Tomo Napisano 23 Lutego 2014 Share Napisano 23 Lutego 2014 (edytowane) Witam. Po dłuższej przerwie w modelowaniu ponownie wróciła chęć posklejania czegoś. Akurat pod ręką był w/w model zakupiony kiedyś. Szybkie sklejanie i malowanie. Model jest taki sobie jeśli idzie o jego walory stricte modelarskie, z gąsienicami nie mogłem sobie coś poradzić nawet CA nie chciał ich sklejać co mi się nigdy jeszcze nie zdarzyło i dlatego tak wyglądają jak wyglądają. Cóż będzie motywacja do dorobienia dioramki i zatopienia klocka w delikatnym błotku. Zgodność merytoryczną i historyczna proszę pominąć. Edytowane 23 Lutego 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 23 Lutego 2014 Share Napisano 23 Lutego 2014 Nic nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomo Napisano 23 Lutego 2014 Autor Share Napisano 23 Lutego 2014 ups przepraszam nie zaczytało fotek. Już postaram się poprawić. Wrzucę także w większe co by było dokładniej widać partactwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 23 Lutego 2014 Share Napisano 23 Lutego 2014 Robiłem ten sam model i też miałem problem z gąsienicami Trumpetera, ale znalazłam na forum sposób podany przez kolegę "czak45" - trzeba zmatowić (np. papierem ściernym) miejsca łączenia gąsienic i CA "łapie" bez problemu - przy moich kolejnych Trumpeterach sprawdziło się. A Jagdtiger całkiem fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Lutego 2014 Share Napisano 23 Lutego 2014 Jakby nie liczyć gąsienic to reszta mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomo Napisano 24 Lutego 2014 Autor Share Napisano 24 Lutego 2014 O dzięki dobrze wiedzieć na przyszłość o tych gąskach bo mam w planach jeszcze wypusty trumpka. Więc napewno zastosuje i mam nadzieje że będzie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killerkk Napisano 24 Lutego 2014 Share Napisano 24 Lutego 2014 Gdzie oznakowanie... Ja rozumiem że to mały model oale oznakowanie zakryje tąpustkę po bokach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 24 Lutego 2014 Share Napisano 24 Lutego 2014 Widać ślad łączenia gąsienic ale reszta bardzo ładna. Ale jakiś numer taktyczny powinien być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 26 Lutego 2014 Share Napisano 26 Lutego 2014 Tomo, widzę, że ciebie też dopadła choroba zwana "syfieniem" modelu. Jak nie robisz podstawki/scenki, to po grzyba robisz to mazanie błotem, jak model pójdzie w pineskę na czyściutką półeczkę? Zobacz na tągąskę(ki). Jak już mazałeś, to trzeba było błotkiem zamaskować tą niedoróbkę. Moja rada, najpierw rób modele czysto, może z kurzeniem, .. błotko pozostaw na później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomo Napisano 26 Lutego 2014 Autor Share Napisano 26 Lutego 2014 No coż. Możesz mieć inne zdanie i filozofię wykonywania modeli i to ja rozumiem. Czyste modele pancerne sorry ale wyglądają kompletnie nierealistycznie. Wiem że brudzenie trzeba będzie poćwiczyć a co do scenki pisałem że będzie trzeba coś wykombinować bo chociażby z uwagi na te gąski które się nie chciały trzymać ani same siebie ani kół podwozia. A co do tego jak model na półce wygląda .... widziałem baaaardzo dużo modeli robionych w wersji jak po 10 latach leżakowania w błocku i zrobionych genialnie mimo braku podstawki. Weathernigu i brudzingu bym nie nazwał chorobą a raczej kierunkiem w modelarstwie pancernym bo jakoś od kilku lat wszyscy najlepsi wykonują właśnie modele wg. tych założeń i na nich należy się wzorować. Takie jest moje zdanie, a mimo wszystko dziękuje za uwagi i konstruktywną krytykę która zmobilizuje mnie do poprawy tego co robię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 26 Lutego 2014 Share Napisano 26 Lutego 2014 No i tak trzymaj. Jednak nie oznacza to, że masz robić modele jak reszta ludzików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomo Napisano 26 Lutego 2014 Autor Share Napisano 26 Lutego 2014 wiem jednak żeby coś samemu wykombinować to trzeba być już naprawdę pro. A zwykli zjadacze chleba muszą się na kimś wzorować. Dzięki Bogu za forum i kolegów którzy chca się dzielić wiedzą i pomysłami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi