ememes Napisano 30 Listopada 2009 Share Napisano 30 Listopada 2009 Witam w ramach ćwiczeń po wieloletniej przerwie, również w celu wypróbowania niektórych technik, kleję Iskrę z 'kultowego' zestawu f-my MasterCraft (1:72). Sam model nie prezentuje się okazale, ale że to chluba naszego przemysłu lotniczego, to dopóki nie zrobię czegoś lepszego, chciałbym żeby ta Iskierka stała na półce. Pierwszy wash nie bardzo mi się udał (chyba za mało rozcieńczyłem farbę, a użyłem vallejo game nr 94), wpadłem więc na 'genialny' pomysł dioramy - styrany samolot doczekał się w końcu remontu w WZL. Znalazłem kilka zdjęć i myślę, że wykonanie dioramy składajacej się z podłogi, ściany z oknem i rurami, oraz siatki maskującej nie przekroczy moich wątpliwych (ale zawsze to coś) umiejętności modelarskich. W oryginale wygląda to tak: moje pytania/problemy: 1. Jak zrobić siatkę maskującą? 2. Może dysponuje ktoś zdjęciami takich warsztatowych gadżetów? wózków na narzędzia itp. (chyba nie jest to żadna tajemnica wojskowa?) ;) Druga sprawa, to malowanie Iskry, zestaw który mam, posiada tylko jedną kalkomanię - Indian Air Force niestety producent nie zamieścił żadnego schematu położenia napisów eksploatacyjnych, a ja nie dysponuję taką dokumentacją :/ może ktoś poratuje? mam tylko taką fotkę: A narazie, moja Iskra wygląda tak: pozdrawiam! Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 30 Listopada 2009 Share Napisano 30 Listopada 2009 1. Jak zrobić siatkę maskującą? Ponoć gaza się nadaje. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 30 Listopada 2009 Share Napisano 30 Listopada 2009 Witammoje pytania/problemy: 2. Może dysponuje ktoś zdjęciami takich warsztatowych gadżetów? wózków na narzędzia itp. (chyba nie jest to żadna tajemnica wojskowa?) ;) To akurat nie są zdjęcia z zakładów remontowych, a z hangaru Eskadry Technicznej z Malborka. Siatka też powieszona okazyjnie ,aby przyozdobić hangar na jakieś swięto.Najważniejsza sprawa-w środę mam dyżur ,będę na lotnisku, podejdę do hangaru , może pstrykne parę fotek, może będą jakieś rysunki .Nie obiecuję na 100%, różnie może być z czasem ,ale do czwartku chyba wytrzymasz. Pozdrowienia. Ps.Mogę podesłać na pocztę sposób robienia siatki maskującej, własnie z gazy i suszonych ziół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ememes Napisano 30 Listopada 2009 Autor Share Napisano 30 Listopada 2009 To akurat nie są zdjęcia z zakładów remontowych, a z hangaru Eskadry Technicznej z Malborka. Sorki, mój błąd przeglądałem stronę WZL Bydgoszcz i tam znalazłem: i tak się zasugerowałem... :/ Gdyby Ci się udało cyknąć jakieś fotki byłoby super, a sprawa nie jest pilna, ale z góry wielkie dzięki!! Moja skrzynka > siemi@op.pl pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 30 Listopada 2009 Share Napisano 30 Listopada 2009 Postaram się coś zadziałać. To ostatnie zdjęcie też z Malborka.Ciekawie się reklamują WZL-e.Wysłałem "siatki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 30 Listopada 2009 Share Napisano 30 Listopada 2009 może się przyda: viewtopic.php?t=346 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ememes Napisano 1 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2009 Chłopaki, dzięki Rano idę na rehabilitację ale później już biorę się za robotę :] pozdrawiam! ps. babcia131 > opisy doszły, wszystko jasno i przejrzyście, nawet ja sobie poradzę pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 1 Grudnia 2009 Share Napisano 1 Grudnia 2009 A tutaj masz parę fotek indyjskich maszyn [bardzo ładne malowanie moim zdaniem] , jest i drabinka ;) http://www.bharat-rakshak.com/IAF/Images/Special2/Iskras/Service.html Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ememes Napisano 2 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2009 A tutaj masz parę fotek indyjskich maszyn Podziękówka za tych indiańców ;) wygląda na to, że podwozie i wnęki są w tym samym kolorze co caly płatowiec, kolejny dobry powód, żeby robić w indyjskim malowaniu pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 2 Grudnia 2009 Share Napisano 2 Grudnia 2009 ememes-wysłałem przed chwilą na pocztę 40 parę zdjęc sprzetu lotniskowo -hangarowego do TS-11.Nie wiem czy doszedł ,jakby co ,proszę daj znać. Poczta mi w pracy cbyba szwankuje, nie jestem pewien czy przeszło.Jakby cos spróbuje jutro w domu.Odnosnie schematów malowania itd wpisz w GOOGLE ,ale w grafikę TS-11, a jeszcze lepiej w "jetsphotos.net. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ememes Napisano 2 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2009 wysłałem przed chwilą na pocztę 40 parę zdjęc sprzetu lotniskowo -hangarowego do TS-11 sprawdzałem maila, nic nie mam :/ może też być moja wina, pouprzątam trochę śmieci z poczty, spróbuj jutro jeszcze raz, dzięki dzięki pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 3 Grudnia 2009 Share Napisano 3 Grudnia 2009 Pewnie już sprawdzałeś, ale polecam też www.airliners.net - teraz i na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ememes Napisano 15 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2009 Pewnie już sprawdzałeś, ale polecam też www.airliners.net Tak, znam ta stronkę, swego czasu na praktykach w 3 tyg. ściągnąłem prawie 2tys fotek pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi