czsochaj Posted February 14, 2007 Share Posted February 14, 2007 Standart z pudełka, malowany Pactrą Polish Khaki i oczywiście pędzlem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szesnastak Posted February 14, 2007 Share Posted February 14, 2007 W samolotach nie siedzę, ale model jest fajny Jak na pędzel, to bardzo ładnie wyszło tobie te malowanie (ja jestem uzależniony od aerografu). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szkp Posted February 14, 2007 Share Posted February 14, 2007 Bardzo fajny!! Ps: czy był on wystawiony na wystawie w warszawskim muzeum techniki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czsochaj Posted February 14, 2007 Author Share Posted February 14, 2007 Miło że CI się podoba.W stolicy nigdy nie był,najdalej doleciał do Kielc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deco Posted February 15, 2007 Share Posted February 15, 2007 Bardzo ładny model i to pędzlowany superr . Sam maluje pędzlem. A jakiej wielkosci pedzlem malowałeś tą "Jedenastke" ???? Te okopcenie są (dalmnie ) jakieś takie nie naturalne. Ale to tylko moje zdanie! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czsochaj Posted February 15, 2007 Author Share Posted February 15, 2007 Pędzle to numery od:nr.1 do 4,5 firmy ,,Kozłowski'', oraz pędzle do artystycznego malowania paznokci.Deco,każdy powinien mieć swoje zdanie ,na temat wykonania modelu i śladów eksploztacji.Dzięki za wpis!P.S.twój Mustang ma odwrotneie wklejone podwozie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kornik_69 Posted February 21, 2007 Share Posted February 21, 2007 Model ładny bo polski i nieźle wykonany. Warsztat pędzelkowy na wysokim poziomie.Kalkomanie leżą jak ta lala. Nie podobają mi się jednak ślady eksploatacji,a w szczególności otarcia lakieru, które są zbyt plamowate.Tu musisz jeszcze trochę potrenować. Ja daję 4/5 Pozdrawiam Kornik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciek92 Posted February 21, 2007 Share Posted February 21, 2007 W lotnictwie nie siedze ale modelik podoba mi sie bardzo Tak dalej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czsochaj Posted February 21, 2007 Author Share Posted February 21, 2007 Dzięki Kornik za zwrócenie uwagi na otarcia.Fakt,nie są powalające,ale przy moich możliwościach technicznych (brak aero) to i tak dobrze oceniliście mój model.Szczególne dzięki za słowa krytyki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kornik_69 Posted February 22, 2007 Share Posted February 22, 2007 Otarcia dobrze robi się srebrnym gel-penem oraz dobrze przyciętym, płaskim pędzlem (jeżykiem jak ja go nazywam) maczanym w metalizerze i przecieranym szmatką. Nie potrzeba aerografu. Efekt jest ok, gdy przestudiuje się zdjęcia danego samolotu i miejsc, w których otarcia na nim występowały. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moses Posted February 22, 2007 Share Posted February 22, 2007 Ladnie ladnie. Zdradz tylko tajemnice jak przy pedzelkowaniu zrobiles cienowanie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czsochaj Posted February 22, 2007 Author Share Posted February 22, 2007 Cieniowanie robiłem czarną suchą pastelą ,wąskim,płaskim pędzelkiem na całkowicie skończonym modelu.Nadmiar pasteli zmyłem wacikiem, delikatnie zmoczonym w płynie do mycia szyb.Model ma ponad dwa lata i trochę na nim nie wszystko wyszło tak jakbym chciał.Dzięci Kornik_69 za ,,przepis'' na przetarcia.Yunior masz rację,rdza na czołgu to tylko w muzeum.Pozdro. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts