Skocz do zawartości

Humvee M-998 Cargo - Academy - 1:35

Qdłaty

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Ot takiego pudełkowca sobie wymęczyłem. jestem zadowolony z malowania, zwłaszcza cieniowania paki i z położonych kalek. Nawet specjalnie się nie świecą. Ponadto udało mi się po odrobinie piłowania zamontować zarówno ławki jak i pakę. Wg producenta jedno wyklucza drugie. Bambetle na dachu i pace pochodzą głównie z zestawu Tamiya z ekwipunkiem. Mam nadzieję, że i Wam się spodoba.

Dość gadania pora na fotki:

cargo6.jpg

cargo1.jpg

cargo2.jpg

cargo3.jpg

cargo4.jpg

cargo5.jpg

Można się znęcać.

Pozdrawiam,

Maciek

Paka raczej czysta nie jest. jest wypłowiała i zakurzona. Pierwotnym kolorem był Olve Drab.

Okna to po prostu maska zrobiona z taśmy maskującej, naklejona przed ogólnym "kurzeniem" modelu. ;o)

Jeszcze co do brudu, to jest to kwestia indywidualna. Ja wolę jak widać model spod brudu.

Qdłaty napisał:
Paka raczej czysta nie jest. jest wypłowiała i zakurzona. Pierwotnym kolorem był Olve Drab.

Okna to po prostu maska zrobiona z taśmy maskującej, naklejona przed ogólnym "kurzeniem" modelu. ;o)

Jeszcze co do brudu, to jest to kwestia indywidualna. Ja wolę jak widać model spod brudu.

tak ale chodzi mi o samo kurzenie, czym brudziłeś te szyby?

Mnie się bardzo podoba

Brakuje mi tylko jakiś obić, odprysków farby itp.

No i mam jedno pytanie: jak zrobiłeś tą butelkę z wodą?

Maciek - piękny model. Pokazywałeś mi jego zdjęcia warsztatowe - wiedziałem, że będzie dobrze - ale efekt końcowy przebił moje oczekiwania. Gratulacje

krzychu-onisk napisał:
...jak zrobiłeś tą butelkę z wodą?

pozwolę sobie odpowiedzieć za autora - takie butelki są w zestawie M997 Maxi-Ambulance Academy.

kubisz napisał:
takie butelki są w zestawie M997 Maxi-Ambulance Academy

Prawda to.

Skoti napisał:
tyle betów tam leży, jakieś obicia by się przydały

krzychu-onisk napisał:
Brakuje mi tylko jakiś obić, odprysków farby itp

ech... czy wszyscy muszą robić pojazdy po przejściach? Ja wolę takie które mają farbę na swoim miejscu. Każdy pojazd był kiedyś nowy, a zakurzenie pojawia się po pierwszej jeździe.

Mimo to dziękuję wszystkim za komentarze i dobre słowo.

Bardzo fajnie wykonany Humvee Napewno bardzo fajnie wyglądałby na dioramce. Tak na marginesie zastanawia mnie jedna rzecz jak długo w rzeczywistości taki tłumnik sobie tak dumnie dynda z boku pojazdu. W terenie jakoś zbytnio takiego rozwiązania nie widze.

Ritter napisał:
jak długo w rzeczywistości taki tłumnik sobie tak dumnie dynda z boku pojazdu.

Wersja pudełkowa nie przewiduje mocowania, ale t wrzeczywistości są one dodatkowo mocowane do bocznej burty.

Tutaj powinieneś dojrzeć mocowanie.

humvee2.jpg

Niestety mam tendencję do zapominania o tym, zwłaszcza, że to drugi hummer z takim kominem.

Ale brawo za spostrzegawczość, obiecuję poprawę.

Sokół napisał:
pytanko mam do kolegi skąd masz ta butelke na wode gdzie moge dostać takie zestawy

Nie można było poczytać tematu? A nie tylko zdjęcia

kubisz napisał:
pozwolę sobie odpowiedzieć za autora - takie butelki są w zestawie M997 Maxi-Ambulance Academy.

P.S.Model bardzo ładny

Sokół napisał:
pytanko mam do kolegi skąd masz ta butelke na wode gdzie moge dostać takie zestawy

kubisz napisał:
  krzychu-onisk napisał:
...jak zrobiłeś tą butelkę z wodą?

Czytaj dokładniej...

Cytat
skąd masz ta butelke na wode

Jak już koledzy pisali są w zestawie M-997 Ambulans.

Poza tym gdzieś widziałem jak się takie robi z ramek przezroczystych, ale nie pamiętam gdzie. Może inni dopomogą.