Timi Napisano 3 Czerwca 2006 Share Napisano 3 Czerwca 2006 Jako że Spit skończony, a dioramka do niego produkuje się na modelarni, to w domku postanowiłem sobie zrobić pierwszy z 3 Mietków Jest nim Messerschmitt Bf-108 Taifun z Eduarda. Będzie on w polskich barwach. Na PWM razem ze ZIO i RAV-em mamy mikro projekt Narazie męcze silnik. było tak a dwie nocki potem było tak Końcówki wydechy będą zamienione na grubą igłę ;o) dzisiaj znowu długa noc mnie czeka i moze cosik dorobie ;o) a tutaj tak sobie kadłub popsułem ;o) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 3 Czerwca 2006 Share Napisano 3 Czerwca 2006 Taifunek i to w polskich barwach Masz pierwszego kibica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schmmitt Napisano 4 Czerwca 2006 Share Napisano 4 Czerwca 2006 A ja jestem drugim kibicem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 4 Czerwca 2006 Share Napisano 4 Czerwca 2006 Trzeci kibic. Na jednej z fotek popychacze są tochę inne (kolor i jakby delikatniejsze), może by tak wszystkie podmienić? Nie wiem czy w modelu będą widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 4 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2006 te innego koloru są dorabiane przeze mnie bo "oryginał' wystrzelił przy wycinaniu z ramki może je wymienie zobacze czy mi odpierdzieli wieczorem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killerman Napisano 5 Czerwca 2006 Share Napisano 5 Czerwca 2006 Witam Ja tez jestem kibicem chyba czwartym z kolei . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil232 Napisano 7 Czerwca 2006 Share Napisano 7 Czerwca 2006 No to ja się pisze na piątego i czekamy na więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 12 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2006 mały roboczy "apdejt" łoże jest okropne przesunięcie formy było z 1mm dobrze że nie widać bo chyba bym zrobiła całe od podstaw ( i pewnie szybciej by było, bo zeby to doprowadzić do jako takiego stanu spędziłem cały mecz plus troche ) nie wiem dokłądnie co przez to wylatyuje :shock: ale w dokumentacji tak jest to se pierdzielnęłem dziurke ;o) w skrzydle naciąłem tylko lotki i moze po myśle nad zrobieniem "kożuchów" podwozia pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schmmitt Napisano 12 Czerwca 2006 Share Napisano 12 Czerwca 2006 Ładny ten silnik . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 24 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2006 Silnik skończony jeszcze tylko łoże pomalować RML02 i koniec Nie wiem czy go przybrudzać, bo mi się podoba taki jaki jest ;o) Kabinka jest już pryśnięta RLM02 więc jak dobrze pójdzie to pod koniec przyszłego tygodni, skleje kadłub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 24 Czerwca 2006 Share Napisano 24 Czerwca 2006 Nie wiem czy go przybrudzać, bo mi się podoba taki jaki jest ;o) Przybrudź, ale naprawdę w dawkach homeopatycznych. Trochę doda uroku silnikowi, ale nie sprawi, że będzie wyglądał jak silni niechluja jakiegoś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 24 Czerwca 2006 Share Napisano 24 Czerwca 2006 Nie wiem czy go przybrudzać, bo mi się podoba taki jaki jest ;o) Przybrudź, ale naprawdę w dawkach homeopatycznych. Trochę doda uroku silnikowi, ale nie sprawi, że będzie wyglądał jak silni niechluja jakiegoś. A ja powiem : zrob tak jak Ci serce podpowiada . To Twoj model i Tobie ma sprawic zadowolenie i zabawe przy pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil232 Napisano 24 Czerwca 2006 Share Napisano 24 Czerwca 2006 Silnik ładniutki i ja też bym był za lekkim przybrudzeniem, ale pokaż wreszcie kabinke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 25 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2006 Ubrudzony będzie leciutko znaczy bardziej ukurzony, bo by to śmiesznie wyglądało . Czysty silnik w uzywanym samolocie. Fakt że nie będzie na nim zero zdarć i będzie to raczej nówka, ale jakieś lekie brudzonko powinno być A co do kabinki to nie mam jej w domu teraz bo się suszy na modelarni, w tygodniu postaram się podskoczyć i jak coś dorobie to cykne foty pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucjusz10 Napisano 4 Lipca 2006 Share Napisano 4 Lipca 2006 E no co jest ja tu czekam na dalsze audycje z budowy a tu co...... Szczerze to mnie to zainteresowało bardzo no i niewiem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 4 Lipca 2006 Autor Share Napisano 4 Lipca 2006 Fotki podam jutro, dzisiaj nei miałem aparatu na modelarni Ale za to jutro już pokaże wklejony silnik i zrobioną kabine miło że kogoś to jeszcze interesuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 4 Lipca 2006 Share Napisano 4 Lipca 2006 No to czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucjusz10 Napisano 5 Lipca 2006 Share Napisano 5 Lipca 2006 już nie mogę się doczekac!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 5 Lipca 2006 Share Napisano 5 Lipca 2006 siedzę w pierwszym rzędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 5 Lipca 2006 Share Napisano 5 Lipca 2006 Timi, chcesz moze kupic zestaw kolorowych pasow od Edka do niemieckich samolotow z IIWS? Bo wczoraj niechcacy wszedlem w ich posiadanie. Chcialem kupic w 1:72, a niechcacy wzialem w 48-ce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 5 Lipca 2006 Autor Share Napisano 5 Lipca 2006 Timi, chcesz moze kupic zestaw kolorowych pasow od Edka do niemieckich samolotow z IIWS? Bo wczoraj niechcacy wszedlem w ich posiadanie. Chcialem kupic w 1:72, a niechcacy wzialem w 48-ce a w jakiej cenie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 5 Lipca 2006 Share Napisano 5 Lipca 2006 No nie wiem... Za zestaw zaplacilem 22 plny chyba... Czy cos w tych granicach... O jakies grosze nie bede sie wyklocal... A, jakby co, to to jest zestaw nr 49002 w katalogu Edka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 5 Lipca 2006 Autor Share Napisano 5 Lipca 2006 No to dla waszych spragnionych oczów wklejony silnik kabina ( jutro dam lepsze fotki) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucjusz10 Napisano 6 Lipca 2006 Share Napisano 6 Lipca 2006 Eno ekstra jest git tylko !! Jakościowo to te foty nie za bardzo co ...?!!? pozdraiwam jak narazie niewiele mozna powiedziec ale ... całkiem cakiem idzie !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 6 Lipca 2006 Autor Share Napisano 6 Lipca 2006 Słońce mi zaszło wczoraj jak orbiłem i wyszło jak wyszło Ale dzisiaj zrobie lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi