grzesiek83 Napisano 19 Czerwca 2014 Share Napisano 19 Czerwca 2014 No i trzeci model. Wcześniej były dwa niemieckie, teraz kolej na coś polskiego. Samochód pancerny Wz. 34 z karabinem maszynowym Hotchkiss. Model prawie z pudła, jedynie część lufy karabinu wykonałem z igły. Teraz zapraszam wszystkich do komentowania wszystkich trzech modeli i czekam na Wasze opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekPz Napisano 23 Czerwca 2014 Share Napisano 23 Czerwca 2014 Niezły! Sam jestem początkujący, ale mi się podoba (zwłaszcza wash) czy brązowy nie jest przypadkiem zbyt czerwony? a, i pełno jakichś włosków- postaraj się, żeby tego nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 23 Czerwca 2014 Share Napisano 23 Czerwca 2014 Ładnie się prezentuje, fajne kamo Nie wszystkie fotki są ostre... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiek83 Napisano 28 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2014 Kolory dobierałem z tych co miałem w swoich zapasach, dlatego mogą się nie zgadzać. Przy następnym modelu z tej serii postaram się zastosować jakiś inny. Może macie jakieś propozycje? Najlepiej z palety Pactry. Włoski na modelu to pozostałości po ścieraniu washa. Niestety spora ilość wystających nitów na modelu skutecznie zrywała z patyczków higienicznych kawałki waty. Te co widziałem, starałem się usunąć ale zdjęcia pokazały że wzrok już nie ten i sporo ich przeoczyłem .Chociaż na badaniach wstępnych do pracy wyszło że mam wzrok pierwszej klasy Co do zdjęć to przy następnych sesjach modeli postaram się je poprawić. ogólnie cieszę się, że podobają się Wam moje modele w tym dziale. W najbliższym czasie trochę Was pomęczę w jakimś warsztacie bo mam jeszcze kilka w planach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekPz Napisano 28 Czerwca 2014 Share Napisano 28 Czerwca 2014 Zdradzisz jak robisz wash? Fajnie ci wychodzi! Startuj z czymś ambitniejszym! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 29 Czerwca 2014 Share Napisano 29 Czerwca 2014 W najbliższym czasie trochę Was pomęczę w jakimś warsztacie bo mam jeszcze kilka w planach. I super, czekam na następne modele Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiek83 Napisano 5 Lipca 2014 Autor Share Napisano 5 Lipca 2014 Wash robię w sumie prawie tak samo jak Koledzy w innych warsztatach. Największa różnica jest taka, że nie używam farb olejnych tylko najzwyklejszych farbek plakatowych, w tym wypadku czarnej. Maluje nimi linie podziału i inne zagłębienia, czekam aż trochę podeschną, a następnie ścieram lekko wilgotnym patyczkiem do uszu albo kawałkiem ręcznika papierowego lub chusteczki, aż osiągnę pożądany efekt. Na koniec trzeba tylko zabezpieczyć washa lakierem i gotowe. No i zawsze wykonuje go po położeniu kalek i ich zabezpieczeniu lakierem błyszczącym. Podsumowując technika ta sama co w poradnikach tylko użyte materiały trochę inne. Co do ambitniejszych projektów to mam trochę pomysłów tylko wolnego czasu trochę mało, który jest skutecznie pochłaniany przez dwójkę małych dzieci i nową pracę. Dodatkowo w dziale lotniczym mam rozgrzebany warsztat: viewtopic.php?f=86&t=38212 który chciałbym wreszcie zakończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archelaos Napisano 6 Lipca 2014 Share Napisano 6 Lipca 2014 Fajny modelik, dobrze że próbujesz poprawiać problematyczne elementy, jak lufa karabinu. Jeśli planujesz dobrać kolory pod polską pancerkę to tu na forum są dyskusje na ten temat, sporo zdjęć już zniknęło, ale sporo jeszcze w tych tematach zostało. Nie jestem jakimś wielkim ekspertem, ale mogę dać kilka wskazówek: - kolor brązowy jaki podają w instrukcjach do FtF jest za jasny - powinien być taki raczej czekoladowy. - zielony nieco bardziej nasycony, powinien mieć więcej żółtego w sobie i minimalnie jaśniejszy - piaskowy też nieco jaśniejszy Pomyśl o olejach - sam widzisz, że zbieranie nadmiaru w ten sposób w jaki to robisz powoduje, że zostają włoski. Oleje (w najprostszej do użycia wersji - produkty AK czy MIGa) można z akryli zmywać po prostu pędzlem z rozpuszczalnikiem, więc żadne śmieci nie zostają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Commendante Napisano 6 Lipca 2014 Share Napisano 6 Lipca 2014 Ciekawy pomysł z plakatówkowym washem. Natomiast intensywność kolorów niestety zbyt duża, zwłaszcza tego, który przypomina wręcz minię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 15 Lipca 2014 Share Napisano 15 Lipca 2014 No ładniutki wyszedł . Z tymi plakatówkami to ciekawy pomysł trzeba będzie kiedys spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 24 Lipca 2014 Share Napisano 24 Lipca 2014 A mnie to kamo bardzo się podoba, mimo, że jest od czapy w stosunku do Polskiego. Bardzo przypomina mi kamo niemieckie tzw. Panzerwaffe '46, ale ... jest fun. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi