jpl Napisano 1 Stycznia 2011 Share Napisano 1 Stycznia 2011 Kolejne moje dzieło to tytułowy Łazik, malowany częściowo aerografem, po jego awarii pędzlem , ostatecznie wyszedł na tyle dobrze, że zdecydowałem się go pokazać. Brudzony suchymi pastelami, na zdjęciach może nie wygląda najlepiej, no ale one przedstawiają go w powiększeniu... Raz jeszcze, szczęśliwego Nowego Roku dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 1 Stycznia 2011 Share Napisano 1 Stycznia 2011 Zrób więcej lepszych zdjęć, bo niewiele widać. Ale póki co zauważyłem pare niedomalowanych miejsc. Co to za czarne plamy na siedzeniach?. Miejscami farba wydaje się za grubo położona. Model się świeci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 1 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2011 Ale póki co zauważyłem pare niedomalowanych miejsc. Co to za czarne plamy na siedzeniach?. Miejscami farba wydaje się za grubo położona. Model się świeci. Plamy to usiłowania imitowania zabrudzeń foteli, farba zapewne jest miejscami za grubo położona-nie umiem dobrze malować pędzlem. Natomiast niedomalowań raczej nie ma, to raczej moje błędy przy rozprowadzaniu suchej pasteli-ale może coś przeoczyłem-wskaż, proszę, miejsca, gdzie zdaje Ci się, że są niedomalowania. Co do świecenia modelu-dostał mniej więcej 2 warstwy matowego lakieru MrHobby z puszki. Nie mam zbyt dużej prakytki w jego użyciu, może to za mało? W normalnym świetle, nie takim z lampy błyskowej, nie świeci się tak mocno... Postaram się w najbliższym czasie zrobić trochę zdjęć w naturalnym świetle i dodać do wątku. No to w takim razie dziękuję za uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 2 Stycznia 2011 Share Napisano 2 Stycznia 2011 Zdjęć nie da się powiększyć, ale wydaję mi się, że ramka szyby nie jest domalowana. A świecenie może jest spowodowane słabymi zdjęciami. Zrób lepsze zdjęcia, to da się coś więcej powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 2 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2011 O, dzięki, faktycznie. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heilsberg Napisano 2 Stycznia 2011 Share Napisano 2 Stycznia 2011 Plandekę przykleiłeś do góry nogami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 2 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2011 Ale numer... no nic, postaram się jakoś to poprawić... (PS: to raczej dach składany niż plandeka...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 2 Stycznia 2011 Share Napisano 2 Stycznia 2011 Mimo pewnych minusów to zdajsie pierwsza skończona 508 na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heilsberg Napisano 2 Stycznia 2011 Share Napisano 2 Stycznia 2011 Jak zwał tak zwał. Poza tym nie wiem skąd Ci się brązowa skóra wzięła na fotelach. Wszędzie widziałem tylko czarną. Ale może i była brązowa, 100 procent pewności nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 28 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2011 Skończona to zdaje się druga. ;) Niestety, na razie nie miałem czasu prawidłowo tego wykończyć, ale postaram się. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAMSON Napisano 6 Lutego 2011 Share Napisano 6 Lutego 2011 Jak narazie zknocony! Ale naprawdę warto by popracować nad nim! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 24 Kwietnia 2011 Share Napisano 24 Kwietnia 2011 model ładny tylko w opisie brak skali i możliwości odniesienia do twoich umiejętności ja zrobiłem coś podobnego w skali 72 a wzorowałem się na modelu z firmy gpm model jest zrobiony od podstaw kiedyś go wstawie pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 3 Maja 2011 Autor Share Napisano 3 Maja 2011 Oj, obcięło opis: model jest oczywiście w 1/72. Wiem, miałem wstawić tu zdjęcia... ale w sumie poprawiłem tylko plandekę, obracając ją na właściwą stronę, więc niewiele się zmieniło. Edit: no, wstawię jedno zdjęcie, "żeby było": Ruszyłem także z kolejnym pojazdem, tym razem to powstańcza Pantera, więc pewnie dopiero jej zdjęcia zamieszczę na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi