mysiek13 Napisano 2 Kwietnia 2013 Napisano 2 Kwietnia 2013 Witam Chciałbym pochwalić się pierwszym gotowym modelem na tym Forum, "luźnym/weekendowym/relaksacyjnym" projekcikiem przedwrześniowego WP. Modele naprawdę sklejały sie rewelacyjnie - jestem pod ogromnym wrażeniem jakości, spasowania, przemyślenia technologicznego, doboru żywicy ( bardzo miła w obróbce -nie kruszy się , nie pęka, model nie jest zwichrowany). MARS to dla mnie mistrzostwo świata za jakość, przyjemność klejenia i tematykę!!! Figurki to lekko przerobiony Preiser. Proszę o komentarze - pozdrawiam Michał Cytuj
fenek Napisano 2 Kwietnia 2013 Napisano 2 Kwietnia 2013 mi się podoba fajny projekcik i oryginalny, Morze tylko kolory kamuflażu wydają się zbyt intensywne ale to morze być sprawka oświetlenia Cytuj
TankRed1070 Napisano 2 Kwietnia 2013 Napisano 2 Kwietnia 2013 Pięknie się prezentuje choć można jeszcze to i owo dopieścić ;) Mam na myśli kurzenie. Modele MARS-a są prześliczne choć nie tak trywialne do poskładania. Tym bardziej gratuluję ładniego i niebanalnego modelu. Mówisz, że są to figurki Preiser-a. Jaki zestaw był bazą? Pozdrawiam! Cytuj
KFORowiec Napisano 4 Kwietnia 2013 Napisano 4 Kwietnia 2013 Bardzo ładny model, może kiedyś też się na niego skuszę. Dołączam się do pytania o zestaw figurek. Cytuj
Złośliwiec Napisano 4 Kwietnia 2013 Napisano 4 Kwietnia 2013 mysiek13 ciągnik z Boforsem wyszedł Ci przepięknie. Czy mogę prosić o jakieś lepsze zdjęcia figurek? Cytuj
mysiek13 Napisano 4 Kwietnia 2013 Autor Napisano 4 Kwietnia 2013 Witam i dziękuję za bardzo miłe komentarze - lepsze fotki figurek w innym świetle i innym aparatem postaram się wrzucić w weekend. Figurki to zmieniony Preiser 72503 German motorised infantry - http://www.plasticsoldierreview.com/Review.aspx?id=857 Zostały zamienione głowy, podcięte kieszenie na bluzach na płaskie zamiast z plisami, przerobione spodnie na z opinaczami z masy Miliputa. Niestety żeby "usiedli" w aucie musiałem figurkom z tylnej kanapy przyciąć nieco podudzia, więc jeśli są wyjęci z auta wyglądają troszkę nieproporcjonalnie... Karabiny to standardowe Preiserowskie Mausery, plecaki Preiser plus podszlifowane amerykańskie hełmy wzorowane proporcjami na jadarowskich figurkach Polaków w ataku. Pozdrawiam Michał Cytuj
imek46 Napisano 4 Kwietnia 2013 Napisano 4 Kwietnia 2013 Dla mnie kolory kamo są zbyt intensywne. Powinny być bardziej stonowane. Kiedyś była taka firma Model-Lak bodajże, albo Aster i oni robili chyba najbardziej odpowiednie kolory do polskiego wrześniowego kamuflażu. Dobrze, że postawiłeś całość na podstawce, bo cały model coś trochę chyba lewitował. A teraz nic nie widać. Gratuluję udanego modelu. Cytuj
gumowy01 Napisano 10 Maja 2013 Napisano 10 Maja 2013 Piękny zestaw. Swoją drogą żywice firmy Mars są chyba najlepszymi modelami z jakimi się spotkałem. Wielkie brawo za figurki, wyszły przednio Cytuj
skala72 Napisano 13 Maja 2013 Napisano 13 Maja 2013 A ja mam mieszane uczucia :( Czegoś mi brakuje, może intensywniejszego łosza, kurzu i cieniowania figurek. Coś jest nie tak. Sorry, że na sucho, bez poślizgu, ale takie jest moje odczucie. Cytuj
wosiek Napisano 13 Maja 2013 Napisano 13 Maja 2013 A ja mam mieszane uczucia :(Czegoś mi brakuje, może intensywniejszego łosza, kurzu i cieniowania figurek. Coś jest nie tak. Sorry, że na sucho, bez poślizgu, ale takie jest moje odczucie. Zgadzam się w 100%. Działko ubłocone, a ciągnik jakby wyjechał prosto z fabryki. Delikatne stonowanie kolorów i kurz na pewno poprawiło by odbiór. Cytuj
Myski79 Napisano 15 Maja 2013 Napisano 15 Maja 2013 Brawo za temat fajny modelik a przykurzy się z czasem ;) Cytuj
Markuz Napisano 15 Maja 2013 Napisano 15 Maja 2013 Bardzo fajna praca. Tematyka jakiej mało na form więc tym większe brawa. No i skala 72 Cytuj
skala72 Napisano 15 Maja 2013 Napisano 15 Maja 2013 Tematyka pojazdów WP jest poruszana wszędzie, ale nie u nas. Straszna tandeta jeżeli chodzi o polską pancerkę wśród polskich modelarzy. Popatrzcie na fora: francuskie, portugalskie, włoskie, hiszpańskie, niemieckie itd.... A u nas......... tylko pytanie kiedy będzie coś nowego z pojazdów i nic więcej. Przykład z ostatniej chwili. Gdzie są warsztaty modelu haubicy od Choroszego?? Co do w/w modelu, to i zacnie jeżeli chodzi o temat, ale co do wykończenia, to ... już pisałem, pisali. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi