naosi2 Napisano 15 Grudnia 2009 Share Napisano 15 Grudnia 2009 (edytowane) Witam wszystkich. Wczoraj zacząłem budowę naczepy od podstaw. Jest to mój pierwszy taki model więc może mieć dużo błędów. A teraz zdjęcia Proszę o porady i sugestie. Edytowane 15 Grudnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 15 Grudnia 2009 Share Napisano 15 Grudnia 2009 Dokładnie tego typu naczepę produkuje Revell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 15 Grudnia 2009 Share Napisano 15 Grudnia 2009 Witam wszystkich. Wczoraj zacząłem budowe naczpy od podstaw. Jest to mój pierwszy taki model wieć możę mięć dużo błędów.A teraz zdjęcia http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/47ce86736b168673.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/916f065e39d60d46.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/27322487f5e23e03.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5261b84212fe3e1e.html Proszę o porady i sugestie. A co to za materiał ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naosi2 Napisano 15 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2009 nie wiem jak to się nazywa ale kupiłem antyramę i z tego robię ps.mam problem nie wiem z czego zrobić koła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 15 Grudnia 2009 Share Napisano 15 Grudnia 2009 Mała prośba do Ciebie. Wklejaj całe zdjęcia a nie linki do nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naosi2 Napisano 15 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2009 ale nie wiem jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 15 Grudnia 2009 Share Napisano 15 Grudnia 2009 Nie jest to przypadkiem pleksiglas?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 15 Grudnia 2009 Share Napisano 15 Grudnia 2009 Jak z antyramy, to pleksa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naosi2 Napisano 15 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2009 chyba to pleksiglas ps.nie wie ktoś z czego zrobić koła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 15 Grudnia 2009 Share Napisano 15 Grudnia 2009 Koła najlepiej kupić ze złomu na allegro lub popytać na modelworku na pewno ktoś coś znajdzie, chyba że chcesz zrobić podczołgówe to musisz mieć mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naosi2 Napisano 15 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2009 chciałbym samemu zrobić ale nie wiem jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 15 Grudnia 2009 Share Napisano 15 Grudnia 2009 Otwórz sobie któryś z linków który podałeś. Pod zdjęciem masz bezpośredni link do zdjęcia. Poniżej na zielono jest "Pobierz pozostałe kody" - klikasz i otwiera ci się okno. I tam masz kody na fora dyskusyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naosi2 Napisano 15 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2009 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 15 Grudnia 2009 Super Moderator Share Napisano 15 Grudnia 2009 Witam. No ciekawy projekt sobie wybrałeś. Tylko żebyś się szybko nie zniechęcił, podczas budowy. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 15 Grudnia 2009 Share Napisano 15 Grudnia 2009 naosi2 myślałeś, żeby koła zrobić z rolki po taśmie klejącej? Na to kupić gumy do naczep i odpowiednio uciąć tak, żeby odpowiednia średnica wyszła Taki mój pomysł na koła własnej produkcji że tak powiem. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naosi2 Napisano 15 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2009 naosi2 myślałeś, żeby koła zrobić z rolki po taśmie klejącej?Na to kupić gumy do naczep i odpowiednio uciąć tak, żeby odpowiednia średnica wyszła Taki mój pomysł na koła własnej produkcji że tak powiem. Pozdrawiam Piotrek Wielkie dzięki, postaram się zrobic takie koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 15 Grudnia 2009 Share Napisano 15 Grudnia 2009 Można też pójść na łatwiznę i kupić już gotowe koła : http://www.allegro.pl/item847855493_odlewy_kola_19_5.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naosi2 Napisano 15 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2009 Wole sobie samemu zrobić i mieć z tego satysfakcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micky Napisano 15 Grudnia 2009 Share Napisano 15 Grudnia 2009 Tak, ale nie zawsze wyjdzie Ci to tak jak będziesz chciał Po co sobie psuć nerwy na takich błahych sprawach :] Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naosi2 Napisano 15 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2009 Jak myślicie robić brudzing czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 15 Grudnia 2009 Share Napisano 15 Grudnia 2009 Wole sobie samemu zrobić i mieć z tego satysfakcję Dobre podejście Wbrew pozorom nie jest tak trudno z brudzingiem, więc próbować możesz. Ale też i tak, żeby nie przesadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 15 Grudnia 2009 Share Napisano 15 Grudnia 2009 Najpierw, to może sklej model, a potem zastanawiaj się nad brudzingiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naosi2 Napisano 16 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2009 witam kolejne zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 16 Grudnia 2009 Share Napisano 16 Grudnia 2009 Jeśli chcesz robić cokolwiek od podstaw polecam zaopatrzyć się najpierw w linijkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naosi2 Napisano 16 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2009 Przyznam rację że jest nie równę ale się trudno ucina. Może macie dobrą radę jak ciąć równe kawałki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi