Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie!

Aby przećwiczyć różne techniki, które potem stosuje w pojazdach gosienicowych, od niedana kupuje tanie FlaKi i PaKi tamyi.

W poniższym modelu, przećwiczyłem:

-śnieg na podstawce

-robienie drzew iglastych

-zimowe kamo

-formowanie terenu z papieru toaletowego namoczonego w wikolu.

Prosze o rady co w powyższych technikach poprawić

pozdrawiam

df6237dc37115469med.jpg

Napisano

Cos tu nikt nie pisze, to ja bede pierwszy

Bardzo ciekawa kompozycja, najbardzie podoba mi sie drzewko z czego je wykonales?

Akurat tez mam zamiar wykonac jakies drzewko i zbieram materialy itp.

Napisano

Hmm... więc tak. Kupiłem w OBI takie ustrojstwo. To są pojedyncze krzaczki jakby (taki pojedynczy na sucho na podstawce z tigem) W paczce jest tego sporo. Odcinam takie pojedyncze gałązki odpowiednie, i przyklejam do odpowiednio przyciętej pałeczki do jedzenia

Drzewko w sumie robiłem z godzinke mam nadzieje że na podstwace do mojego KT z arden wykonam lepsze

pozdro

Napisano

Mnie się podoba, fajne gniazdko

Napisano

Bardzo fajnie ci to wyszło. Teren super ,i do kończ ramkę

Ja jakieś dwa miesiące temu tez zrobiłem podobne drzewko tyle ze z długiego mchu (Który zakosiłem ze Szklarskiej poręby)

• 2 weeks later...
Napisano

witam, mam pytanie?czemu celownik niejest polaczony z dzialkami?bo mam tez tego flaka, i u mnie ruch działek powoduje takze ruch celownika rownoczesny.pozdrawiam

Napisano

Witam!

To ja jeszcze dorzucę kolejne pytanie o celownik: dlaczego on jest w środku pełny? Robiłem tego Flaka tylko na Wirbelwindzie i z tego co mi wiadomo celownik powinien byc wydrążony w środku żeby było przez niego cokolwiek widać...

Ale tak to dioramka i model mi się podobają

PS: No i rzeczywiście celownik powinien być zschynchronizowany z lufami.

Napisano

witam

Więc tak:

Celownik jest owszem skopany, ale taki dała tamka. Gdybym sie z nim bawił, musiałbym też lufy przewiercić

dzięki za komentarze

pozdr

• 2 weeks later...
Napisano

2 pytanka

Gdzie załogą?

Gdzie jakiekolwiek szkrzynie z amunicją?

P.S. Trawa za długa i gniazdko jest takie