Mierzu Napisano 12 Kwietnia 2014 Napisano 12 Kwietnia 2014 Witam! Model FlakpanzeraI czyli 2 cm Flak 38 auf Selbsthahrlafette PzKpfw I Ausf. A, Sd.Kfz.101. Model został zapakowany przez firmę Maquette, ale podwozie, gąski to wyrób ukraińskiej Master Box, pozostałe to inne firmy ( już nie pamiętam). Z zestawowych rzeczy wymieniłem lufkę. Całość umieściłem na małej podstawce. Złożony wyrób, gotowy do mycia i nałożenia podkładu: I gotowy model: Cytuj
DARTH Napisano 12 Kwietnia 2014 Napisano 12 Kwietnia 2014 Przyznam że model mi się podoba, szczególnie błotny "bałagan" na ukł. jezdnym, zimowe malowanki też w porządku. Ale jedno ale . Szkoda że nie pokusiłeś się o wykonanie osłon działka z blachy- te plastiki są co najmniej cztero-pięcio krotnie za grube. Ogólnie, podoba się. Cytuj
Mierzu Napisano 13 Kwietnia 2014 Autor Napisano 13 Kwietnia 2014 Miło, że się podoba! Jak wspomniałem, robiłem go prostu z pudła, stąd też "blachy" są zestawowe. Cytuj
piotrkur Napisano 13 Kwietnia 2014 Napisano 13 Kwietnia 2014 no stary-pojechałeś! ja na swojego się obraziłem i "wypadł z planu" tylko boczne podnoszone pomosty są zdecydowanie za grube-zamiast żywicy mogłes wstawić blaszkę..ogólnie szacun za wytrwałość Cytuj
Mierzu Napisano 14 Kwietnia 2014 Autor Napisano 14 Kwietnia 2014 Blaszki podniosły by cenę modelu, a kupiłem go okazyjnie, nie mniej jednak jeżeli kiedykowiek sięgnę po "flaczka" to chyba po nowego z Dragona i myślę, że tam problem z grubymi " blachami" nie będzie widoczny. Cytuj
Slash Napisano 14 Kwietnia 2014 Napisano 14 Kwietnia 2014 A moim zdaniem zimowy kamuflaż wyszedł paskudnie. Bardziej przypomina obłażący kaloryfer, ale co poradzić - taka moda nawet wśród uznanych sklejaczy. Poza tym chyba gąsienice w górnej części biegu coś się zaplątały i zdjęcia jakieś ziarnisto, niedoświetlone i kadrowanie jakieś takieś. Poza tym fajny, jak stwierdzono wyżej - błoto eleganckie. Cytuj
Mierzu Napisano 15 Kwietnia 2014 Autor Napisano 15 Kwietnia 2014 O taki właśnie kaloryfer mi chodziło! Cytuj
KAMIL90 Napisano 17 Kwietnia 2014 Napisano 17 Kwietnia 2014 Mi się podoba w takim malowaniu , sam planuje wykonać zimowy kamuflaż na japanthere . Mam pytanie jak uzyskałeś efekt mokrego błota. Cytuj
Desaxe Napisano 17 Kwietnia 2014 Napisano 17 Kwietnia 2014 Kamuflaz zimowy pierwsza klasa! gratulacje za niego i za błocenie/brudzenie całości Cytuj
bazylms Napisano 18 Kwietnia 2014 Napisano 18 Kwietnia 2014 Gąsienice słabo wyszły. Osobiście nie jestem fanem takiego zimowego kamo, jednak samo malowanie i brudzenie jest udane. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi