awiatik Napisano 7 Grudnia 2011 Share Napisano 7 Grudnia 2011 Widać lekkie przesunięcia kolorów na kalkach. Szkoda, że nie dociąłeś ich przed nałożeniem. I to wredne przesunięcie wyszło dopiero po nałożeniu kalkomanii, ale troszke pobawiłem sie w zamaskowanie tego i jakoś to teraz wygląda całkiem nieźle. Poniżej foto galeria gotowego modelu. Model nie jest zbyt "ubrudzony", poprostu nie jestem zbyt wielkim zwolennikiem tego typu zabiegów. Model ukończony. I to by było wszystko w tym temacie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 7 Grudnia 2011 Share Napisano 7 Grudnia 2011 Przegapiłem cały warsztat, a szkoda. Ładnie Ci wyszedł. Musi się pojawić magiczne słowo: "galeria" i odpowiedni wątek w galerii. Dopiero wtedy zostanie ukończony. Jak ja lubię biurokrację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 8 Grudnia 2011 Share Napisano 8 Grudnia 2011 Czyli można uznać pierwszy model konkursowy za ukończony ? Jeśli tak to gratuluję. Model prezentuje się nieźle, choć nie jest pozbawiony dwóch wad. Pierwsza z nich to "mleczne" oszklenie, które będąc wyróżniającą się częścią modelu rzutuje na jego ostatecznym odbiorze. Drugą rzeczą są czarne pasy na stateczniku pionowym. Są lekko "poszarpane" i wydają się być trochę zbyt cienkie. Poza tym model wygląda ok. Jest schludny i gładko wymalowany. Szkoda, że nie pokusiłeś się o ślady eksploatacji, ale to Twoja decyzja. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 8 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2011 Czyli można uznać pierwszy model konkursowy za ukończony ? Jeśli tak to gratuluję. Model prezentuje się nieźle, choć nie jest pozbawiony dwóch wad. Pierwsza z nich to "mleczne" oszklenie, ... Drugą rzeczą są czarne pasy na stateczniku pionowym. Są lekko "poszarpane" i wydają się być trochę zbyt cienkie. Poza tym model wygląda ok. Jest schludny i gładko wymalowany. Szkoda, że nie pokusiłeś się o ślady eksploatacji, ale to Twoja decyzja. Pozdrawiam Kornik Tak : model ukończony. A co do oszklenia, tak chciałem aby było takie/chociaż będę je jeszcze polerował/, a paski na pionie jakoś tak wyszło: moja wina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 8 Grudnia 2011 Share Napisano 8 Grudnia 2011 Chciałbym już pogratulować ukończenia pierwszego modelu, ale poczekam aż zrobisz galerię - wtedy będzie ukończony oficjalnie ;) Teraz niby masz jeszcze czas na jakieś poprawki, więc się wstrzymam Model bardzo fajny, czysty, ale nie zabawkowy. Do uwag kornika dorzuciłbym prześwitujące ramki oszklenia. Mógłbyś zapodkładować je jakimś ciemnym kolorem, żeby się tak nie rozświetlały, ale ciężko było to przewidzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 11 Grudnia 2011 Share Napisano 11 Grudnia 2011 A ja gratuluję ukończonego pierwszego modelu w konkursie - pamiętajcie o wskazówkach karambolis8 jeśli chodzi o tworzenie galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi