macio4ever Napisano 2 Maja 2011 Share Napisano 2 Maja 2011 Udało mi się zakończyć batalię z NSX-em. Model z pozoru łatwy ale czyste wykonanie wymaga gimnastyki. Zmodyfikowałem kilka elementów aby być zgodnym z oryginałem. Jestem zadowolony z kilku rzeczy: 1) Udało mi się, moim zdaniem, utrzymać równy poziom zmian tzn poprawiłem ewidentne braki w stosunku do oryginału w zasadzie w całym modelu. 2) Nieźle wyszło wnętrze, w zasadzie zrobiłem wszystko co planowałem bez większych wpadek 3) Kalki pudełkowe, jak i moje własne położyły się bez ewidentnych baboli 4) Koła - czysto i całkiem realistycznie To co mniej mnie zadowala i nad czym będę pracował to: 1) Końcowe lakierowanie, głównie bezbarwne 2) Równomierność krycia kolorem na różnych elementach Do budowy użyłem oprócz modelu: zestaw waloryzacyjny Tamiya (siatki, zapinki, maska do napisów na oponach, hak holowniczy, blaszki pasów), antena Sakatsu, wentyle TMM, imitacje śrub Hobby Design i Scale Racer Cars, właczniki główne Hobby Design, kalki karbonowe: SMS, Modelers i S27, tasiemka jedwabna, pzrewody elektryczne i frezowane imitacje elektroniki. Główne modyfikacje: 1) Wnętrze - panel z włącznikami (zamiast kalki), własne pasy, całkowicie zrobiona od podstaw podłoga i elektronika, okablowanie, oklejona kalkami imitującymi włókno węglowe 2) Karoseria: wykonane własnoręcznie podpory tylnego skrzydła, pocienione elementy aerodynamiczne, dodane imitacje śrub 3) Inne: nowy wydech z mocowaniami zgodny ze zdjęciami, złącze do sprężonego powietrza. Malowanie: Tamiya TS26, TS-36, bezbarwny 2K, Alclady (wydech), ramki okien: Tamiya X-18, ramki drzwi Tamiya + Gaia /czarny mat/ FOTY Wnętrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAVERICK27 Napisano 3 Maja 2011 Share Napisano 3 Maja 2011 Szczena opada, szczegolnie za wnetrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 3 Maja 2011 Share Napisano 3 Maja 2011 Mimo że nie lubię takich kolorowych maszyn to muszę przyznać że jest fajny. Wnętrze jest rewelacyjne i to ono mnie przekonało. Kasta też fajna, brakuje tylko linii podziału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macio4ever Napisano 3 Maja 2011 Autor Share Napisano 3 Maja 2011 Mimo że nie lubię takich kolorowych maszyn to muszę przyznać że jest fajny. Wnętrze jest rewelacyjne i to ono mnie przekonało. Kasta też fajna, brakuje tylko linii podziału. Heja, przecież robiąc tyle modów nie olałbym linii podziału. Są zrobione ale delikatnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaniszewskiPaweł Napisano 3 Maja 2011 Share Napisano 3 Maja 2011 Witam. Model fajny,kolor kasty mój ulubiony, karbonyi kewlary fajnie,wnętrze super, szkoda że linie podziału są mało widoczne.Myślę że grubsze linie i o niebo lepiej.Ciekawe co będzie następne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik Napisano 3 Maja 2011 Share Napisano 3 Maja 2011 co będzie następne? Cub'uś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 4 Maja 2011 Share Napisano 4 Maja 2011 Jeśli mówisz że robiłeś to wierzę, ale na niektórych zdjęciach wyglądają jak pomalowany rowek. Skąd miałeś takie eleganckie przełączniki. Ja robię z drucika miedzianego i ewentualnie z rozciągniętej ramki, do tego pocięta izolacja. I wygląda to jak druciki i izolacja. U ciebie, aż musiałem sprawdzić jaka to skala, tak dobrze się prezentują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macio4ever Napisano 4 Maja 2011 Autor Share Napisano 4 Maja 2011 Z definicji nie zaczerniam linii na "twardo" bo uważam, że efekt jest sztuczny. Zgadzam się, że na zdjęciach nie wygląda to tak, jak chciałem. Z czerwienią robi się dość trudno zdjęcia. Przełączniki to produkty Hobby Design, najniższy rząd na pionowym panelu to imitacje nitów (0,5mm średnicy) firmy Scale Hardware. Napisy mają wysokość 0,3mm i zostały wycięte z kalki, która oryginalnie miała symulować panel. 3 górne lampki dorobione z pręta polistyrenowego 0,4mm i pomalowane. Cały panel jest mniejszy niż moneta 1gr Na kierownicy są robione z pręta + 2 sztuki Hobby Design. Złącza do komputerów - żywiczne z zestawu Crazy Modelera Napisy na panelu poziomym to kalki robione własnoręcznie. Zdjęcia z budowy będą niedługo na mojej stronie, na razie są na AFie i PWM-ie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 4 Maja 2011 Share Napisano 4 Maja 2011 Model wygląda świetnie. Przyłącze się do szczególnego zachwytu nad wnętrzem pojazdu. Wszystkie kontrolki i przełączniki można pomylić z prawdziwymi. Bardzo podobają mi się również nity na zderzaku, tudzież innych elementach samochodu. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi