Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

E-2C Hawkeye 1/72 Xieda. Zestaw ciekawostka. Plastik słabej jakości. Pasowanie części makabra. Linie wypukłe a nity jak od kowala Kabina pilotów nie istnieje. Kalki ... raczej nalepki nadają się bardziej do przyklejenia na rowerek dla dziecka. Na opakowaniu powinien znajdować się napis "zlepić i powiesić pod sufitem do oglądania z daleka". Nie wątpliwa zaleta to cena około 15 zł. Choć wprawny modelarz na pewno coś z tego wydłubie. Może kiedyś jak napadnie mnie głód ambicjonalnego dłubania wezmę się za niego.

th_h1.jpg th_h2.jpg th_h3.jpg th_h4.jpg th_h5.jpg

In-Box z prywatnego forum, zapraszam ciekawskich.

Napisano

Hej miałem ten wynalazek zapomniałeś jeszcze dodać ze oszklenie jest mleczne i w żaden sposób nie pasuje do kadłuba, ja robiłem szyby od podstaw, dodatkowo te naklejki sobie odpuść ja pasy na kadłubie malowałem oznaczenia zapożyczyłem z magazynu z kalkami. No i statecznik poziomy ma zły kąt wzniosu.

Napisano

Tutaj akurat "szkiełko" było grubsze niż szersze. Kalki mam już od innego zestawu kupione na aukcji okazyjnie za 5-taka z zestawu Hase czy też innej firmy.

Napisano

Robiłem ten model lata temu co najlepsze wtedy zamiast kalek miał on zwykłe naklejki

Pozdrawiam

Napisano
rizzi GT, a gdzież kupiłeś ten produkt? Wykopaliska z ebaya?

Kurczę, skusiliście mnie na zakup

Allegro

Robiłem ten model lata temu co najlepsze wtedy zamiast kalek miał on zwykłe naklejki

Tutaj też są zwykłe nalepki. Pisałem wcześniej.

• 2 weeks later...
Napisano

Koledzy, bez emocji,

to tylko wypraski z zestawu Fujimi. Z czysto technicznego punktu widzenia zastanawiam się tylko czy Fujimi/Heller opchnęło formy po wejsciu Hasegawy z jej E-2C czy ktoś wrzucil wypraski na skaner 3D i wycial nowa forme na frezarce CNC.

Jeszcze przed 2 laty był to bardzo poszukiwany zestaw :-)

Sam mam 2 sztuki (Fujmi Screwtops i Heller).