Qdłaty Napisano 10 Lipca 2009 Share Napisano 10 Lipca 2009 Cześć. Ot takiego pudełkowca sobie wymęczyłem. jestem zadowolony z malowania, zwłaszcza cieniowania paki i z położonych kalek. Nawet specjalnie się nie świecą. Ponadto udało mi się po odrobinie piłowania zamontować zarówno ławki jak i pakę. Wg producenta jedno wyklucza drugie. Bambetle na dachu i pace pochodzą głównie z zestawu Tamiya z ekwipunkiem. Mam nadzieję, że i Wam się spodoba. Dość gadania pora na fotki: Można się znęcać. Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 10 Lipca 2009 Share Napisano 10 Lipca 2009 model bardzo ładny, gratulacje. Może jedynie paka jest ciut za czysta i do tego wyraźnie przydałby się wash... najlepsze są szybki, jak otrzymałeś taki efekt?, pigmenty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 10 Lipca 2009 Autor Share Napisano 10 Lipca 2009 Paka raczej czysta nie jest. jest wypłowiała i zakurzona. Pierwotnym kolorem był Olve Drab. Okna to po prostu maska zrobiona z taśmy maskującej, naklejona przed ogólnym "kurzeniem" modelu. ;o) Jeszcze co do brudu, to jest to kwestia indywidualna. Ja wolę jak widać model spod brudu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 10 Lipca 2009 Share Napisano 10 Lipca 2009 podłoga paki prosi się o przybrudzenie i wytarcie. tyle betów tam leży, jakieś obicia by się przydały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 10 Lipca 2009 Share Napisano 10 Lipca 2009 Paka raczej czysta nie jest. jest wypłowiała i zakurzona. Pierwotnym kolorem był Olve Drab.Okna to po prostu maska zrobiona z taśmy maskującej, naklejona przed ogólnym "kurzeniem" modelu. ;o) Jeszcze co do brudu, to jest to kwestia indywidualna. Ja wolę jak widać model spod brudu. tak ale chodzi mi o samo kurzenie, czym brudziłeś te szyby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 10 Lipca 2009 Autor Share Napisano 10 Lipca 2009 czym brudziłeś te szyby MM Random Tan z aerografu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 10 Lipca 2009 Share Napisano 10 Lipca 2009 Mnie się bardzo podoba Brakuje mi tylko jakiś obić, odprysków farby itp. No i mam jedno pytanie: jak zrobiłeś tą butelkę z wodą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 10 Lipca 2009 Share Napisano 10 Lipca 2009 Maciek - piękny model. Pokazywałeś mi jego zdjęcia warsztatowe - wiedziałem, że będzie dobrze - ale efekt końcowy przebił moje oczekiwania. Gratulacje ...jak zrobiłeś tą butelkę z wodą? pozwolę sobie odpowiedzieć za autora - takie butelki są w zestawie M997 Maxi-Ambulance Academy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 10 Lipca 2009 Autor Share Napisano 10 Lipca 2009 takie butelki są w zestawie M997 Maxi-Ambulance Academy Prawda to. tyle betów tam leży, jakieś obicia by się przydały Brakuje mi tylko jakiś obić, odprysków farby itp ech... czy wszyscy muszą robić pojazdy po przejściach? Ja wolę takie które mają farbę na swoim miejscu. Każdy pojazd był kiedyś nowy, a zakurzenie pojawia się po pierwszej jeździe. Mimo to dziękuję wszystkim za komentarze i dobre słowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 11 Lipca 2009 Share Napisano 11 Lipca 2009 Bardzo fajnie wykonany Humvee Napewno bardzo fajnie wyglądałby na dioramce. Tak na marginesie zastanawia mnie jedna rzecz jak długo w rzeczywistości taki tłumnik sobie tak dumnie dynda z boku pojazdu. W terenie jakoś zbytnio takiego rozwiązania nie widze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 11 Lipca 2009 Autor Share Napisano 11 Lipca 2009 jak długo w rzeczywistości taki tłumnik sobie tak dumnie dynda z boku pojazdu. Wersja pudełkowa nie przewiduje mocowania, ale t wrzeczywistości są one dodatkowo mocowane do bocznej burty. Tutaj powinieneś dojrzeć mocowanie. Niestety mam tendencję do zapominania o tym, zwłaszcza, że to drugi hummer z takim kominem. Ale brawo za spostrzegawczość, obiecuję poprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sokół Napisano 11 Lipca 2009 Share Napisano 11 Lipca 2009 pytanko mam do kolegi skąd masz ta butelke na wode gdzie moge dostać takie zestawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 11 Lipca 2009 Share Napisano 11 Lipca 2009 pytanko mam do kolegi skąd masz ta butelke na wode gdzie moge dostać takie zestawy Nie można było poczytać tematu? A nie tylko zdjęcia pozwolę sobie odpowiedzieć za autora - takie butelki są w zestawie M997 Maxi-Ambulance Academy. P.S.Model bardzo ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 11 Lipca 2009 Share Napisano 11 Lipca 2009 pytanko mam do kolegi skąd masz ta butelke na wode gdzie moge dostać takie zestawy ...jak zrobiłeś tą butelkę z wodą? pozwolę sobie odpowiedzieć za autora - takie butelki są w zestawie M997 Maxi-Ambulance Academy. Czytaj dokładniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 11 Lipca 2009 Autor Share Napisano 11 Lipca 2009 skąd masz ta butelke na wode Jak już koledzy pisali są w zestawie M-997 Ambulans. Poza tym gdzieś widziałem jak się takie robi z ramek przezroczystych, ale nie pamiętam gdzie. Może inni dopomogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi