Akahoshi Napisano 6 Kwietnia 2010 Napisano 6 Kwietnia 2010 Zrobiony jakiś czas temu, ale nie miałem okazji go przedstawić. Kiedyś wyglądał tak: Po oglądnięciu po raz "n-ty" serialu "Czterej pancerni i pies" postanowiłem zrobić swojego Rudego. Tak więc "zvezdowy" teciak poszedł do kreta. Następnie dorobiłem lampę, oraz jej okablowanie, zmieniłem pełne koła na te z otworami ulgowymi (Maquette), zmieniłem "gumofilca" na magic-track'i, poprawiłem kształt wierzy, oraz kształt po formie odlewniczej na niej. Wszystkie oznaczenia (prócz orzełka) malowane ręcznie. I w zasadzie tyle. Nie za bardzo wyszło mi malowanie gąsienic. Tzn. zrobiłem je takie, jakich sam nie lubię - ostro pordzewiałe. Zapuściłem za mocnego wash'a. Zapraszam do oglądania: Kilka zbliżeń: Na koniec szybka zabawa z PS'em: Cytuj
marioba Napisano 6 Kwietnia 2010 Napisano 6 Kwietnia 2010 Witam! Modelik czad i wymiatanie. Tylko Szarika brakuje..... Jednak dałeś chyba lekko ciała z napisem na podstawce. Rudy to czołg z 1 Warszawskiej Brygady Pancernej im. Bohaterów Westerplatte. http://pl.wikipedia.org/wiki/1_Warszawska_Brygada_Pancerna_im._Bohater%C3%B3w_Westerplatte patrz dział "ciekawostki" No i wkradła się literówka "boheterów" Poza tym to naprawdę kapitalny modelik i bardzo mi się podoba. Fajny pomysł i malowanie. viewtopic.php?t=19918 Cytuj
Gość Napisano 6 Kwietnia 2010 Napisano 6 Kwietnia 2010 Ja mam tego z Dragona i siedzę teraz i ogladam odcinek za odcinkiem " Czterech pancernych... " po to by sie zdecydować na jakąś konkretna wersje Rudego. Zauważyliście że nieraz nawet w jednym odcinku, Rudego grało kilka róznych czołgów?? Cytuj
marioba Napisano 6 Kwietnia 2010 Napisano 6 Kwietnia 2010 Szariki też chyba były ze dwa, albo trzy Cytuj
Gość Napisano 6 Kwietnia 2010 Napisano 6 Kwietnia 2010 Tylko Szarika brakuje..... Chcecie Szarika?? proszę bardzo Tu jest Szarik ja prawdziwy Cytuj
menago Napisano 7 Kwietnia 2010 Napisano 7 Kwietnia 2010 Model zacny. A co do Szarika. Jego role odgrywały trzy psy, najczęściej występował Trymer.. Teraz stoi wypchany w Sułkowicach w jednostce szkolenia psów policyjnych. Cytuj
skwercio Napisano 8 Kwietnia 2010 Napisano 8 Kwietnia 2010 Teraz stoi wypchany w Sułkowicach w jednostce szkolenia psów policyjnych. Ale nie wypchali go chyba ZA ŻYCIA???!!! Cytuj
Akahoshi Napisano 8 Kwietnia 2010 Autor Napisano 8 Kwietnia 2010 Dzięki za komentarze. Jednak dałeś chyba lekko ciała z napisem na podstawce. Rudy to czołg z 1 Warszawskiej Brygady Pancernej im. Bohaterów Westerplatte.(...)No i wkradła się literówka "boheterów". Holender, ale wtopa z tą tabliczką. Oczywiście, że powinno być Bohaterów Westerplatte. Czemu napisałem Września? Nie mam pojęcia. No i jeszcze ten błąd w napisie "bohaterów" Tabliczka do wymiany. Ja mam tego z Dragona i siedzę teraz i ogladam odcinek za odcinkiem " Czterech pancernych... " po to by sie zdecydować na jakąś konkretna wersje Rudego. Zauważyliście że nieraz nawet w jednym odcinku, Rudego grało kilka róznych czołgów?? Nie ma sensu wybierać konkretnego egzemplarza. Rudego grało kilkanaście, jak nie więcej czołgów. Ekipa filmowców korzystała z pojazdów jednostek wojskowych, które były najbliżej miejsca kręcenia zdjęć. A że odcinki kręcili praktycznie po całej Polsce... Chcecie Szarika?? proszę bardzo Szarki też może kiedyś będzie. I to z całą załogą. Ale to odległa przyszłość, jak już nauczę się malować figurki. Cytuj
menago Napisano 8 Kwietnia 2010 Napisano 8 Kwietnia 2010 Ale nie wypchali go chyba ZA ŻYCIA???!!! Z tego co wiem dopiero jak dopełnił żywota na zasłużonej emeryturze w jednostce, w której był szkolony. Cytuj
Marek Michalski Napisano 9 Kwietnia 2010 Napisano 9 Kwietnia 2010 Musisz wziasc tez pod uwagę to ze były to czołgi produkcji Polskiej. A różniły się tylko odlewanymi numerami na wieży Zdarzały się tez o ile pamiętam w wersji M-1. O ile wiem to wersji polskiej nikt nie produkuje.A i jeszcze ciekawostka: w koszarach po 1 Warszawskim Pulku Czołgów im. Bohaterów Westerplatte stoi na cokole czołg który pasuje do modelu MaguetteTo jest z wieżą z oddzielnymi wentylatorami , przez długi czas nosił wszystkie insygnia RUDEGO. Po przyjściu demokracji jako wyjątkowo niesłuszne napisy i numer 102 poszły się...... . To jeszcze nic . Po zamianie 1 Pulku w 100 pułk czołgów a później w 14 brygadę zmechanizowana , jeden z batalionów za godło miał psa SZARIKA.I to tez rozpieprzono. Tak ze nazwa Pulku z piękna tradycja bojowa zniknęła z listy jednostek WP. Cytuj
Cesarz Napisano 10 Kwietnia 2010 Napisano 10 Kwietnia 2010 Model bardzo fajny i realistyczny. A jaką wersją Photoshopa robiłeś to ostatnie zdjęcie, bo wyszło super? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi