mnowogro Napisano 8 Lutego 2010 Share Napisano 8 Lutego 2010 Wygląda bardzo elegancko Śmiało napieraj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 8 Lutego 2010 Share Napisano 8 Lutego 2010 Chylę czoła. Oby tak dalej Już w sumie po ptokach ale... Front wschodni, 4 Dywizja Pancerna Hummela tego trzaskasz? Nie zapomnij o Amerykanach NTW10/98 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 11 Lutego 2010 Autor Share Napisano 11 Lutego 2010 uż w sumie po ptokach ale... Mam na dysku zdjęcie tego pojazdu i niestety ta plansza barwna to taka luźna interpretacja malowania. Podobnie jak malowanie Clausewitza, które na zdjęciach jest ewidentnie trójkolorowe. Ale tak - robię Clausewitza i z tego też powodu mój Munitionschlepper ma oznaczenia z 2.SS PzDiv. "Das Reich". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 19 Lutego 2010 Autor Share Napisano 19 Lutego 2010 No więc teraz model wygląda tak jak poniżej. Pozostawiam Waszej ocenie. Podziękowania dla Keitha Richardsa (;)) za pomoc i wskazówki. Niestety jestem krnąbrnym uczniem co widać Ostatni model malowany pędzlami. Chyba postradałem zmysły, żeby tak eksperymentować na czymś co mam pokazać na żywo Człowiek uczy się na błędach, bo jak się nie przewrócisz to się nie nauczysz... Jeden z tych błędów to białe tło do zdjęć Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 19 Lutego 2010 Share Napisano 19 Lutego 2010 Wow! Nieźle go styrałeś. Może trochę za dużo i zbyt regularnie na krawędziach. Jak możesz to zmyj część a jak nie to nie ma strachu. Jak dasz kurz i błoto to będzie w sam raz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 19 Lutego 2010 Autor Share Napisano 19 Lutego 2010 Wiesz jak to jest... Człowiek znajdzie nową zabawkę, albo rozrywkę i przegina Tak jak pisałem - się uczyć na błędach przyszło. Ale zgadzam się, że w niektórych miejscach te obicia to tak z rozpędu bardziej niż z rozsądku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 19 Lutego 2010 Share Napisano 19 Lutego 2010 Eee tam. To to jeszcze nie przegięcie. Trochę kosmetyki i będzie idealnie. Środek za to ładnie wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 23 Lutego 2010 Autor Share Napisano 23 Lutego 2010 Ostatnie foty warsztatowe. Jutro będzie galeria. Specjalne podziękowania dla (in alphabetical order ): Sebastian "rollingstones" Zbyszek "TankRed" Dzięki za obserwowanie warsztatu, porady i opinie, oferty pomocy przy okazji tego projektu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 24 Lutego 2010 Share Napisano 24 Lutego 2010 Powinienem to napisać jutro w galerii , ale napiszę teraz - bardzo ładnie, jak zwykle . Ja z moimi umiejętnościami nie odważyłbym się tak "zniszczyć" oryginalnego modelu. pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 24 Lutego 2010 Share Napisano 24 Lutego 2010 jaka galeria? czy w pakiecie nie będzie podstawki i ludzi :-) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 24 Lutego 2010 Autor Share Napisano 24 Lutego 2010 a z moimi umiejętnościami nie odważyłbym się tak "zniszczyć" oryginalnego modelu. A myślisz, że mnie się ręce nie trzęsły, gdy malowałem obicia i całą resztę? O aerografie to już nie wspomnę nawet jaka galeria? czy w pakiecie nie będzie podstawki i ludzi :-) Tym razem będą na 100%. Ale podstawka będzie dwumodelowa, a więc powstanie gdy skończę drugiego Hummela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 24 Lutego 2010 Share Napisano 24 Lutego 2010 a z moimi umiejętnościami nie odważyłbym się tak "zniszczyć" oryginalnego modelu. A myślisz, że mnie się ręce nie trzęsły, gdy malowałem obicia i całą resztę? O aerografie to już nie wspomnę nawet Przez słowo "zniszczyć" bardziej rozumiałem "przerobić" ten model ze zwykłego Hummela . Co zaś do zniszczeń dokonywanych przy pomocy pędzla i aerografu - są bardzo dobre, zaś ja, nie mogąc się z tym uporać, od kilku już modeli zupełnie zarzuciłem ich wykonywanie (tak nawiasem mówiąc - ku uciesze chyba wszystkich - w tej chwili zarzuciłem wykonywanie nie tylko zniszczeń, ale modeli w ogóle). Raz jeszcze - bardzo ładnie . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi