dweler Napisano 1 Czerwca 2009 Share Napisano 1 Czerwca 2009 witam na warsztacie kolejny juz pojazd na podwoziu ferdka porshe, Elefant z daragona 1:35 Premium Ed. w pudelku wszystkie potrzebne bajery, zimmerit wykonam ponowinie z mulliputa.chcialbym po raz pierwszy sprobowac zimowego kamo.instrukcja zaklada takie malowanie ale nie spotkalem sie z takim zdjeciem na wzor,moze cos podrzucicie?ewentualnie pojade w ciemno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 1 Czerwca 2009 Share Napisano 1 Czerwca 2009 Oooo miałem ten model, ogólnie rzecz biorąc dalej go buduję. Jeżeli chcesz jakieś malowanie to ci dam, ale podaj "rysopis" skąd chcesz go zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 2 Czerwca 2009 Share Napisano 2 Czerwca 2009 Tu wreszcie dragon wreszcie pomyślał ponieważ dał blaszki zamiast plastikowych błotników a nie jakiś pierdółek, których nie trzeba robić z blaszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubeł Napisano 2 Czerwca 2009 Share Napisano 2 Czerwca 2009 http://www.ipmsusa2.org/reviews/Kits/Armor/dragon_35_elefant-2/dragon_35_elefant.htm coś dla Ciebie niewiem czy pomoże ale może.. Proszę ciąć długie linki wedle schematu: [url=TU_WKLEJAMY_LINK]TEKST_WYŚWIETLANY[/url] Mod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 4 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2009 siemka. kubeł dzieki za wstawke prace ruszyly wczoraj ale zrobilem tylko kolka i wozki to nie wrzucalem.dzis zrobilem gaski sposobem reggiego na nitro i jest to swietny patent.nie podejrzewalem ze sklajanie magic trackow moze byc takie przyjemne .kazda gaska dzieli sie na 2 czesci i elgancko to wszystko sie rozklada: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 5 Czerwca 2009 Share Napisano 5 Czerwca 2009 nie jestem pewien,póżno już oczokwiku dostaje..ale czy abys odwrotnie gąsek nie posklejał? Swego czasu Dumo kleił go i wtedy ktoś wspomniał, a że ja chomik( i mam ten model na stanie) zachowałem sobie ta uwagę. p. Edit: jednak dostaję, wkleiłeś prawidłowo..niemniej fotka niech jako przestroga zostanie dla innych, bo tamta poleciała gdzieś w odmęty relacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 6 Czerwca 2009 Share Napisano 6 Czerwca 2009 To wspominałem ja, tylko, że to juz nieaktualne, na fotkach Elefantów można zauważyć , że gąski są zakładane w obie strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 6 Czerwca 2009 Share Napisano 6 Czerwca 2009 Bardzo możliwe, mnie także śmignęły fotki i czwórek i bodajże jagdpanzerów. Niemniej, ja czepie się wspomnianej przez Ciebie wersji jak pijany płota i będę w ten deseń klepał im kapcie ;) p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 8 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2009 siem gąski są zakładane w obie strony. Smile o to ciekawe,nie zwrocilem uwagi.ja akurat kieruje sie tym zabkiem z przodu zeby byl do goru skierowany obecnie mam juz cala bryle,jeszcze poskladam blotniki i jest gotowy do zimerajtowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 9 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2009 dzis prawie udalo sie zrobic zimm,zostalo jeszcze kawalek z boku.tradycyjnie wykonany z mulliputa i odcisiniety koleczkiem od zapalniczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 10 Czerwca 2009 Share Napisano 10 Czerwca 2009 Tylko takie dwa zimowe malowania udało mi się znaleźć.... może ci się przydadzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 10 Czerwca 2009 Share Napisano 10 Czerwca 2009 Ale to są Ferdinand'y... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 10 Czerwca 2009 Share Napisano 10 Czerwca 2009 Chodzi mi tylko o schemat jak to mogło mniej więcej wyglądać, na elefanta w zimowym kamo nie trafiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 10 Czerwca 2009 Share Napisano 10 Czerwca 2009 Ładny ten zimmerit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 15 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2009 witam prace wznowione po wikendzie,narazie nic ciekawego,obrasta w detale: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 18 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2009 witam z grubsza poskladany,dojdzie jeszcze kilka elementow ktore przykleje i pomaluje oddzielnie.teraz trafia do lakierni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 18 Czerwca 2009 Share Napisano 18 Czerwca 2009 Dlaczego zasobnika na tyle nie zrobiłeś z blachy ?? O wiele bardziej jest szczegółowy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 19 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2009 Dlaczego zasobnika na tyle nie zrobiłeś z blachy ?? tak jakos porownywalem i ten wydawal mi sie tez dobry ale to mozna zmienic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 22 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2009 witam po wikendzie,dzis troche podgonilem z robota a mianowicie: 1. psiuknalem podkladem,jak zwykle czarny mat w spraju do zderzakow samochodowych. 2. nastepnie przedcien z bialej valejo 3. baza to valejo dark yelow,raz rozjasniana raz przciemniana a kamo to zielona,jakas chora mieszanka 4. zimowe kamo z ganialnego pomyslu genialnego rafala jankowskiego czyli na maskol,zabawa przednia.maskolu uzylem pierwszy raz w zyciu bo dopiero se kupilem i stwierdzam ze powinien znajdowac sie na kazdym warsztacie.pozdrawiam. foty: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 23 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2009 witam ciag dalszy to 1. domalowanie obic zimerajtu,niezla biedrona wyszla 2. sido 3. kalki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 23 Czerwca 2009 Share Napisano 23 Czerwca 2009 Wygląda ciekawie. Zobaczymy jak będzie wyglądało zimowe kamo po washach i innych takich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 23 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2009 jeszcze powalczylem z washami a teraz mysle co dalej.tzn czy dawac obicia i na jaka skale oraz czy jest sen robic sychy pedzel,no i trzeba jakos ublocic: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 24 Czerwca 2009 Share Napisano 24 Czerwca 2009 Jeżeli te białe płaty mają imitować złażące białe kamo to wygląda to słabo i wcale nie ciekawie, a już w ogóle mało "genialnie". Teraz to wygląda jakby załoga od jakiś szablonów kilkanaście godzin spędziła na nanoszeniu kamuflażu. PZdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 24 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2009 Seb moze i tak ale jak na pierwszy raz to jestem w stanie to za akceptowac bo nie wiem czy cos moge jeszcze uratowac.chodzilo mi ze pomysl rafala i wykonanie jest genialne a nie akurta moja wesola tworczosc.nie zawsze tez zimowe kamo nanoszono na caly pojazd tylko stosowano czesciowe pokrycie bialymi plamami wiec mozna przyjac tez taka wersje wydazen.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 24 Czerwca 2009 Share Napisano 24 Czerwca 2009 Nie ma co się czepiać, kamo z pudełka. Mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi