radoslaw6363 Napisano 26 Lutego 2017 Share Napisano 26 Lutego 2017 Witam ! Mój pierwszy Spitfire Jakoś omijałem legendę do tej pory. Model Airfixa sklejał się bardzo przyjemnie. Teraz zabrałem się za Spitfire IX Eduarda i mam porównie.Eduard Profi Pack ma sporo więcej szczegółów, ale tak jak w Airfixie nie da się bez piłowania połączyć kadłuba ze skrzydłami, u Eduarda to co w Airfixie jest w jednym kawałku składa się z 4 części (np.chłodnice pod kadłubem). Generalnie Airfixa polecam,a o modelu Eduarda napiszę jak skończę. Trudnej sztuki fotografowania modeli dopiero się uczę Niestety na fotkach dokładnie widać wszystkie błędy i niedokładności Miało być pięknie, wyszło jak zwykle Malowanie 610 dyw.z 13grupy. Lotnisko Biggin Hill Lipiec 1940. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinkedziak Napisano 27 Lutego 2017 Share Napisano 27 Lutego 2017 Witam ! Też mam ten model Airfixa w planach. No żeby mój wyszedł tak jak tobie to będzie cacy. Ja się nie będę wypowiadał czy ten model powinien być taki śmaki czy owaki. Mnie się podoba. Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 27 Lutego 2017 Share Napisano 27 Lutego 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 27 Lutego 2017 Share Napisano 27 Lutego 2017 Polecam w aparacie ustawić balans bieli na "żaróweczkę". Wtedy światło powinno być białe a nie żółte A sam model mi się bardzo podoba. Jaki jest numer katalogowy tego Airfixa, hmm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 27 Lutego 2017 Autor Share Napisano 27 Lutego 2017 Robiłem fotki przy świetle dziennym , żarówka to chyba raczej przy sztucznym. Mam w aparacie manualne ustawianie balansu bieli, ale fotografowania się dopiero uczę. Jak biały na zdjęciu jest biały (litery kodowe na kadłubie)to myślalem że wszystko jest OK ! Numer Airfixa A01071A inbox- http://airfixtributeforum.myfastforum.org/Airfix_1_72_Supermarine_Spitfire_MkIa_A01071A_in_box_about20725.html Malowałem farbami Hataka Blue Line , niby dedykowane pod pędzel ,ale aerografem dałem radę POLECAM ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi