elefantes Napisano 2 Lipca 2012 Napisano 2 Lipca 2012 Przedstawiam swój kolejny model, który w założeniu miał być wykonany szybko i bez żadnych przeróbek, czyli to co dostajemy w pudełku plus pędzelek, kilka farbek Humbrola, Revella i dwie tubki akryli. Wykonując go nie wzorowałem się na żadnym zdjęciu oryginału, więc celowo nie przerabiałem niczego, a na dodatek wkleiłem złą kierownicę, nie pomalowałem uszczelki na globie i źle pomalowałem lusterka, to typowe błędy, które widać na pierwszy rzut oka Model ogólnie mi się podoba. Kalki wymagały sporej dawki kombinacji alpejskich, co w połączeniu z niezbyt dobrą spasowalnością kabiny klasyfikuje ten model w kategorii trudnych. Poza tym model ma od 5 do 7 warstw farby, a bardzo dużo elementów wymagało malowania przed sklejeniem. To tak jakby w pancerce blaszki fototrawione najpierw malować a potem przyklejać... Ogólnie model wart polecenia. Pozdr. Cytuj
MartiniOCP Napisano 2 Lipca 2012 Napisano 2 Lipca 2012 Świetny projekt. O brudzeniu była już dyskusja w warsztacie, ale szacunek za trwanie przy swoim bo w, powiedzmy, zimowej chlapie i mocno zasolonych drogach (oponki w sam raz) miało by to olbrzymi urok. Może pokusisz się o jakiś fotomontaż? Mi się bardzo podoba. No i powinno być w tytule, że to pędzel:D pzdr. Cytuj
Mark666 Napisano 2 Lipca 2012 Napisano 2 Lipca 2012 Jak zawsze ładny, perfekcyjny, no i ten boski pędzel Cytuj
copycat Napisano 3 Lipca 2012 Napisano 3 Lipca 2012 Kontrowersyjne to brudzenie, przy takiej kabinie rama powinna, aż ociekać błotem z ulicy. Więcej brudu nisko, dach prawie czysty. Ale to i tak rewelacja. Brawo mimo wszystko za ramę, mniejsze za kabinę. Cytuj
maciol Napisano 3 Lipca 2012 Napisano 3 Lipca 2012 Model, jak pisali koledzy w warsztacie, trochę "za brudny", ale i tak jest świetny. Poza tym te lusterka przy wersjach z "gorszym" wyposażeniem są całe czarne. Cytuj
tomeka6 Napisano 3 Lipca 2012 Napisano 3 Lipca 2012 Kolejny swietny model, ale...... kabina jest o wiele bardziej brudna niz rama, a powinno byc odwrotnie. Poza tym jak juz pisalem Ci w warsztacie - kabina wygladalaby lepiej czysta. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi