kubisz Napisano 27 Listopada 2011 Share Napisano 27 Listopada 2011 (edytowane) Jakiś czas temu postanowiłem urozmaicić trochę swoją kolekcję (o ile można mówić o urozmaiceniu kolekcji Humvee robiąc kolejnego ). Pomyślałem, że fajnie będzie wpowadzić kilka nowych kolorów, stąd pomysł na "Policyjną opowieść". Tak wygląda rezultat: 1. M1114 Up-Armored Humvee z pancerzem Frag Kit 5, należący do Afghan National Police. Maska, przedni grill oraz całe podwozie - M1151 Academy. Reszta - M1114 Frag 5 Bronco. DSzK - mix elementów z dragonowych figurek chińskich ochotników i tamiyowskiego T-55. WARSZTAT _______________________________________________________________________________________________________________________________ 2. M1025A2 HMMWV Armament Carrier należący do Kuwaiti Police. Baza - M1025 Academy. Koła - Voyager. Karabin - Bronco. Kilka elementów z innych modeli i z blaszek Eduarda. Jest czysty, bo przedstawia pojazd z parady wojskowej. WARSZTAT _______________________________________________________________________________________________________________________________ 3. M1025P1 HMMWV Armament Carrier z pancerzem ASK należący do Iraqi Police. Podwozie i dolna część nadwozia - Italeri. Dach i obrotnica - Tamiya. Koła - Armorscale. ASK - Eduard (boki, drzwi) i scratch (przednie okno i przegroda wewnątrz). Osłony na obrotnicy - scratch. Klimatyzator - Pro Art Models. WARSZTAT _______________________________________________________________________________________________________________________________ Wszystkie modele malowane pędzlem, jedynie biały w irackim to spray. Kalkomanie robione na zamówienie. Tak wyglądają razem: Edytowane 22 Października 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 27 Listopada 2011 Share Napisano 27 Listopada 2011 Super modele. Fajnie się ogląda inne niż wojskowe Humvee'ki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Listopada 2011 Share Napisano 27 Listopada 2011 Fajne A wrzucisz fotkę całej kolekcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 27 Listopada 2011 Share Napisano 27 Listopada 2011 Witam. Współczesne pojazdy to nie moja bajka więc zadam laickie pytanie. Czy ten iracki ma z tyłu zamontowaną klimę? Najbardziej podoba mi się ten z Kuwejtu. Dwa pozostałe zresztą też. Tylko jedna rzecz mnie razi-świecące opony. Jakbyś je zmatowił byłoby super. Ale to tylko moja bardzo subiektywna ocena. Ogólnie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 27 Listopada 2011 Autor Share Napisano 27 Listopada 2011 Dzięki za opinie A wrzucisz fotkę całej kolekcji? Postaram się. Czy ten iracki ma z tyłu zamontowaną klimę? Tak, to jest klimatyzator. Tylko jedna rzecz mnie razi-świecące opony. Jakbyś je zmatowił byłoby super. Opony w afgańskim i irackim są matowe. Jeżeli gdzieś coś błyszczy, to wina lampy błyskowej. Sprawdziłem, bo na innym forum też mi zwrócono na to uwagę. Inna sprawa to kuwejcki. Jak pisałem, miał to być pojazd z parady, czysty i z celowo półmatowymi oponami. Choć tu też lampa zbytnio potęguje efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drinkman Napisano 27 Listopada 2011 Share Napisano 27 Listopada 2011 Afgański i Iracki jakieś takie "nieKubiszowe",ale ten z Kuwejtu trzyma poziom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 27 Listopada 2011 Autor Share Napisano 27 Listopada 2011 "nieKubiszowe" Sprecyzuj Przy okazji spełniam prośbę o zdjęcia kolekcji: viewtopic.php?f=124&t=17178&p=457090#p457090 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 27 Listopada 2011 Share Napisano 27 Listopada 2011 Nazbieralo sie mlotkow Ciekawe niezla kolekcja Ci sie uzbierala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drinkman Napisano 27 Listopada 2011 Share Napisano 27 Listopada 2011 Znaczy jak dla mnie te dwa wymienione są,owszem ładnie sklejone i pomalowane ale jakieś takie nijakie,natomiast ten z Kuwejtu poprzez kamo jest ciekawy i mocno wyróżnia się oryginalnością pomimo braku skrzynek,tobołów i innych pierdół. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Listopada 2011 Share Napisano 28 Listopada 2011 Fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Listopada 2011 Share Napisano 28 Listopada 2011 Nieźle się naciapkałeś przy tym Kuwejckim Brawo, piękne modele! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 28 Listopada 2011 Autor Share Napisano 28 Listopada 2011 Dzięki za opinie Znaczy jak dla mnie te dwa wymienione są,owszem ładnie sklejone i pomalowane ale jakieś takie nijakie Iracki nijaki? A poważnie - lubię mieć różnorodność na półce. Ale nie taką, gdzie każdy model jest w cudacznym kamuflażu. Tylko taką, gdzie mam modele "dziwne", ale też "standardowe". Nawet ze wskazaniem na te drugie. Dlatego też z tych trzech modeli każdemu się spodoba inny. A niektórym pewnie żaden Nieźle się naciapkałeś przy tym Kuwejckim Trzy kolory kamuflażu (oprócz bazowego) to jeden dłuuugi wieczór... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi