Wallace Napisano 27 Lipca 2008 Napisano 27 Lipca 2008 W Listopadzie 1984 roku, na krótko przed objęciem władzy przez Gorbaczowa, Sowiecki okręt klasy TYPHOON wynurzył się u wybrzeży Kanady. Następnie zatonął, podobno z powodu napromieniowania. Niepotwierdzone raporty dowodzą, że cześć załogi uratowała się. Lecz, według Sowieckiego i Amerykańskiego Rządu to, co Państwo zaraz zobaczą... nigdy się nie wydarzyło ... ... ... Wywiad brytyjski otrzymał zdjęcia Czerwonego Października. Najnowszy okręt w klasie Typhoon - 12 metrów dłuższy od standardowych, 3 metry szerszy : ... ... ... "Kiedy miałem 12 lat pomagałem tacie budować schron w piwnicy, bo pewien idiota skierował tuzin pocisków na Florydę. Ten okręt może przenieść 200 pocisków pod Nowy York i nikt o niczym się nie dowie do czasu, gdy będzie po wszystkim" : ... ... - Czy oni faktycznie to zbudowali ? - Dziś rano wypłynął z bazy. ... ... Cytuj
Jędrek Napisano 28 Lipca 2008 Napisano 28 Lipca 2008 fajny sposób prezentacji, cieszę się że wytrwałeś i model pokazał się w galerii budowę modelu oglądałem i komentowałem na bieżąco, w finale trochę mnie zaskakuje zbytnia widoczność na zdjęciach filmu podkładowego z kalkomanii Jędrek Cytuj
Wallace Napisano 28 Lipca 2008 Autor Napisano 28 Lipca 2008 w finale trochę mnie zaskakuje zbytnia widoczność na zdjęciach filmu podkładowego z kalkomanii Aaa nic nie mów, walczyłem z tym jak się tylko dało, wylałem litry podkładu pod kalkomanię i lipa. Ale jeśli to jedyny Twój zarzut ( oprocz tego że nie pobrudziłem, bo nie wiem jak ), to przeżyję ... Teraz przymierzam się do Kurska, a potem Ohio ... ( I dzięki za radę z "Archangielskiem" - mam nadzieję, że w końcu ktoś wypuści "porządnego" Tajfuna w 1/350 - bo 250 PLN to z pewnością za dużo, nawet jak na aukcję z prywatnej kolekcji...) ... ... Cytuj
PKD4GA Napisano 29 Lipca 2008 Napisano 29 Lipca 2008 Fajnie wyszedl ten duuuzy temat. Jedrek napisal co i jak, mi tylko jeszcze przeszkadza kolor podstawki, osobiscie wole "ciemno drzewniane", ale to kwestia gustu. No i to nie jest Красный Октябрь. Powinien miec 22 wyrzutnie rakiet R-39/RSM-52 - o dwie wiecej niz zwykly pr.941 (tak to sobie wymyslil Clancy - chyba ze mnie pamiec myli i mial 24), brakuje mu tez sluz dla napedu MHD. Jednak wszystko to pryszcz. Do lez mnie rozbawil pomysl wyekranowania oplywki anteny sonaru okładzina anechoiczna - gosc ktory to projektowal dla Revella, to zupelny ignorant. Pewnie ma w domu wyekranowana antene TV... Pozdr. Pawel Cytuj
jurayahip Napisano 29 Lipca 2008 Napisano 29 Lipca 2008 Niby prosty model a tyle zachodu - najważniejsze że ukończony . Twoje problemy ze złotą farbą mogą mieć związek z niedostatecznie rozmieszanym pigmentem i te parchy to opiłki . Przerabiałem to lata wstecz z metalicznym mustangiem. Zmieniłem rozpuszczalnik na oryginał prod. farby ale i tak konieczne było polerowanie. Po polerce zmienił sie nieco odcień farby na ciemniejszy ale było już bez żadnego "kurzu". Malując farbami Humbrola wystarczy zrobić małą polerkę powierzchni , a farba pozostała w zagłębieniach w Twoim przypadku w liniach podziału kostek powłoki miała będzie już inny odcień. Różnicując nacisk polerowania możesz zróżnicować wygląd powierzchni i "brudzenie" masz gotowe. Pozdrawiam. Cytuj
Sebaar Napisano 12 Sierpnia 2008 Napisano 12 Sierpnia 2008 Akurat miałem się zabrać za oglądanie "Polowania na Czerwony Październik" (po raz XX) . Jak dla mnie model wspaniale się prezentuje. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi