Jump to content

Scania seri 4 Nl style (Italeri 1:24)

punio
 Share

Recommended Posts

Cześć wszystkim. ;] Dobra nie będę zanudzał krótko powiem co zrobię przy modelu. Do skakaneczki użyje nowych akcesoriów italeri,klimę dachową z kfs i pomęczę się zrobić pierwsze w moim życiu skrócone piasty a i oczywiście SS-y Fotki dam jutro na razie skleiłem tylko ramę. A z komentarzami walcie śmiało co myślicie bo ja się nie obrażę raczej tylko mi to pomoże. Myślę że wam się spodoba.

In-boxa zrobiłem obowiązkowo tak jak w regulaminie tylko foty jutro wstawię bo dzisiaj nie mam kabla od aparatu :( .

Fotki dam jutro bo mi ten badziewny fotosik nie działa

Edited by Guest

Truckerek93 skleiłem już ramę i dałem jej podkład jutro dam fotki scani na której się mniej więcej wzoruję trochę będę się wzorował na tej scani która jutro pokaże na foto a trochę z głowy gdyby nie fotosik to foty już by były.

Obiecałem fotki więc są. Fotki niewyraźne bo nie miałem czasu dzisiaj się pobawię ze statywem i z jednolitym tłem. ;]

Obowiązkowy in-box:

f3c3d7c1cb30be50med.jpg

W razie czego robię in-boxa akcesoriów bo dużo części z akcesoriów będe używał.

193331d9f72646c8med.jpg

A tu foty tego co zrobiłem.

0438666f6dc1f590med.jpg

Rama dostała podkładzik dzisiaj dostanie kolorek i wnętrze pomalowałem farbkom Humbrol matt cream foty dam wieczorem lub jutro.

Siemka chłopaki co tam?

Dobra obiecywałem dać lepsze fotki więc mam. Fotki będą jeszcze lepsze gdy zrobię je w dzień bo były w nocy przy sztucznym świetle robione Gdy zauważycie coś nie tak to piszcie. Aha teraz mi się przypomniało NA KOŃCU RAMY mi się przypadkiem dotknęło ręcznika na którym malowałem.Porobiły jakieś paprochy na końcu ,ale to zeszlifuje i tył ramy pomaluje jeszcze raz.

97d9b50f824c528bmed.jpg

fd72f70a54706a80med.jpg

fa9e9905ba58317dmed.jpg

f616b1782f0343ccmed.jpg

051bb3ca4e6bd251med.jpg

2e2932a7a08d8ef0med.jpg

Pozdrawiam Punio

Zacznij czytać forum, bo z wiedzą modelarska kulawo a temat wałkowany milion razy, to samo tyczy się zdjęć - jakość pod psem.... PO nałożeniu lakieru bazowego kładziemy klar [połysk], kalkę i ponownie klat i tu już dowolność [mat, półmat, połysk], pytanie drugie - może lecz nie musi, jak pomieszasz lakiery akrylowe z tymi drugimi [zawsze zapominam tych nazwa...] to lakier zważy się....