crustian Napisano 4 Marca 2010 Share Napisano 4 Marca 2010 no to teraz z kim ten papci chmiel zawalczy? jakimś thorgalem ze szwecji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 4 Marca 2010 Share Napisano 4 Marca 2010 kim ten papci chmiel zawalczy? Nie bój nic: Nawet ma instrument często nazywany narzędziem szatana , więc pasuje... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 4 Marca 2010 Share Napisano 4 Marca 2010 no co ty z jednym z moich ulubionych bohaterów bajek z lat młodości,protestuję mój ulubiony krokodyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 8 Marca 2010 Autor Share Napisano 8 Marca 2010 Aleście chłopaki dali czadu z tymi pomysłami Nie wiem skąd ta Szwecja czy też Krokodyl Gienia Najważniejsze, że jednak tu zaglądacie i miejmy nadzieję, że się podoba. Wojtek B. generalnie rozkład figurasków mam już zaplanowany. Uchylę rąbka tajemnicy, że (jeśli się uda) to będzie nawiązanie do tradycji 1 DPanc. Na chwilę obecną telepią mi się w głowie jeszcze różne malutkie pomysły na detale. Już raczej niedużo zostało.... Tymczasem udało mi się posiedzieć trochę nad figuraskami. Praktycznie skończyłem już delikwentów naruszających strefę nadgraniczną Udało się też pomaziać ognistego Zenka , bohatera filmu "Ogniem ich zmieciem!" Ciąg dalszy... może jutro wieczorkiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 8 Marca 2010 Share Napisano 8 Marca 2010 Nie wiem skąd ta Szwecja Rolling Eyes jak to?? nie wiesz?? jestem oburzony. ze starych prasłowiańskich tradycji antygermańskich czekamy na ciąg dalszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 25 Marca 2010 Autor Share Napisano 25 Marca 2010 Witam małej przerwie Niestety ostatnio codzienne obowiązki nie zostawiały za dużo czasu na modelowanie. Ale wreszcie udało mi się pomaziać pozostałe dwie figurki naszych wojaków Efekty poniżej Teraz już tylko zabawa w terenie, czego już dużo nie zostało... I może jeszcze małe detale, mam nadzieję że zdążę do końca konkursu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajcu Napisano 25 Marca 2010 Share Napisano 25 Marca 2010 i ładnie czekam na dalsze efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 25 Marca 2010 Share Napisano 25 Marca 2010 Ubawiłem się czytając tą relację Panowie macie doskonałe poczucie humoru Praca świetna i ciekawa. Fajnie wykonanie Co do Kurczaka może na przedniej płycie umocować coś jak tarcza ? Taka jak na herb w barwach bieli i czerwieni ? Czekam niecierpliwie na ustawienie na podstawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 25 Marca 2010 Share Napisano 25 Marca 2010 Dexter, a właśnie sobie przypomniałem by zrobić odręczny napis coś jak miała Vasquez na Smartgunie czyli Adios lub jakiś własny np. Go to Hell... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 25 Marca 2010 Share Napisano 25 Marca 2010 "Wait for FLASH" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 25 Marca 2010 Autor Share Napisano 25 Marca 2010 Oznaczenia na kurczaku się pojawią... Jeśli się uda to już wkrótce zobaczycie efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 28 Marca 2010 Share Napisano 28 Marca 2010 a właśnie sobie przypomniałem by zrobić odręczny napis coś jak miała Vasquez na Smartgunie czyli Adios lub jakiś własny np. Go to Hell... ;) "Wait for FLASH" ?Smile "Bileciki do kontroli!" Fajne chłopaki, ta brygada "Kryzys", przystojniaki po kuracji odchudzającej też niczego sobie. Następny temat proponowałbym z jakimś wielgachnym gatlingiem - one mają "coś" w sobie, a wiadomo, że Tobie genialnych pomysłów nie brakuje - co mnie bardzo cieszy Pozdrówka, mucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 2 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Fajne chłopaki, ta brygada "Kryzys", przystojniaki po kuracji odchudzającej też niczego sobie. Następny temat proponowałbym z jakimś wielgachnym gatlingiem - one mają "coś" w sobie, a wiadomo, że Tobie genialnych pomysłów nie brakuje - co mnie bardzo cieszy Pozdrówka, mucha Dzięki za pozytywny odbiór Następne pomysły z cyklu SF już dojrzewają Koniec konkursu zbliża się wielkimi krokami, a czasu na modelowanie niestety brakowało. Ale udało mi się coś podgonić i mam nadzieję, że w końcu wychodzę na ostatnią prostą. Sorki za jakość poniższych zdjęć, ale coś mi balans bieli ześwirował w aparacie :( Zacząłem mocować figurki do podstawy. Jeden koleżka groźnie spogląda zza krzaka. Imigranci po herbatce odchudzającej też ruszyli do boju A jeden już spędza wakacje nad wodą Już po zrobieniu fotek woda dostała delikatną warstwę błyszczącego lakieru. Teraz woda się suszy... W drugim narożniku gotuje się do boju delikwent z zapalniczką. I wreszcie znalazłem chwilę czasu żeby wymodzić kalki do kurczaka Teraz kalki dostały warstwę lakieru bezbarwnego i się suszą. Jak codzienny kierat pozwoli to jutro kolejna aktualizacja. Pozdrowienia dla wytrwałych oglądaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 2 Kwietnia 2010 Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Kalki wgniatają w ziemię . O to chodziło. Zapowiada się naprawdę fajnie. Czym robiłeś kałużę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 2 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Kalki wgniatają w ziemię . O to chodziło. Zapowiada się naprawdę fajnie. Czym robiłeś kałużę?? Cieszy mnie, że kalki się podobają Specjalnie druknąłem na zapas, bo mogą się przydać do następnych projektów Kałuża jest z dwuskładnikowej epoxy (żywica bezbarwna). Na to poszedł bezbarwny werniks. Jako, że właśnie wróciłem, to tylko coś zjem i siadam dłubać dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 2 Kwietnia 2010 Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Ten nieszczęśnik w bajorku ma roskoszną minkę. Te skałki z warzonych sprawdzają się tu dużo lepiej niż przy projekcie z samochodem pancernym. Bardzo ładne kalkomanie. Kto wie, może będę u Ciebie zamawiał.... Wal pigmentem Dry Mud, a może już to zrobiłeś . Czekam na postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 2 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Ten nieszczęśnik w bajorku ma roskoszną minkę.Te skałki z warzonych sprawdzają się tu dużo lepiej niż przy projekcie z samochodem pancernym. Bardzo ładne kalkomanie. Kto wie, może będę u Ciebie zamawiał.... Wal pigmentem Dry Mud, a może już to zrobiłeś . Czekam na postępy Hehe, rewelacyjny opis chudzielca w kałuży Fajnie, że Ci się skałki podobają. Mi też pasują Z kalkomanii póki co jestem zadowolony. Właśnie nałożyłem "Orła Zwycięskiego", dostał Sol'em i czekam aż wyschnie... Dzięki wielkie za Dry Mud. Podstawka nieco go już dostała, może potem jeszcze odrobinę. Kolor mi pasuje do tego klimatu. Postępy i ... może już finał za parę godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 3 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2010 Kilka intensywnych godzin i prawie finisz... Wszystkie figurki już na podstawce. Kalkomanie położone. Na pierwszy ogień poszedł Orzeł Zwycięski a koło dreptaka pojawił się wojak korzystający z zestawu komunikacyjnego Tik-Tak Potem na kurczaku pojawiło się godło jednostki i numer maszyny. Najpierw godło położyłem na kamo, ale było słabo widoczne niestety. A takie godło musi być dobrze widoczne więc pod godło poszedł biały kolor. Efekty drugiego podejścia poniżej. Potem kurczaczek dostał też numer na burcie. A tak się prezentuje cała scenka w kilku ujęciach: Pozostało jeszcze nieco brudzenia i pigmentowania, ale to dopiero jak wstanę. Jeszcze chodzi mi po głowie jeden drobiazg, ale nie wiem czy ostatecznie się pojawi.... Pozdrowienia dla wytrwałych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 3 Kwietnia 2010 Share Napisano 3 Kwietnia 2010 Nie no suuuuper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 3 Kwietnia 2010 Share Napisano 3 Kwietnia 2010 Zrezygnowałbym z czerwonych głowic rakiet, bo robią kolorystyczny zamęt. Kalki ładnie siadły, szczególnie widać to z tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 3 Kwietnia 2010 Share Napisano 3 Kwietnia 2010 I świetnie ! Ta tarcza na pancerzu kuraka Fajna scenka. Może tak... dodać słup graniczny? Przy kałuży? Mało roboty a chyba uzupełni ciut scenkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 3 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2010 Panowie , miło że się podoba Zrezygnowałbym z czerwonych głowic rakiet, bo robią kolorystyczny zamęt.Kalki ładnie siadły, szczególnie widać to z tyłu. Z kalek też jestem zadowolony. Kładłem na "Set". Cyfry "5" są z zestawu Ynot od Ciebie (z wietnamskiego PT-76) Co do koloru rakiet, to wczesniej były szare, potem piaskowe. Ale ciężko było je dojrzeć - zlewały się z resztą kurczaka. Stąd kolor czerwony. I chyba takie zostawię... Może tak... dodać słup graniczny? Przy kałuży? Mało roboty a chyba uzupełni ciut scenkę ? Dexter, czy ty mi do głowy zaglądasz? Właśnie myślałem o słupie lub tablicy granicznej. Ewentualnie o porzuconym, czerwonym sztandarze... Czy coś uda się wystrugać? Zobaczymy czy małżonka pozwoli mi dziś wykroić odrobinę czasu na dłubanie... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 3 Kwietnia 2010 Share Napisano 3 Kwietnia 2010 Słup graniczny to super pomysł...a tytuł scenki "Gdzie my-tam granica" MrDyzio świetna robota...niestety mój mech leży ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 3 Kwietnia 2010 Share Napisano 3 Kwietnia 2010 Właśnie czerwone końcówki rakiet dodają smaczku. Rozbijają monotonią, są ciekawymi akcentami. Brawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 3 Kwietnia 2010 Share Napisano 3 Kwietnia 2010 Bardzo fajnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi