Przemek Przybulewski Napisano 5 Stycznia 2016 Share Napisano 5 Stycznia 2016 Robiąc zdjęcia do galerii MiGa, uświadomiłem sobie, że nie zrobiłem jeszcze zdjęć tej haubicy. Może dlatego, że po cichu liczyłem, że kiedyś zmienię koncepcję i podstawkę ale chyba z tygodnia na tydzień zdawałem sobie sprawę, że jest to coraz mniej prawdopodobne. Tak więc summa summarum zostało jak jest. Technicznie średnio przez washa który bardzo wchodził w reakcję z lakierem do włosów. Koncepcyjnie bida bo za bardzo chyba wszystko od czapy. Może kiedyś coś poprawię ale to jedna wielka niewiadoma. Kto śledził warsztat ten wie co było robione, kto nie śledził to krótko opiszę. Model Meng, wóz samoróbka na bazie wozu Farmers Cart firmy Master Box, drzewo kupione w firmie Kobza, cegły i płytki (większość) z firmy Duduś, panzerfausty z zestawu Tamiy, studzienki Miniartu, reszta samoróbka. Zapraszam do oglądania i komentowania: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 5 Stycznia 2016 Share Napisano 5 Stycznia 2016 Nie za bardzo podoba mi się wywrócony wóz a skrzynie z pancerfaustami całkiem mi nie pasują. Chyba nie ta epoka. Sam pojazd i otoczenie mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 5 Stycznia 2016 Share Napisano 5 Stycznia 2016 Sam pojazd bajka,może ciut za bardzo pobity. Podstawia cóż mogłaby być bardziej...Markuz na Bałkanach walczono na T-34,M-36,M-18 to i Panzerfaust nawet się może zgadzać. Wysłane z mojego ST21i przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 5 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2016 Nie za bardzo podoba mi się wywrócony wóz a skrzynie z pancerfaustami całkiem mi nie pasują. Chyba nie ta epoka.Sam pojazd i otoczenie mi się podoba. True. Zapomniałem dopisać że koncepcja była taka, że haubica napotyka wieśniaka przemycającego starą broń dla partyzantów. Niestety za bardzo chyba jest namieszane. Sam pojazd bajka,może ciut za bardzo pobity. Podstawia cóż mogłaby być bardziej...Markuz na Bałkanach walczono na T-34,M-36,M-18 to i Panzerfaust nawet się może zgadzać.No mniej więcej taki był zamysł. Jest też wersja bez wozu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 5 Stycznia 2016 Share Napisano 5 Stycznia 2016 Nie wiem co autor miał na myśli ale ja tu widzę elementy z różnych "bajek" połączone w niezbyt - jak dla mnie - pasującą całość: - oba pojazdy - podstawka OK ale czystość, porządek, eleganckie ogrodzenie, przystrzyżona trawka i białe krzyże bardziej kojarzą mi się z cmentarzem w Arlington niż z terenem na którym operują francuskie siły UN - i te skrzynie z panzerfaustami (chyba że tym wozem podróżowali kolekcjonerzy i handlarze starociami ) Elementy osobno - bardzo fajne, ale w takim połączeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 5 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2016 Nie wiem co autor miał na myśli ale ja tu widzę elementy z różnych "bajek" połączone w niezbyt - jak dla mnie - pasującą całość:- oba pojazdy - podstawka OK ale czystość, porządek, eleganckie ogrodzenie, przystrzyżona trawka i białe krzyże bardziej kojarzą mi się z cmentarzem w Arlington niż z terenem na którym operują francuskie siły UN - i te skrzynie z panzerfaustami (chyba że tym wozem podróżowali kolekcjonerzy i handlarze starociami ) Elementy osobno - bardzo fajne, ale w takim połączeniu Autor sam chyba do końca nie wiedział co i jak. Jedno jest pewne: ładnie i składnie ubrałeś w słowa moje rozterki. Model pozostanie dla mnie przykładem że lepsze jest wrogiem dobrego i czasami lepiej jest się skupić na czymś prostszym, żeby po prostu nie przekombinować jak tu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi