jacekkarolczak Napisano 6 Sierpnia 2010 Share Napisano 6 Sierpnia 2010 Witam. Dość dawno już nic nie pokazywałem. Z różnych względów - część moich modeli można było oglądać na łamach MO. Tym razem jednak postanowiłem pokazać najpierw tutaj swój model. Jest to prawdziwy rodzyn - archaiczny Surcouf firmy Heller - gdzieś z połowy lat 80` - odświeżony przez wydawcę poprzez dodanie żywicznego kiosku i blaszki. Jego główną zaletą jest cena - około 25 zeta. Kiosk nie powala detalem, podobnie blaszki. Jednak korzystająć z dobrodziejstw złomu blaszkowego, igieł iniekcyjnych, nitek ciągnionych z ramek i jakichś luf pozostałych po poprzednich budowach powstało to poniżej. Z zestawu Hellera pozostał kadłub, kiosk, płaty i pływak główny samolotu oraz reling z blaszki. Reszta jest właściwie zbudowana od podstaw. Podziękowania dla Artoor_k za zwrócenie uwagi na starą wersję dźwigu. ( roboty mi narobił... ) Dosyć gadania - teraz obrazki: Fotki nie najlepsze - bo przy sztucznym oświetleniu - niestety na zewnątrz szaleje nawałnica... Pozdrowienia - Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 6 Sierpnia 2010 Share Napisano 6 Sierpnia 2010 Ładnie, ładnie! Sporo udało się z tego starocia wycisnąć! Besson mnie powalił z wywierconymi kabinami i "orurowaniem" pod płatem. Skąd wytrzasnąłeś lufy działek na kiosku? Pokrętła przy nich są bardzo efektowne. Tak samo otwarte klapki na lufach 203-ki. Malowanie wyważone, ubrudzony w sam raz. Bardzo podoba mi się, że zaznaczyłeś półmatowość samolotu w porównaniu do głębokiego matu kadłuba. Łyżeczka (mała) dziegciu - szkoda że nie zeszlifowałeś tych wybrzuszeń dookoła każdego z otworów przelewowych. Oryginał miał płaskie burty. Najładniejsze wykonanie tego modelu, jakie widziałem do tej pory. Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekkarolczak Napisano 6 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2010 He - cieszę się bardzo że się podoba - Lufki działek to 37mm z Romy, w 1/350 - chyba mogą być? Pokrętła i inszy złom to blaszki najczęściej w 1/200... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekkarolczak Napisano 7 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2010 Porcja fotek po delikatnym weathering`u... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 10 Sierpnia 2010 Share Napisano 10 Sierpnia 2010 Całkiem nieźle się prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 15 Sierpnia 2010 Share Napisano 15 Sierpnia 2010 Piękny model ciekawego okrętu Działka i Besson robią wrażenie. Dorównać nie dorównam ale spróbuje nadgonić zdjęciami na wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 30 Sierpnia 2010 Share Napisano 30 Sierpnia 2010 Bardzo ładny model, czysto, schludnie - czegoż chcieć więcej ? No właśnie, czego - może brudzenia ? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi