tmajer Napisano 15 Lipca 2008 Share Napisano 15 Lipca 2008 (edytowane) Udało mi się nareszcie skończyć Dodge'a i naczepę. Fordy są jeszcze na etapie sklejania, ale mam nadzieję że w tym tygodniu dołączą do galerii Sam ciągnik: Już z naczepą: No i przymiarka z autem z epoki: Edytowane 20 Lipca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 15 Lipca 2008 Share Napisano 15 Lipca 2008 Kaleczne miały sylwetki te Dodge .Modelik jest super, bardzo mi się podoba . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 15 Lipca 2008 Share Napisano 15 Lipca 2008 Śmiszny ten doge , ale wykonanie jest na 10 . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 15 Lipca 2008 Share Napisano 15 Lipca 2008 Jaka to skala 1/24?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 15 Lipca 2008 Share Napisano 15 Lipca 2008 Bardzo fajny ten twuj model, tylko według mnie to tylko opony się zabardzo swiecą, postaraj się je zmatowić tak to, też daje 10 punktów temu modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 15 Lipca 2008 Share Napisano 15 Lipca 2008 Jaka to skala 1/24?? Looknij w warsztat , to 1/25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 15 Lipca 2008 Share Napisano 15 Lipca 2008 1/24 a 1/25 różnica nie wielka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 15 Lipca 2008 Share Napisano 15 Lipca 2008 Wykonanie na 10. Jedynie do czego mógłbym się przyczepić to świecące oponki i te przewody łączące ciągnik z naczepką (nie za grube i zbyt długie one??) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 15 Lipca 2008 Share Napisano 15 Lipca 2008 1/24 a 1/25 różnica nie wielka... To jest żadna różnica , ale pytałes sie jaka to skala , wiec odpowiedziałem zgodnie z tym co było napisane na pudełku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 15 Lipca 2008 Share Napisano 15 Lipca 2008 Ja bym w ogóle zrezygnował z przewożenia samochodów na tej naczepie, bo to jest naczepa flatbed a nie car-transporter, no chyba, że byłyby to stare graty ze szrotu Po drugie rzeczywiście przewody łączące chyba troche za grube! No i odnoszę wrażenie, że fotki robiłeś z użyciem lampy czego raczej powinieneś się wystrzegać. A tak poza tym to zestaw jest super Widzę, że zadbałeś o detale i fajnie wykonałeś tapicerkę drzwi bocznych. Ogólnie bardzo na plus jestem, a kształ maski rzeczywiście nieziemski Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmajer Napisano 17 Lipca 2008 Autor Share Napisano 17 Lipca 2008 według mnie to tylko opony się zabardzo swiecą, postaraj się je zmatowić Tak Wojtku, za radą Twoją i Tornado spróbuję zmatowić opony w benzynie ekstrakcyjnej. Jedynie do czego mógłbym się przyczepić to świecące oponki i te przewody łączące ciągnik z naczepką (nie za grube i zbyt długie one??) Przewody nie są za długie. Dobrałem je tak, żeby przy maksymalnym skręcie naczepy miały minimalny luz. Może faktycznie powinny być nieco cieńsze .... Ja bym w ogóle zrezygnował z przewożenia samochodów na tej naczepie, bo to jest naczepa flatbed a nie car-transporter, no chyba, że byłyby to stare graty ze szrotu.Po drugie rzeczywiście przewody łączące chyba troche za grube! No i odnoszę wrażenie, że fotki robiłeś z użyciem lampy czego raczej powinieneś się wystrzegać. Wiesz, chyba masz rację. Naczepa na razie pozostanie pusta, no chyba że ktoś ma jakiś pomysł na ładunek do niej ? Zdjęcia były robione kompaktem i faktycznie pomagałem sobie lampą. Popatrz się proszę w dzisiejszą relację z budowy a zobaczysz że się poprawiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmajer Napisano 20 Lipca 2008 Autor Share Napisano 20 Lipca 2008 Skończyłem dzisiaj obydwa Fordy. Nie jestem z nich do końca zadowolony, zwłaszcza z Mustanga. AMT poskąpiło na kloszach od świateł, a chromowane wyglądają średnio nieciekawie. Tylne w Mustangu malowałem. No i parę szczegółów podczas klejenia mogłem zrobić staranniej... Dopiero na zdjęciach widać, że wash w Mustangu przydałoby się poprawić. Zdjęcia robione z lampą błyskową wycelowaną w biały sufit. Zapraszam do oglądania. A na koniec jeszcze Dodge z Fordami na naczepie - chociaż na półce będą stać osobno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 22 Lipca 2008 Share Napisano 22 Lipca 2008 Strasznie gołe te modele, aż się proszą o washa, panel lines. Ogólnie czysto złożone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmajer Napisano 22 Lipca 2008 Autor Share Napisano 22 Lipca 2008 Strasznie gołe te modele, aż się proszą o washa, panel lines.Ogólnie czysto złożone. Mustang ma washa - patrz relacja z budowy - ale muszę go jeszcze poprawić. A co to są panel lines - listwy boczne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 26 Lipca 2008 Share Napisano 26 Lipca 2008 Ciekawy zestaw, wygląda trochę cukierkowato, ale i tak mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi