spodniej części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Model FAN Napisano 12 Kwietnia 2015 Share Napisano 12 Kwietnia 2015 Podoba mi się. Ciekawe malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenzan Napisano 12 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2015 tombie01, koralgol4, Model FAN - dzięki za miłe słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi