star200 Napisano 19 Stycznia 2007 Share Napisano 19 Stycznia 2007 to może to jest model tylko dla jakichś wybrańców i jakiś mityczny strażnik uniemożliwia wykonanie go zwykłym śmiertelnikom :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szesnastak Napisano 19 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2007 Nieee, mi kompresorek się zepsół jeszcze przed zakupem tego modelu. Tylko Pan z modelsklepu tak długo wysyłał do mnie fakturę, bez której nie uzyskałbym naprawy gwarancyjnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szesnastak Napisano 3 Lutego 2007 Autor Share Napisano 3 Lutego 2007 Mała aktualizacja. Ostatnio nie mam czasu ani natchnienia na klejenie modeli, ale coś tam udało mi się zrobić. Oto co wyszło: Zastanawiam się czy na sleeper (tak to się nazywa??) położyć jeszcze jedną warstwę farby , czy może już werniks? Zobaczę. Kabina narazie pierwsza warstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 3 Lutego 2007 Share Napisano 3 Lutego 2007 Piękny kolorek Na sleeperze kolorek wg mnie jest już ok. Ewentualnie przejedź go papierem ściernym 2500 i potem werniks i polerka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 3 Lutego 2007 Share Napisano 3 Lutego 2007 No daszek od sleepera się prezentuje znakomicie. Malowanie pierwsza klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szesnastak Napisano 9 Lutego 2007 Autor Share Napisano 9 Lutego 2007 Nareszcie dotarł do mnie naprawiony kompresorek I pierwsze, co zrobiłem, to wziąłem się za malowanie ramy. Oto, co wyszło: Na razie jest po pierwszej (wstępnej) warstwie malowania (farba Tamiya X-11). I mam do was takie pytanko. Czy taki kolorek ramy byłby odpowiedni? Chciałbym tego trucka troszkę urozmaicić i dlatego wpadł mi do głowy taki kolorek ramy. Może być?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 9 Lutego 2007 Share Napisano 9 Lutego 2007 czesc szesnastak musze ci powiedziec ze sama rama jest spoko malowana od kompresorka spoko kolor nawet chetnie ci doradze silnik zrób sobie zółty a wszystkie dodatki w nim na czarno. okleinuj też małe czesci folią samoprzylepną czarną pozdrowionka wojtek tul !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 9 Lutego 2007 Share Napisano 9 Lutego 2007 No ziomuś taka ramka jest grejt Widzę, że bardzo cię pochłonęły srebrne kolory zważając na kolor ramy oraz naczepkę poprzedniego zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 9 Lutego 2007 Share Napisano 9 Lutego 2007 Jeżeli nie robisz modelu na podstawie oryginału, i jeżeli Tobie odpowida taki kolor, to może być. Najważniejsze aby Tobie podobało się to co robisz, innym nie musi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 9 Lutego 2007 Share Napisano 9 Lutego 2007 Jeżeli nie robisz modelu na podstawie oryginału, i jeżeli Tobie odpowida taki kolor, to może być. Najważniejsze aby Tobie podobało się to co robisz, innym nie musi NO WŁAŚNIE!! A niektórzy nie potrafią tego uszanować Ku samozadowoleniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 10 Lutego 2007 Share Napisano 10 Lutego 2007 No jak dla mnie ten kolorek jest gites Może dlatego, że sam używam X-11 od jakiegoś czasu. Na pewno będzie pasował do koloru kabiny... Jakbyś miał jakieś wątpliwości jak się taka rama prezentuje to zajrzyj do mojego tematu o Superlinerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 12 Lutego 2007 Share Napisano 12 Lutego 2007 właśnie najważniejsze żeby wykonawcy się podobało :P tak jak w moim westernie rama jest brązowa a kabina różowa z niebieską perłą -widział ktoś kiedyś takie malowanie? ale mi się podoba a doradcą była moja dziewczyna przy wyborze kolorów :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szesnastak Napisano 13 Lutego 2007 Autor Share Napisano 13 Lutego 2007 Mimo, że ostatnio zacząłem sklejać Honde jednak znalazłem czas dla Westernstara. Rama już pomalowana, teraz trzeba jeszcze kilka detali pomalować innym kolorem. Oraz mała przymiarka. Oto, co wyszło: Czekam na jakieś słowa krytyki. A niebawem następne zdjęcia z postępu nad pracami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 13 Lutego 2007 Share Napisano 13 Lutego 2007 Ładny kolorek ndwozia jak i podwozia Kniecznie pomaluj poduszki na czarny mat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szesnastak Napisano 13 Lutego 2007 Autor Share Napisano 13 Lutego 2007 Kniecznie pomaluj poduszki na czarny mat. Tak, wiem. Poduszki pomaluje XF-1 (czyli czarny mat). Dlatego we wcześniejszym poście uwzględniłem to że trzeba kilka rzeczy pomalować na inny kolorek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 13 Lutego 2007 Share Napisano 13 Lutego 2007 bardzo mi się podoba połączenie tego niebieskiego i srebrnego Lakier na kaście ładnie się błyszczy - polerke już robiłeś?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szesnastak Napisano 13 Lutego 2007 Autor Share Napisano 13 Lutego 2007 bardzo mi się podoba połączenie tego niebieskiego i srebrnego Mi też się podoba polerke już robiłeś?? Na masce była, ale taka próbna. Kabinę muszę jeszcze pomalować, a potem bezbarwny i polerka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 13 Lutego 2007 Share Napisano 13 Lutego 2007 Nie pytam czym, bo zapewne była to pasta polerska tamiya Kolorek picuś glancuś normalnie. Ps. Ja sobie też kupię aerogra i farby tamiya'i Pozdros Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szesnastak Napisano 13 Lutego 2007 Autor Share Napisano 13 Lutego 2007 Nie pytam czym, bo zapewne była to pasta polerska tamiya Oczywiście, a czym innym, Tamiya najlepsza Ja sobie też kupię aerogra i farby tamiya'i Obowiązkowo kup sobie aero. A Tamiya według mnie to najlepsze farby (to jest moje zdanie) Może drogie ale warte są swojej ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 14 Lutego 2007 Share Napisano 14 Lutego 2007 Właśnie... Płacisz, ale wiesz za co Aerkę kupuję niebawem, kompresorek to inhalator ale już nie będę ci tym tematu zaśmiecał Pozdrawiam, Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szesnastak Napisano 14 Lutego 2007 Autor Share Napisano 14 Lutego 2007 No więc, kolejna już aktualizacja. Mam nadzieje, że zadawala was tak częste pokazywanie fotek z pracy nad modelem. Dzisiaj pomalowałem na ramię poduszki oraz inne duperele. Postanowiłem ją urozmaicić ponieważ ten srebrny wydawał mi się za jednolity. Zrobiłem także małą przymiarkę z pomalowanymi już kołami, bałem się, że nie każda będzie przylegać do podłoża, lecz wszystko jest w porządku (tak mi się wydaje). Oraz mała przymiarka koloru silnika (jest to X-13 metallic blue). Dosyć sporo zdjątek tym razem: Jak wam się podoba taki silniczek Mam nadzieje, że zadawala was raka ilość fotek (chyba ich jakość nie jest nienajgorsza ) Czekam na jakieś słowa krytyki (czy może wszystko robię dobrze ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 14 Lutego 2007 Share Napisano 14 Lutego 2007 Odwrotnie zamontowałeś płytę montażową siodła, dałeś ją tyłem do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szesnastak Napisano 14 Lutego 2007 Autor Share Napisano 14 Lutego 2007 Odwrotnie zamontowałeś płytę montażową siodła, dałeś ją tyłem do przodu. Oj dzienki, że o tym wspomniałeś. Na szczęście nie przyklejałem jej jeszcze, tylko przyłożyłem do ramy jak robiłem zdjęcia i z pośpiechu nie zwróciłem na to uwagi (ale ze mnie gapa). Płyta nie jest jeszcze przyklejona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 14 Lutego 2007 Share Napisano 14 Lutego 2007 No nieźle sobie kolego poczyniasz Jak narazie doskonale. Tak trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 15 Lutego 2007 Share Napisano 15 Lutego 2007 Jest .... SIlniczek całkiem. Jeśli to ma być superr-truck to możli być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi