Skocz do zawartości

T-34/76 1:35 Dragon

jakub97

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Model robiony prosto z pudła z wyjątkiem uchwytów nie wieżyczce. Skleiłem go szybko i pomalowałem go szybko bo czas goni a pojutrze w domu go już nie będzie, więc postanowiłem otworzyć galerię.

008e6697bd85edd0med.jpg

1f223a16fd16f512med.jpg

83d33617edd0eae3med.jpg

23f1e272dcc28d76med.jpg

Link do warsztatu: viewtopic.php?f=87&t=42375

Pozdrawiam

No to może wypowiem się pierwszy.

Model wygląda ciekawie ale odnoszę wrażenie, że mogłeś z niego wyciągnąć znacznie więcej, gdyby nie tempo w jakim go wykonałeś. Zwłaszcza jeśli chodzi o proces malowania.

No i brakuje orzełka na prawej stronie wieży.

Ogladalem warsztat, szkoda ze nie styrales go bardziej, wyglada jakby nie mial washa na sobie. Posiedz nad nim jeszcze troche bo warto, baza jest bdb.

Przydały by się detale typu uchwyty dla desantu na bocznym pancerzu, zbiorniki na paliwo (ale niekoniecznie), liny holownicze, belka do wyciągania z błota - żeby "złamać geometrię" trochę. Z brudzenia bardzo wskazane okopcenia przy wylotach wydechów - W-2 to dobre silniki, ale olejem pluły niemiłosiernie. Sądząc po "kuricy" z jednej strony i braku numeru taktycznego wzorowałeś się na zdjęciach z przysięgi 1 DP? Tylko że wtedy był by wóz z wcześniejszej serii, z pojedynczym czworokątnym włazem w wieży. No chyba że masz jakieś kwity na nasze "Myszki Miki" tak oznakowane, może czegoś nie wiem?

Hej Jakub. Dla mnie rewelka. Zrobiłeś go jak na obrazku a skoro miał być właśnie taki to super. Wrzuć może ten obraz dla porównania. Nic tak nie przemawia jak optyczne porównanie. Tym bardziej że część ludzi nie czyta tylko ogląda obrazki. Zrobiłeś już tyle modeli, że czas wypracowywać własny styl. Pamiętaj że modele robisz dla siebie i ich wygląd ma Ciebie cieszyć. Nigdy nie próbuj robić modeli pod kogoś upodobania bo przepadniesz w masie modelarzy produkujących modele według schematu. Osobiście nie przepadam za modelami wyglądającymi jak po deszczowej kampani buraczanej .Ale to kwestia upodobań i nie czepiam się takowych.

Pozdro

Dziękuję wszystkim za opinię. Zamieszczam, właśnie obraz na którym się wzorowałem i jak widać nie ma nawet na wieżyczce uchwytów.

z669.jpg

Drogi Jakubie, popatrz na wierzyczkę w swoim modelui na obrazku... Widzis różnicę?

Po prostu to jest inny typ wieży nie powiem ci jaki bo do końca nie jestem pewny czy to ten,

ale to inna wierzyczka...

To że nie jest tą wersją nie oznacza, że nie ma w rzeczywistym czołgu. To tylko obraz, na którym nie paru szczegółów, wystarczy popatrzeć. A propo, wydaje mi się, że w końcu będzie jakaś kłótnia w tej galerii tak więc postaram się o szczegółowe pisanie.