erolo2000 Napisano 27 Lutego 2015 Share Napisano 27 Lutego 2015 (edytowane) Cześć Waszmościowie. Pz.Kpfw. III Ausf. J (L60) z gąskami zimowymi od Attacka Skala 1:72. Fajny zestawik z żywicą - 116 części. Było 15 godzin dłubania - malowany oczywiście pędzlami . Przydział : 24 Pz Div Stalingrad Zima 1942/43 Oryginalne foto Z warsztatu: Model Gotowy : Co powiecie - W miarę spoko wyszedł jak na moje możliwości artystyczne no nie ? Edytowane 27 Lutego 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 27 Lutego 2015 Share Napisano 27 Lutego 2015 Fajny maluszek Jakiej farby użyłeś do pomalowania gąsienic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 27 Lutego 2015 Autor Share Napisano 27 Lutego 2015 Dzięki - trochę problemów z nim było - skala robi różnicę ;) . Co do koloru to mix Pactry : chyba ze 3 kolory na czuja za każdym razem zależnie od scenerii w której przyszło modelowi wojować...+ oczywiście na koniec weathering . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 27 Lutego 2015 Autor Share Napisano 27 Lutego 2015 I fotka z moimi drugimi oczami - bez nich mógłbym jedynie w 35 tce działać - nie stać mnie za mała pensja ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Lutego 2015 Share Napisano 27 Lutego 2015 Jest dobrze, ale byłoby lepiej gdybyś mu delikatnego brązowego washa zapodał. I może jeszcze troszkę zacieków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 27 Lutego 2015 Autor Share Napisano 27 Lutego 2015 No można by było tylko po co ? . Lepiej jak wygląda jak podczas wojny staram sie robić w realu - artyzm ok ,ale bez przesady. Model ma przypominać ten w skali 1:1 w danej sytuacji czasowej . Wzorowałem się na fotkach i tak przesadziłem z odpryskami farby ;) - jakby wojował szmat czasu ... Orginalną Fotke masz na "przodku" Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 27 Lutego 2015 Autor Share Napisano 27 Lutego 2015 W realu jest troszkę ciemniejszy - nie widac na fotkach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viehu Napisano 28 Lutego 2015 Share Napisano 28 Lutego 2015 Ładny model Ci wyszedł. Jakaś podstawka będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 28 Lutego 2015 Autor Share Napisano 28 Lutego 2015 Miło ,że sie podoba. No podstawki nie będzie - no nie wykonuję niestety. Jakoś na pojazdach sie skupiam jedynie - mało też miejsca na regale już a w planie około 35 modeli które "muszę zrobić" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 3 Marca 2015 Share Napisano 3 Marca 2015 Jest dobrze, ale byłoby lepiej gdybyś mu delikatnego brązowego washa zapodał. I może jeszcze troszkę zacieków. No można by było tylko po co ? . Lepiej jak wygląda jak podczas wojny staram sie robić w realu - artyzm ok ,ale bez przesady. Model ma przypominać ten w skali 1:1 w danej sytuacji czasowej . Wzorowałem się na fotkach i tak przesadziłem z odpryskami farby ;) - jakby wojował szmat czasu ... Orginalną Fotke masz na "przodku" Pozdro Wash by się jednak przydał, niekoniecznie brązowy a jakiś ciemno szary aby uwydatnić gubiący się detal i nie chodzi tu o artyzm, myślę, że wyszłoby to na +. Tak jak jest też OK i fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 3 Marca 2015 Autor Share Napisano 3 Marca 2015 Jest też taka opcja wyglądu - z frontu wzięte http://www.manufaktur.dk/panzer0592.jpg Chłopakom wash zmyło ;). Mnie to się za "nowy" górą taki czołgut wydaje Fotki m.modelu są zbyt duże do tej skali ma 7cm dł i niecałe 4cm szerokości - w realu fajniej wygląda i detale się nie gubią - no każdy widzi to co chce takie prawo oglądającego . Teraz zaczynam walke z P IV G też zima będzie,ale bardziej końcówka - trochę go uwas:bip:e będzie wyglądał jakby było przedwiośnie. ..Pozdrawiam i byle do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 3 Marca 2015 Share Napisano 3 Marca 2015 jak byś trochę stonował efekt końcowy olejami to by nie wyglądał jak obtłuczony kaloryfer a a odnośnie realizmu to pojazdy raczej nie były malowane białą emalią na zime .chyba ze to rzeczywiste wina zbliżeń na fotkach sam kilka dni temu walczyłem z zimowym kamo na lakier do włosów i dopiero po 4 podejściach i poprawkach i uznałem że ujdzie nie robiłem zimowego kamo w 1/72 Ale suchy pędzel bardzo dobrze sprawdzał się w przypadku przetarć farby w pojazdach afrika korps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 3 Marca 2015 Autor Share Napisano 3 Marca 2015 Zimowe malowanie to sztuka - niełatwa . Coś tam poprawiłem (przynajmniej tak mi się wydaje choć pewien nie jestem ).Wrzucę fotkę w weekend :P. Jakoś na fotkach te moje modele inaczej kolorystycznie wychodzą porównując do realu (słaby ze mnie fotograf, gra światłem itd) - z jednym sie zgodzę >To wykonanie nie jest szczytem marzeń , ale zadowolony generalnie jestem z tych "wypociń" - biorąc pod uwagę me malunkowe "mozliwości" i skalę w której sie działa . Pozdrawiam mistrzów tematu. P.S. Kolega fenek to przez rok nic nie skleił? - tak pytam bo rok do tyłu przeglądnąłem i nic nie znalazłem - a chciałbym popatrzyć na medalowe modeliki w 72ce > wrzuć jakiś vechikuł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 3 Marca 2015 Share Napisano 3 Marca 2015 Skleił skleił ale od kiedy zostal tatom blizniaczek to nie mam kompletnie czasu na sfotografowanie wypocin ale jak bendziesz w exsito to zapraszam do mnie do firmy niedaleko tego sklepu mam tam wszytko w gablotach choc 1/72 jeest tam krutko bo ta skale robie tylkona zamuwienie teraz koncze ka mi z dragona zrub fotki w naturalnym swietle powino odac kolory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 3 Marca 2015 Autor Share Napisano 3 Marca 2015 No jak mi sie mój dziedzic pojawił na świecie to ładnych pare lat wogóle nic nie kleiłem . Przypomniało mi się jak kumpla spotkałem niedawno - on tak chciał mieć baby ,ale żona nie chciała i w końcu mu sie trafiło i mówi ,że został w końcu tatą . A ja mu no to gtit a on ,ale wiesz ,że wpadłem ? a ja mu tobie nie dogodzi stary przecież chciałes mieć dziecko - a on no tak ,ale bliźniaki mi sie trafiły . Do exito nie chadzam kupuje u nich ,ale w necie . Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 4 Marca 2015 Autor Share Napisano 4 Marca 2015 No teraz kolory modelu na fotach generalnie "Realne" są - choć może kapeczkę jeśniejszy jest w realu (niektóre fotki) - pochmurna pogoda (M po małych barwowych poprawkach z wczoraj) . Lepszy ci on już nie będzie - nie męczcie mnie już mistrzowie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 4 Marca 2015 Share Napisano 4 Marca 2015 teraz o wiele lepiej się prezentujie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi