czsochaj Napisano 14 Lutego 2007 Share Napisano 14 Lutego 2007 Standart z pudełka, malowany Pactrą Polish Khaki i oczywiście pędzlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szesnastak Napisano 14 Lutego 2007 Share Napisano 14 Lutego 2007 W samolotach nie siedzę, ale model jest fajny Jak na pędzel, to bardzo ładnie wyszło tobie te malowanie (ja jestem uzależniony od aerografu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szkp Napisano 14 Lutego 2007 Share Napisano 14 Lutego 2007 Bardzo fajny!! Ps: czy był on wystawiony na wystawie w warszawskim muzeum techniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czsochaj Napisano 14 Lutego 2007 Autor Share Napisano 14 Lutego 2007 Miło że CI się podoba.W stolicy nigdy nie był,najdalej doleciał do Kielc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 15 Lutego 2007 Share Napisano 15 Lutego 2007 Bardzo ładny model i to pędzlowany superr . Sam maluje pędzlem. A jakiej wielkosci pedzlem malowałeś tą "Jedenastke" ???? Te okopcenie są (dalmnie ) jakieś takie nie naturalne. Ale to tylko moje zdanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czsochaj Napisano 15 Lutego 2007 Autor Share Napisano 15 Lutego 2007 Pędzle to numery od:nr.1 do 4,5 firmy ,,Kozłowski'', oraz pędzle do artystycznego malowania paznokci.Deco,każdy powinien mieć swoje zdanie ,na temat wykonania modelu i śladów eksploztacji.Dzięki za wpis!P.S.twój Mustang ma odwrotneie wklejone podwozie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 21 Lutego 2007 Share Napisano 21 Lutego 2007 Model ładny bo polski i nieźle wykonany. Warsztat pędzelkowy na wysokim poziomie.Kalkomanie leżą jak ta lala. Nie podobają mi się jednak ślady eksploatacji,a w szczególności otarcia lakieru, które są zbyt plamowate.Tu musisz jeszcze trochę potrenować. Ja daję 4/5 Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek92 Napisano 21 Lutego 2007 Share Napisano 21 Lutego 2007 W lotnictwie nie siedze ale modelik podoba mi sie bardzo Tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czsochaj Napisano 21 Lutego 2007 Autor Share Napisano 21 Lutego 2007 Dzięki Kornik za zwrócenie uwagi na otarcia.Fakt,nie są powalające,ale przy moich możliwościach technicznych (brak aero) to i tak dobrze oceniliście mój model.Szczególne dzięki za słowa krytyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 22 Lutego 2007 Share Napisano 22 Lutego 2007 Otarcia dobrze robi się srebrnym gel-penem oraz dobrze przyciętym, płaskim pędzlem (jeżykiem jak ja go nazywam) maczanym w metalizerze i przecieranym szmatką. Nie potrzeba aerografu. Efekt jest ok, gdy przestudiuje się zdjęcia danego samolotu i miejsc, w których otarcia na nim występowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 22 Lutego 2007 Share Napisano 22 Lutego 2007 Ladnie ladnie. Zdradz tylko tajemnice jak przy pedzelkowaniu zrobiles cienowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czsochaj Napisano 22 Lutego 2007 Autor Share Napisano 22 Lutego 2007 Cieniowanie robiłem czarną suchą pastelą ,wąskim,płaskim pędzelkiem na całkowicie skończonym modelu.Nadmiar pasteli zmyłem wacikiem, delikatnie zmoczonym w płynie do mycia szyb.Model ma ponad dwa lata i trochę na nim nie wszystko wyszło tak jakbym chciał.Dzięci Kornik_69 za ,,przepis'' na przetarcia.Yunior masz rację,rdza na czołgu to tylko w muzeum.Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi