nibur92 Napisano 13 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2009 zrobiłem jeszcze spawy do uchwytów i tu jeszcze spawik i jeszcze po docinałem błotniki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 13 Grudnia 2009 Share Napisano 13 Grudnia 2009 Fajniusie spawy duże, te przy wieszakach nieco "rozlazłe" w sobie, może nanieś na nie nieco gęstego kleju, bądź jakiejś szpachli w płynie.Zdaje sobie także sprawę, że makro nieco to wyolbrzymia, ale wspomniany zabieg niczemu nie zaszkodzi. Czy pocieniowałeś błotniki ? p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 14 Grudnia 2009 Share Napisano 14 Grudnia 2009 Ja spawy, konkretnie też w tym modelu robiłem green stuffem i malutki zegarmistrzowski śrubokręcik. Wyglądaja jak spaw prawdziwy. spaw w 1:1 to zachodzące na siebie płatki metalu (grzbiet spoiny), poprzedzielane raczej liniowymi prostopadłymi liniami. Dlatego w skali najlepiej robić jakimś płaskim srubokręcikiem itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 14 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2009 te przy wieszakach nieco "rozlazłe" cieszę się że spawy się podobają, a co do tych na wieży dla mnie trochę trudno było zrobić idealnie bo mają od 1,5mm do 2mm, i co co dokładniej ci chodziło z tą szpachlą?? Czy pocieniowałeś błotniki ? tak błotniki pocieniowane tylko zdjęcia wrzucę wieczorem bo teraz nie mam aparatu przy budowie wzoruję się lekko na tym http://www.youtube.com/watch?v=GhUEGlNP2g8&NR=1 Wyglądaja jak spaw prawdziwy a mógłbyś wrzucić fotkę? I jeszcze pytanko, bo nie wiem czy dobrze błotniki dociąłem 1.czy te elementy zaznaczone strzałką to osobne łączenia błotników 2.czy może każdy błotnik posiadał na stałe przymocowany taki element i zakrywał nim następny błotnik?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 14 Grudnia 2009 Share Napisano 14 Grudnia 2009 A malowanie bedzie jakieś autentyczne? Wiem, że ambush Ja mogę Ci załatwić dużo fot czołgu 222 z 501 batalionu czołgów ciężkich SS i 204 bo do niego też mam fotki i też ma ambush. Powiedz tylko jaka jednostka jaki numer i pomyślimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 14 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2009 jager27 planowałem zrobić "czołga" bez numeru, ale wciąż się zastanawiam, w sumie jak miałbym się wzorować na jakimś czołgu to powinienem to robić od samego początku, a ja już poucinałem błotniki... ale za zdjęcia byłbym ci wdzięczny PoZdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 15 Grudnia 2009 Share Napisano 15 Grudnia 2009 a ja już poucinałem błotniki... Ojjj tam ważne jest kamo i detale . Jak coś to podeślę na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 15 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2009 tutaj obiecana fota błotnika... tutaj ślady po ostrzelaniu podkleiłem trochę motorek (2 sztuki w zestawie) zrobiłem (bo wyczytałem że pancerz był z płyt walcowanych) i chyba przedobrzyłem fakturę Czyli rozumiem ze nikt nie zna odpowiedzi na moje wcześniejsze pytanie o błotnikach? mam zamiar kupić tory RPM bardzo są tragiczne??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 15 Grudnia 2009 Share Napisano 15 Grudnia 2009 Model rośnie w oczach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 16 Grudnia 2009 Share Napisano 16 Grudnia 2009 płyta walcowana w skali 1:35 jest praktycznie gładka. Nawet w 1:1 musiałaby być niestarannie walcowana, żeby rzucało się to w oczy pod farbą. Co innego odlewane, nieobrabiane elementy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 16 Grudnia 2009 Share Napisano 16 Grudnia 2009 płyta walcowana w skali 1:35 jest praktycznie gładka. Nawet w 1:1 musiałaby być niestarannie walcowana, żeby rzucało się to w oczy pod farbą. Co innego odlewane, nieobrabiane elementy. Dokładnie, ale niburu wzoruje się na niektórych pro modelarzach, którzy "walcują" to nawalił nitro Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 16 Grudnia 2009 Share Napisano 16 Grudnia 2009 ...a może taki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 16 Grudnia 2009 Share Napisano 16 Grudnia 2009 Interesujące malowanie,nie będzie potrzebne mocne brudzenie aby podkreślić krawendzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 16 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2009 wzoruje się na niektórych pro modelarzach to źle czy dobrze?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 16 Grudnia 2009 Share Napisano 16 Grudnia 2009 Wiesz... moze ta stal nie była gładka jak kula bilardowa lecz chyba o wiele gładsza od walcowanej jednak nie wyglada to źle. pomalujesz to farba i będzie akurat ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rujewit Napisano 16 Grudnia 2009 Share Napisano 16 Grudnia 2009 wzoruje się na niektórych pro modelarzach to źle czy dobrze?? raczej źle ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 16 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2009 z miejsca sorry za jakość zdjęć dwie z trzech figurek wstępnie pomalowane, trzecia chyba będzie mieć jakieś kamo jak nie wyjdzie to KRET! ogólnie jakość figurek nie jest taka zła, ale żeby dopasować korpus z nogami trzeba przeróbki cieniowanie spróbowałem i wyszło tak (ale zamiast wystające fałdy na kurtce/spodniach przejechać jaśniejszym kolorem ja to zrobiłem ciemniejszym bo by było zbyt jasno) wstępne malowanie głów a tu z łbami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 17 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2009 w świetle dziennym i takie zdjęcie pokazujące jak to mniej więcej będzie wyglądało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 17 Grudnia 2009 Share Napisano 17 Grudnia 2009 Ośmiorniczkę z kassel to ja robię z tego modelu Już jest po waschu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 17 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2009 spoko ja robię przecież malowanie ambush z arden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 17 Grudnia 2009 Share Napisano 17 Grudnia 2009 Ciekawie się zaczyna robić co do bocznych błotników podejrzyj u innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 17 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2009 co do błotników to na każdej fotce jest inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 23 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2009 Po parodniowej przerwie związanej z chorobą, zdecydowałem się zrobić ruchome zawieszenie i prosiłbym o pomoc jak to zamontować? i czy obowiązkowo trzeba te łebki odcinać na wannie?? I jeszcze niespodzianka nie wiem jak to zrobiłem ale dzisiaj się dowiedziałem że jest jeszcze czwarta figurka pewnie dlatego że była w innej ramce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 23 Grudnia 2009 Share Napisano 23 Grudnia 2009 W spawach chodziło mi o minimalne wypłaszczenie ich rzeźby klejem. W zawieszeniu możesz te druciki podgiąć pod kątem prostym wewnątrz wanny. Ważne aby drut był sprężysty.Ustal górny punkt wzniosu i wtedy go podegnij, możesz także je wewnątrz dokleić do wanny.To już Twój wybór jak to zrobisz.Jeśli odpowiednio wymierzysz skok i porządnie je dokleisz to poniższy wywód zbędny. Łebki służą temu, by czołg nie usiadł na wannie kołami. Skoro wiesz jak to ma wyglądać, pomyśl które koło(właściwie to dwa na stronę, przód - tył) będą w jakiej pozycji i te szpilki zostaw, resztę odetnij.Pozostawione wahacze nieruszone, właściwie to ich "trzymadła" ujarzmią Ci opad kota. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 23 Grudnia 2009 Share Napisano 23 Grudnia 2009 Nie wiem na ile się przyda ale może ktoś inny skorzysta http://www.plastikowe.pl/technika/ruchome-zawieszenie-pojazdow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi