rollingstones Napisano 7 Lutego 2010 Share Napisano 7 Lutego 2010 Bardzo ładnie Ci idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 11 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2010 pamietacie jeszcze mojego tygrysa? no to wraca podmalowałem drewniane elementy, wczesniej byly ciemniejsze ale postanowilem rozjasnic i potem dac mocny wash na nie. trzonki narzedzi liny itd sa wstepnie na czarno a potem suchy pedzel metalizerem je czeka, tym czarnym trzeba tu i tam poprawic jeszcze. wydechy wstepnie pordzewiale, jeszcze sie pobawie zeby je zroznicowac a potem okopcic. kapcie zaliczyly kapiel ale trzeba powtorzyc bo za malo poczerniały. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 12 Kwietnia 2010 Share Napisano 12 Kwietnia 2010 Prawdopodobnie za krótko je moczyłeś. Nie zaszkodzi trzymać Friule dobrą godzinę w tym roztworze. Bardzo ładnie położyłeś kamo Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 12 Kwietnia 2010 Share Napisano 12 Kwietnia 2010 Nie śpiesz się tak z moczeniem, możesz posłużyć się olejami. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 12 Kwietnia 2010 Share Napisano 12 Kwietnia 2010 popieram,kamo ladnie wyszlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 13 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2010 pociemnilem troche te wydechy mgielka rust z aerografu a potem okopciłem stosownie. Teraz wygladaja tak. pewnie jak sie psiknie sido to potem trzeba je bedzie znowu troche doprawić na koniec. Friule wykapane ponownie, teraz maja piekna stalowobrązowa barwe. Teraz pytanie typowo amatorskie, jak sie dokladnie robi tą oslawioną biedronke? farby olejne i male kropki wcierac white spiritem? czy wprost w farbe czy po nalozeniu sidoluksu lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 13 Kwietnia 2010 Share Napisano 13 Kwietnia 2010 Po nalożeniu sidoluxu lub lakieru świecącego nakładasz na model prosto z dupki farbe w formie kropek, kolory i ich rozstawienie musisz sam dobrać. Po ich nałożeniu terpentyną lub benzyną lakową rozprowadzasz najlepiej płaskim pędzlem ruchami góra dół. Cała filozofia Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 13 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2010 Dzieki Dumo, tak zrobie jako rzeczesz gęś i zamocowane osłony wydechów pytanie nastepne, czy te wyciory przy linach moge pomalować na kolor drewna? jak tak patrze to czasem sa stalowe a czasem drewniane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 13 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2010 część zapasowych ogniw juz na wiezy, ostatni najdluzszy odcinek dokleje jak przyjdą kalki, ktorych nawiasem mowiac nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 15 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2010 moze spektakularnych postepów nie pokazuje ale lubie duzo postowac zeby bylo widac mniej wiecej robote krok po kroku. Wieża dostała sido, teraz w sumie bez kalek juz jej nic nie zrobie. hamulec nie jest okopcony, naprawde jest szary tylko końcówka jest ciemniejsza niz pozostala czesc lufy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 15 Kwietnia 2010 Share Napisano 15 Kwietnia 2010 Fajnie się prezentuje Czekam na kolejne postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 15 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2010 Tygrys dostał zapasowe ogniwa na kadłub, od razu przytył po tym zabiegu niesamowicie. To co jest pod spodem jest zalazkiem podstawki pod niego - dosyc twarda styropianowa tacka od pizzy z biedro Usyfiłem i przykurzyłem mu podwozie ale niestety aparat wlaśnie padł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 19 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2010 ciagne dalej, lepsze fotki w swietle dziennym zapodaje. i faktyczny update prac czyli pobrudzone podwozie i przykurzone boki, uzylem kleju, maki a potem braz rozjasniany i przyciemniany. Obraz juz w sumie nieaktualny bo potem przyszly jeszcze pigmenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 19 Kwietnia 2010 Share Napisano 19 Kwietnia 2010 Bardzo fajnie pracuj dalej. Planujesz zrobić go mocno zniszczonego czy raczej fabryczny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 20 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2010 No z racji tego że nie niszczyłem wogole zimmeritu to planuje jakies niewielkie gustowne obicia tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 1 Maja 2010 Autor Share Napisano 1 Maja 2010 Jak widać tygrys stoi juz o wlasnych siłach tylko narazie bez butów. Pewnie jutro juz zaloze mu buty. koła dostaly obicia, wash i mat wiec czekaja tylko na gasienice. Nadal nie mam tych cholernych kalek >: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 1 Maja 2010 Share Napisano 1 Maja 2010 Wygląda bardzo dobrze na tym etapie, koła wyszły świetne Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 2 Maja 2010 Autor Share Napisano 2 Maja 2010 Zalozyłem tracki, nawet gładko poszło, po wstepnym montazu wyszlo ze zeby gasienica dobrze sie ukladała i nie byla za luzna musi miec 90 ogniw. Troszke go poobijałem gąbką, reszta roboty pedzelkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 2 Maja 2010 Share Napisano 2 Maja 2010 A no właśnie gdzie obicia bo kurcze nie widzę... Mam nadzieję że go pobrudzisz bo na razie jak z fabryki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 2 Maja 2010 Autor Share Napisano 2 Maja 2010 Dumo, widzisz, zimmerit fabryczny mnie ogranicza ;P poza tym nie chcialbym przesadzic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 2 Maja 2010 Share Napisano 2 Maja 2010 Bardzo ladnie Ci idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 3 Maja 2010 Autor Share Napisano 3 Maja 2010 kij z tymi kalkami, zrobie szablony i oznaczenia namaluje sam, a godlo recznie malowane jak kinderniespodzianka :] w najblizszym czasie nalezy sie spodziewac zdjec ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koperek Napisano 3 Maja 2010 Share Napisano 3 Maja 2010 Mi się podoba ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 3 Maja 2010 Share Napisano 3 Maja 2010 Dumo, widzisz, zimmerit fabryczny mnie ogranicza ;P poza tym nie chcialbym przesadzic. Chodziło mi o obicia pancerza, blachy Mam tego tigerka i wiem że zimmeritu nie da rady obić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 3 Maja 2010 Autor Share Napisano 3 Maja 2010 Dać to by pewnie dało ale nie chciałem spaprać, chodzilo mi o to ze skoro zimmerit jest w stanie nienaruszonym to nielogiczne bedzie zbytnie obtłuczenie farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi