tomek14147 Napisano 3 Kwietnia 2010 Share Napisano 3 Kwietnia 2010 Wreszcie udało mi się ukończyć mój największy, najdroższy, najlepiej zdetalowany i najbardziej czasochłonny model. Rozpisywał się za bardzo nie będę, bo wszystko jest w warsztacie: KLIK. Dodam tylko, że próba odwzorowania oryginału wcale nie była taka łatwa, jak mi się wydawało na początku, ale mimo wszystko jestem zadowolony z efektu, jaki osiągnąłem. Tak więc oto i efekt moich zmagań: I taka jeszcze jedna fotka - efekt moich zabaw Photoshopem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 4 Kwietnia 2010 Share Napisano 4 Kwietnia 2010 Witam Niewątpliwie bardzo dużym plusem Twojego projektu jest próba jak najwierniejszego odwzorowania oryginału. To Ci się bardzo chwali i mam nadzieję, że będziesz szedł tą drogą budując następne modele. Twoje Tygrysiątko wygląda świetnie. Bardzo mi się podoba odwzorowanie plam oleju (czy też paliwa), a także pogięte osłony wydechów. Ogólne odwzorowanie śladów eksploatacji na modelu dodaje mu atrakcyjności. Mam tylko jedno pytanie: Czy Twój Tygrys powinien mieć siatki na kratkach płyty przedziału napędowego? Na prezentowanych przez Ciebie zdjęciach tych siatek nie było... Zaciekawiło mnie to. Czy może zostały one usunięte w czasie służby, albo przez samych Amerykanów ? Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 5 Czerwca 2010 Share Napisano 5 Czerwca 2010 No modelik gites, widzę że odwzorowanie oryginału nie sprawiło ci problemu. Teraz podsunę ci pomysł na następny model według oryginału, nasz polski Rudzielec 102. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 5 Czerwca 2010 Share Napisano 5 Czerwca 2010 "Piknie". Bardzo dobrze wyszedł, super, naprawdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 5 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2010 Dzięki chłopaki. Cieszę się, że moja praca się podoba. Teraz podsunę ci pomysł na następny model według oryginału, nasz polski Rudzielec 102. Ciekawa propozycja, może kiedyś nad tym pomyślę. Czy Twój Tygrys powinien mieć siatki na kratkach płyty przedziału napędowego? Na prezentowanych przez Ciebie zdjęciach tych siatek nie było... Zaciekawiło mnie to. Czy może zostały one usunięte w czasie służby, albo przez samych Amerykanów ? Też mnie to zastanawiało, ale gdzieś w necie znalazłem zdjęcia płyty silnikowej tego konkretnego pojazdu i dało się tam zauważyć siatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 6 Czerwca 2010 Share Napisano 6 Czerwca 2010 i dało się tam zauważyć siatki Nie do końca ,dwóch raczej nie ma ,jedna odsunięta na bok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 6 Czerwca 2010 Share Napisano 6 Czerwca 2010 Mogłeś troche stonować zielone pasy bo są za mocne moim zdaniem. Choolernie mocny ten zaciek na boku. Ruchome powozie mi się podoba. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figfan Napisano 6 Czerwca 2010 Share Napisano 6 Czerwca 2010 całkiem fAJNIE... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 6 Czerwca 2010 Share Napisano 6 Czerwca 2010 Piękny oprócz zielonego kamo, za jaskrawe. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 6 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2010 Nie do końca ,dwóch raczej nie ma ,jedna odsunięta na bok. Zgadza się, ale chciałem żeby mój model przedstawiał pojazd jeszcze sprawny, więc pomyślałem że cześć siatek mogła być zdjęta przy próbie naprawy silnika. Co do kolorów kamo, to się z wami zgadzam, wyszły zbyt jaskrawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi