kamil zoszak Napisano 14 Maja 2008 Share Napisano 14 Maja 2008 Ehhh. Sam nie wiem co ja robię... Popełniam model mojego UBOOTA w 1:35 ale chciałem się teraz złapać za coś co mogło by mnie troszkę zrelaksować i podbudować "moralnie". Kupiłem takie o to cudo: Otwieram pudełko pełen zapału i werwy... Patrzę a tu mały "PSIKUS" Zresztą tego co tu zaraz zobaczycie to sami dojdziecie do wniosku że ja już nie muszę zbytnio komentować "MODELU" Zabrałem się za niego i miałem zamiar go popełnić, nawet tak na odwal..... Zobacze co z tego wyjdzie. W sumie i tak nie będzie mi go żal wywalać na złom W trakcie prac jednak się okazało że mogłaby to być relacja dla modelarzy o mocnych NERWACH... Model obecnie przeszedł małą Metamorfozę (trudne słowo 8-) ). Jest ogólnie pocięty i pogięty... Plastik się omało nie spalił, a nie chciał GIĄĆ.... Nałożyłem trochę szpachli na próbę... Model teraz wygląda OKROPNIE... Ale w tym szaleństwie był sposób... Tutaj chciałem przeprosić za stan fotek (robione komórką) Przy wykonaniu tego BARACHŁO użyłem sporej ilości szpachli (prawie cała tubka WAMODU). Po szpachlowaniu nałożyłem dwie warstwy brązowej farby (podkład). Na mokrą farbę posypałem drobne wiórki drewniane (z tartaku) i kolejne warstwy farby. Tym razem użyłem jaśniejszy brąz, trochę piaskowego trochę zgniłej zieleni i na mokre farby posypałem sproszkowany i wyschnięty mech zebrany w bunkrze na niemieckim poligonie. Efekt dotychczasowej pracy jest na zdjęciach. Ciąg dalszy jeszcze nastąpi... DIORAMA Co tu dużo pisać... Oceniajcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 14 Maja 2008 Share Napisano 14 Maja 2008 Wszystko wyglada fajnie, tylko usunal bym ten mech, przynajmniej z gory i dodalbym w zdecydowanie mniejszych ilosciach i bardziej skupiony (cos w rodzaju plam z mchu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinfire Napisano 14 Maja 2008 Share Napisano 14 Maja 2008 dla mnie bomba, jeszcze przyrdzawić, dodatkowo wykonać coś a'la odłażące płaty pordzewiałej blachy... może pokusić się o zrobienie jakiegoś "śladu" po dobijającym strzale który tego UBoociaka na dno posłał?? Zacząłem z zaciekawieniem przeglądać zdjęcia i jak byłem w połowie, pomyślałem... zajefajna sprawa na dioramkę jakiegoś zniszczaka, a tu patrzę dalej... i proszę bardzo.... Powodzenia w dalszych pracach!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 19 Maja 2008 Share Napisano 19 Maja 2008 może pokusić się o zrobienie jakiegoś "śladu" po dobijającym strzale który tego UBoociaka na dno posłał?? Dokładnie o tym samym pomyślałem, może nie łamać go od razu w pół, ale jakąś dziurę po bombie głębinowej ?... ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi