Skocz do zawartości

Munitionschlepper Hummel - Revell 1/72

Panzer4

Rekomendowane odpowiedzi

uż w sumie po ptokach ale...

Mam na dysku zdjęcie tego pojazdu i niestety ta plansza barwna to taka luźna interpretacja malowania. Podobnie jak malowanie Clausewitza, które na zdjęciach jest ewidentnie trójkolorowe. Ale tak - robię Clausewitza i z tego też powodu mój Munitionschlepper ma oznaczenia z 2.SS PzDiv. "Das Reich".

hummel_22d.jpg

• 2 weeks later...

No więc teraz model wygląda tak jak poniżej. Pozostawiam Waszej ocenie. Podziękowania dla Keitha Richardsa (;)) za pomoc i wskazówki. Niestety jestem krnąbrnym uczniem co widać Ostatni model malowany pędzlami. Chyba postradałem zmysły, żeby tak eksperymentować na czymś co mam pokazać na żywo Człowiek uczy się na błędach, bo jak się nie przewrócisz to się nie nauczysz... Jeden z tych błędów to białe tło do zdjęć

IMG_5230.jpg

IMG_5224.jpg

IMG_5219.jpg

IMG_5220.jpg

IMG_5227.jpg

Pozdrawiam!

Wiesz jak to jest... Człowiek znajdzie nową zabawkę, albo rozrywkę i przegina Tak jak pisałem - się uczyć na błędach przyszło. Ale zgadzam się, że w niektórych miejscach te obicia to tak z rozpędu bardziej niż z rozsądku...

Ostatnie foty warsztatowe. Jutro będzie galeria.

IMG_5254.jpg

IMG_5233.jpg

IMG_5250.jpg

IMG_5247.jpg

IMG_5244.jpg

IMG_5245.jpg

Specjalne podziękowania dla (in alphabetical order ):

Sebastian "rollingstones"

Zbyszek "TankRed"

Dzięki za obserwowanie warsztatu, porady i opinie, oferty pomocy przy okazji tego projektu!!!

Powinienem to napisać jutro w galerii , ale napiszę teraz - bardzo ładnie, jak zwykle . Ja z moimi umiejętnościami nie odważyłbym się tak "zniszczyć" oryginalnego modelu.

pozdrawiam

Grzesiek

a z moimi umiejętnościami nie odważyłbym się tak "zniszczyć" oryginalnego modelu.

A myślisz, że mnie się ręce nie trzęsły, gdy malowałem obicia i całą resztę? O aerografie to już nie wspomnę nawet

jaka galeria? czy w pakiecie nie będzie podstawki i ludzi :-)

Tym razem będą na 100%. Ale podstawka będzie dwumodelowa, a więc powstanie gdy skończę drugiego Hummela.

a z moimi umiejętnościami nie odważyłbym się tak "zniszczyć" oryginalnego modelu.

A myślisz, że mnie się ręce nie trzęsły, gdy malowałem obicia i całą resztę? O aerografie to już nie wspomnę nawet

Przez słowo "zniszczyć" bardziej rozumiałem "przerobić" ten model ze zwykłego Hummela . Co zaś do zniszczeń dokonywanych przy pomocy pędzla i aerografu - są bardzo dobre, zaś ja, nie mogąc się z tym uporać, od kilku już modeli zupełnie zarzuciłem ich wykonywanie (tak nawiasem mówiąc - ku uciesze chyba wszystkich - w tej chwili zarzuciłem wykonywanie nie tylko zniszczeń, ale modeli w ogóle). Raz jeszcze - bardzo ładnie .

pozdrawiam