Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No dobra...

Niestety uwag będzie dość dużo i raczej tych negatywnych

1. coś spaprałeś z łączeniem ramy podwozia z nadwoziem. Przednie zawieszenie wygląda jak w stuningowanym Honkerze, lub MRAP ATV. Za wysoko!!!

2. malowanie- czy tu jest jakiś kamuflaż??????

3. brudzenie- trudno odróżnić co jest "kamuflażem", a co kurzem (?), brudem (?), washa rozumiem nie ma?

4. wysoki chwyt powietrza- to błąd producenta, ale spokojnie można go zastąpić innym elementem zrobionym własnoręcznie- niższym i cieńszym.

5. wydech- dlaczego odstaje tak mocno od nadwozia? Powinien iść blisko płyt dodatkowego opancerzenia.

6. dach nad kabiną- przykleiłeś go niedokładnie. W oryginale brezent przykrywa ramę okna.

7. lusterka nie pomalowane

8. zapinki maski wklejone w złe miejsce jest tam zagłębienie, gdzie one pasują

9. co się wydarzyło w okolicach chwytu powietrza na masce???? Wygląda, jak okopcone

Całość prezentuje się nijak . Bezkształtna masa w kolorze niewiadomo czego...

jeśli chcesz się czegoś ciekawego dowiedzieć o humvee i zbudować kolejny model bardzo udany, to zapraszam

tutaj

http://humvee-models.com/index.php?sid=46f3355e9b9fa3ce5e1d288581785579

Napisano

Myślę, że makinen jako znawca tematu obnażył największe braki tego modelu. Mnie jeszcze rażą te karabiny na pace. Nie wyobrażam sobie, żeby żołnierze amerykańscy w Afganistanie czy Iraku zostawiali tak swoją broń. I jeszcze ta snajperka z drewnianą kolbą. Sorry za określenie, ale wygląda jak odpustowa wiatrówka. Życzę lepszych nastepnych modeli.

Napisano

No dobra,dorzucę się i ja, widać Kolego ze nie jeździsz autem to że lusterka są nie pomalowane napisał już makinen ale taki drobny szczegół nie są w ogóle skierowane w kierunku kierowcy gwarantuję Ci że siedząc za kierownicą tego humvee nic byś nie widział do tyłu, widziałem że leżący na pace karabinek M4 ma pomalowaną na czarno kolbę w rzeczywistości jest ona metalowa(składana)a czarna jest tylko nakładka na lufie, kolbę z tworzywa ma tylko M16, z oznaczeń (tzw. bumper code)wynika że jest to pojazd z 3 dywizji pancernej US.Army natomiast rura wydechowa,i chwyt powietrza do silnika wskazują raczej na wersję dla US. Marines.Budując modele poświęć trochę czasu na obejrzenie zdjęć,i zaglądaj na podany przez makinena adres, a i na Prime Portal nie zawadzi(korzystam z niego cały czas)będzie lepiej .Pozdrawiam

Napisano

Wszystko już chyba było tu napisane.

Ode mnie to, to najpierw sklej porządnie czysto model, a potem bierz się za brudzing.

Napisano

Adams M1A1, cała kolba od M4 jest kompozytowa, jej prowadnica jest jedynie metalowa, tak samo jak i chwyt przedni, reszta jest metalowa, stąd kolor metaliczny. Za resztę uwag dziękuję, przydadzą się przy następnych projektach.

Ach, i przypomniało mi się, M700 Remington z drewnianą kolbą: http://militaryfactory.com/smallarms/imgs/remington-model700.jpg

Co prawda w użyciu są już takie z okładziną kompozytową, ponieważ drewno łatwo się psuło, ale nie znaczy że takiego nie było.