Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

No więc nie miałem weny co by zrobić sesję fotograficzną Lloydowi , ale za to miałem wenę do rozgrzebania kolejnego zestawu .

Być może wybrałem mało ciekawy egzemplarz , bo dwubarwny 175/18 ale z drugiej strony był to najdłużej użytkowany E.V w Lotnictwie Polskim .

Z ciekawostek można napisać , iż maszynę tą ustawiono swego czasu nad wejściem do pawilonu LOPP na Targach Poznańskich .

Samolot wyglądał tak :

dviii.jpg

W związku z tym zdjęciem mam takie oto pytanie :

Czy dobrze uważam iż spód kadłuba jest pomalowany farbą błękitną a dolną powierzchnię statecznika pomalowano farbą zieloną

Na razie polepiłem to co widać na zdjęciu + wyrzeźbiłem śmigło Heine , gdyż Roden dał tylko Axiala ...

DSCF8599.jpg

Co ciekawe , na zdjęciu z Targów Poznańskich wyraźnie widać śmigło Axial ...

PZDR

Napisano

Że tak powiem, miałem go

Nawet zacząłem ręcznie robić losange (czy jak się pisze).

Zniechęciło mnie jednak wsiąkniecie kratownicy kadłuba z blaszek Edka i zbyt mało precyzyjne na początku podejście do drukowanego płótna.

Leży rozdłubany już kilka lat. Pewnie ładnie będzie wyglądać z szachownicami, ale jednak już zdaje się taki jakiś trochę okrojony.

Napisano

Wg wszystkich znaków na niebie i na ziemi, spód usterzenia poziomego był też jasnoniebieski. To, że wydaje się być ciemniejszy jest raczej grą światła i cienia. Choć na fotce wygląda ciemniej

Pamiętaj, że aparat ów nie ma uzbrojenia i posiada taki paskudny, duży wiatrochron

• 2 weeks later...
Napisano

Obserwuję Twoją relację, bo tez przymierzam sie do tego samego modelu( w drodze z czteromiesięcznym opóznieniem z Modelcentrum) i z tego co widzę całkiem fajnie Ci idzie.

• 2 weeks later...
Napisano

Model bardzo piękny i przede wszystkim pięknie wykonany ale to śmigło...cóż...do tej pory zbieram swoją szczękę z ziemii

Pozdrawiam

Napisano

Dzięki za dobre słowo

Zdjęcia kabinki i śmigła zamieszczę w galerii , czyli już niedługo .

Co do kół szprychowych , to niestety mój model otrzyma koła zasłonięte , gdyż :

a) Nie mam odpowiednich blaszek fototrawionych .

b) Jeszcze nie moja liga w modelistowaniu ...

PZDR

Napisano

Ja dalej zazdroszczę i ubolewam, że nie mogę się zabrać za takie klasyki - za dużo projektów rozpoczetych (końca nie widać) :(

• 2 weeks later...
Napisano

Ufffff ... przed kilkoma minutami ukończyłem "brzytwę " - przy odrobinie dobrej woli jutro postaram się dać galerię .

PZDR

Napisano
Ja dalej zazdroszczę i ubolewam, że nie mogę się zabrać za takie klasyki - za dużo projektów rozpoczetych (końca nie widać) :(

To po co robić kilka modeli na raz

ZIO dajesz galerię, dajesz