m1013 Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Z modelu Italeri (No 225) postanowiłem kiedyś zrobić Shermana z 1 Dywizji Pancernej w Holandii, 1944. Zawieszenie wymieniłem na Dragona, gąsienice to Tasca, lufa metalowa... już nie pamiętam skąd , dodatkowe ogniwa na pancerzu oraz zasobnik na wieży z Firefly Vc Dragona, tylny zasobnik na kadłubie własnej roboty ale z pokrywą Dragona, no i trochę szpeju, czyli koce Armo i jeden własnej roboty, skrzynie Plus Model. Powinienem jeszcze zmatowić trochę te dodatkowe ogniwa na pancerzu, bo się świecą jak wiadomo co . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Zrób coś z tymi wizjerami. Modelik ładnie wykonany ale jakoś taki mdły mi się wydaje. Urozmaić go jakoś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1013 Napisano 13 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2009 No tak, wizjery, jakoś je pominąłem Ale jak go urozmaicić? Bazowałem na kilku fotkach takich Shermanów z Dywizji Maczka, one wszystkie tak wyglądały... Nie mam pomysłu co by tu można jeszcze zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Aha, jeszcze krzywo pomalowane reflektory z tyłu czołgu. Może zrób go bardziej styranego, jakieś przebarwienia - pełno pól do popisu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1013 Napisano 13 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2009 Krzywo? No może odrobinę... No chyba już tylko przebarwienia i ewentualne otarcia farby, coś może wymyślę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Kurde, jak patrzę na takie Sherman-y, to aż mnie nabiera ochota na zakup takiego modelu. Co do Twojego czołgu, wg mnie wszystko jest OK, ale jak na mój gust gąski trochę za bardzo mają kolorku rdzy (ale o gustach się nie dyskutuje). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1013 Napisano 13 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2009 Kurde, jak patrzę na takie Sherman-y, to aż mnie nabiera ochota na zakup takiego modelu. Bo to naprawdę zajefajne czołgi, a możesz kupić ich setkę a i tak nie zrobisz wszystkich wersji i konfiguracji Co do Twojego czołgu, wg mnie wszystko jest OK, ale jak na mój gust gąski trochę za bardzo mają kolorku rdzy (ale o gustach się nie dyskutuje). Ups, a to nie miała być rdza, tylko błoto i takie tam , szczególnie na ogniwach, bo gumowe były, tylko końcówki spinające były stalowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Może to przez fotki taki kolor wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1013 Napisano 13 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2009 Możliwe, w naturze odrobinę mniej rdzawo wyglądają, a to pigment MIGa Europe Dust P028... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Shermanik fajniutki tylko te gąski z przodu trochę za bardzo się świecą. Reflektory to są z przodu, a z tyłu są światła stopu kolego Aleks Kornafel. Według mnie to wcale go nie poprawiaj. Jest naprawdę okej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Bardzo ładny ten czołg. Też jestem zdania, aby go zostawić w spokoju, ma wszystko, czego mu potrzeba. Coraz bardziej podobają mi się te czołgi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 WItam! Modelik ogólnie bardzo "gut", ale ja bym zrobił podobnie jak w swoim. Wash, pigmenty i suchy pędzel. Nie ma głębi. Model z pomysłem(1 Dyw. Panc. gen.Maczka to jest miód). Wiem że jak już model jest teoretycznie skończony to nie chcę się go ruszać, ale może spróbuj. Myślę że będzie wyglądał o niebo lepiej. Pozdrawiam Artur PS: Jeżeli masz jakieś ładne fotki tego Shermana to wrzuć je może do tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1013 Napisano 13 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2009 Dzięki wszystkim za słowa uznania, cieszę się, że Wam się podoba Gąski zmatowię, a co do fotek to... ładniejszych na razie nie mam, coś mi nie wychodzą foty modeli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Popracuj nad zaciekami w następnym modelu , bo ten wygląda jak by się ropą pocił I to samo co Ar2r - zrób mu Washa , będzie realniej wyglądał Fotami się nie przejmuj -człowiek nabiera wprawy - mam -miałem to samo i jest coraz lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1013 Napisano 14 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2009 Popracuj nad zaciekami w następnym modelu , bo ten wygląda jak by się ropą pocił Eee, w tym jeszcze popracuję, bo ropą to właśnie tak niespecjalnie powinien, raczej benzyną ;) I to samo co Ar2r - zrób mu Washa , będzie realniej wyglądałNo właśnie z tym washem miam największe problemy... Fotami się nie przejmuj -człowiek nabiera wprawy - mam -miałem to samo i jest coraz lepiej Nie przejmuję się ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 Reflektory to są z przodu, a z tyłu są światła stopu kolego Aleks Kornafel. Jak zwał tak zwał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi