elefantes Napisano 2 Lipca 2012 Share Napisano 2 Lipca 2012 Przedstawiam swój kolejny model, który w założeniu miał być wykonany szybko i bez żadnych przeróbek, czyli to co dostajemy w pudełku plus pędzelek, kilka farbek Humbrola, Revella i dwie tubki akryli. Wykonując go nie wzorowałem się na żadnym zdjęciu oryginału, więc celowo nie przerabiałem niczego, a na dodatek wkleiłem złą kierownicę, nie pomalowałem uszczelki na globie i źle pomalowałem lusterka, to typowe błędy, które widać na pierwszy rzut oka Model ogólnie mi się podoba. Kalki wymagały sporej dawki kombinacji alpejskich, co w połączeniu z niezbyt dobrą spasowalnością kabiny klasyfikuje ten model w kategorii trudnych. Poza tym model ma od 5 do 7 warstw farby, a bardzo dużo elementów wymagało malowania przed sklejeniem. To tak jakby w pancerce blaszki fototrawione najpierw malować a potem przyklejać... Ogólnie model wart polecenia. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 2 Lipca 2012 Share Napisano 2 Lipca 2012 Świetny projekt. O brudzeniu była już dyskusja w warsztacie, ale szacunek za trwanie przy swoim bo w, powiedzmy, zimowej chlapie i mocno zasolonych drogach (oponki w sam raz) miało by to olbrzymi urok. Może pokusisz się o jakiś fotomontaż? Mi się bardzo podoba. No i powinno być w tytule, że to pędzel:D pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 2 Lipca 2012 Share Napisano 2 Lipca 2012 Jak zawsze ładny, perfekcyjny, no i ten boski pędzel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 3 Lipca 2012 Share Napisano 3 Lipca 2012 Kontrowersyjne to brudzenie, przy takiej kabinie rama powinna, aż ociekać błotem z ulicy. Więcej brudu nisko, dach prawie czysty. Ale to i tak rewelacja. Brawo mimo wszystko za ramę, mniejsze za kabinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 3 Lipca 2012 Share Napisano 3 Lipca 2012 Model, jak pisali koledzy w warsztacie, trochę "za brudny", ale i tak jest świetny. Poza tym te lusterka przy wersjach z "gorszym" wyposażeniem są całe czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 3 Lipca 2012 Share Napisano 3 Lipca 2012 Kolejny swietny model, ale...... kabina jest o wiele bardziej brudna niz rama, a powinno byc odwrotnie. Poza tym jak juz pisalem Ci w warsztacie - kabina wygladalaby lepiej czysta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 13 Lipca 2012 Share Napisano 13 Lipca 2012 Pięknie wykonany nic dodać nic ująć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi