wuen Napisano 15 Marca 2010 Share Napisano 15 Marca 2010 lewarek jest wlozony na "sucho", nadlewka "pojdzie" pod papier scierny. Czekam na metalowe zapinki pokrywy silnika i tylnej klapy : ) 1. tak myślałem - ale wolałem teraz zwrócić Twoją uwagę na ten element niż gdyby było za późno... 2. zapinki ruszyły - dostałem potwierdzenie wysłania - powinny być pod koniec tygodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uczesany Napisano 24 Marca 2010 Autor Share Napisano 24 Marca 2010 przegroda Corolli w karbonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JAY_R Napisano 24 Marca 2010 Share Napisano 24 Marca 2010 Jak by to powiedziała moja babcia: NANANINA Superancko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 24 Marca 2010 Share Napisano 24 Marca 2010 Póki nie jest za późno spróbuj wywiercić w kole zapasowym centralny otwór piasty... A tak idzie Ci świetnie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uczesany Napisano 27 Marca 2010 Autor Share Napisano 27 Marca 2010 Kolejne wykonane prace, wycinając proste szablony "wytapicerowalem" kubełki materiałem imitującym zamsz. Całość w makro sprawiac moze wrażenie zbyt grubej faktury zamszu ale ogladajac z pewnej odleglosci, fotele prezentuja sie całkiem sympatycznie. Po uzupełnieniu czerwonymi szelkami SABELT-a powinno konweniować ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 27 Marca 2010 Share Napisano 27 Marca 2010 Ty tak nie przesadzaj, to ma być model, a nie 7 razy lepsza replika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uczesany Napisano 28 Marca 2010 Autor Share Napisano 28 Marca 2010 Prawie skonczone szelki w jednym fotelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abarth_127 Napisano 28 Marca 2010 Share Napisano 28 Marca 2010 Suuuuper to wszystko wygląda Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uczesany Napisano 2 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2010 srodek jest skonczony, odwlekam malowanie karoserii - obawiam sie o efekty koncowe )) Z nudow poprawilem, to, co schrzanila Tamiya w modelu a mianowicie przednie siatki. Potrzebne narzedzia: i polowa pracy za mna a tu juz po wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 2 Kwietnia 2010 Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Teraz znacznie lepiej. Zapowiada się extra model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JAY_R Napisano 2 Kwietnia 2010 Share Napisano 2 Kwietnia 2010 No toś zaszalał. Ale będzie wypas. Kurcze, szkoda że mi brakuje osprzętu... też bym może na takie coś wpadł jak bym miał takie przybory. A tak to mi nawet do głowy nie przyszło... SUPER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Partnercom Napisano 2 Kwietnia 2010 Share Napisano 2 Kwietnia 2010 Bardzo fajnie to wygląda. Mam prośbę małą. Czy możesz szerzej objąć wnętrze aparatem, żeby można było zobaczyć do czego i jak zamocowałeś pasy za fotelami? Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uczesany Napisano 3 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2010 Pasy sa owiniete wokol poprzeczki stanowiacej element klatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uczesany Napisano 3 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2010 Wkleiłem plyty chroniace napedy i silnik No a teraz najciekawsze, zdobylem sie na odwage i prysnalem kaste TS26, jest kilka drobnych paprochow, jutro przetre gabka 3M i ponownie psikne bialym polyskiem. 2-3 warstwy mysle, ze wystarczy, nie chce zalac linii podzialu. Model na zdjeciach wyszedl lekko zoltawy ale to z powodu swiatla. W kolku maly zaciek - po wyschnieciu pozbede sie go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uczesany Napisano 5 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2010 (edytowane) Corolla prawie ukonczona, brakuje tylnej szyby i tylnych kloszy, zapinek na maske itp. Kalki MFZ wymagaja delikatnego traktowania - niestety u mnie nie obylo sie bez awarii, w kilku miejscach kalki sa delikatnie naderwane. Najbardziej rzuca sie w oczy uszkodzenie godla American Bull na masce i paska przeciwslonecznego na przedniej szybie. Takze przez nieuwage przykleilem paski biegnace od lamp przednich nieco za wysoko. Nie bede tego poprawial bo wiaze sie z zakupem nowych kalek Poza tym jestem zadowolony : ) Teraz etap II - serwis. Edytowane 5 Kwietnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmorka Napisano 5 Kwietnia 2010 Share Napisano 5 Kwietnia 2010 Jak dla mnie jest śliczna, daj więcej fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uczesany Napisano 6 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostry Napisano 8 Kwietnia 2010 Share Napisano 8 Kwietnia 2010 Te paski nad lampami pozostały mi po składaniu mojej Corolli i jak chcesz to mogę ci je wysłać. Jak będziesz zainteresowany doj znać na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uczesany Napisano 18 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2010 Dziekuje ostremu za kalki, ktore uzupelnilem na modelu Jakis czas temu glowkowalem jak dodac realizmu modelowi zakladajac, ze bedzie czescia wiekszej calosci (serwis) Model jest owszem, dosc dokladnie zdetalizowany wewnatrz lecz na zewnatrz do mojej koncepcji zbyt ogolnie. Postanowilem to poprawic, skonsultowalem z wuenem mozliwosci, materialy i oto efekt: pojawily sie nawierty w piascie odciety od felgi fragment osi posluzyl jako element ustalajacy felge, co zreszta jest zgodne z oryginalem polistyrenowy profil bedzie imitowal szpilki wszystko na miejscu, wydrazylem kolek ustalajacy, o gwint na szpilkach nie pokusze sie , teraz pozostaje tylko polozyc kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtuch007 Napisano 19 Kwietnia 2010 Share Napisano 19 Kwietnia 2010 Nie no ta corolla wygląda jeszcze lepiej niż rajdówki auto art po kilka stów . Gratuluję modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uczesany Napisano 28 Lipca 2010 Autor Share Napisano 28 Lipca 2010 Brak czasu i inne zawirowania wstrzymały na jakiś czas pracę przy modelu, jednak udało mi się coś nie coś uzupełnić : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 28 Lipca 2010 Share Napisano 28 Lipca 2010 Co tu dużo mówić - klasa Dioramka wygląda rewelacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uczesany Napisano 28 Lipca 2010 Autor Share Napisano 28 Lipca 2010 Muszę to dokończyć jak najszybciej, dorzucić nieco narzędzi, dać większą podstawkę : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 28 Lipca 2010 Share Napisano 28 Lipca 2010 No fajnie to wygląda Przydały by się jeszcze jakieś urządzonka, np. laptop z wykresami z telemetrii, lub coś podobne Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uczesany Napisano 28 Lipca 2010 Autor Share Napisano 28 Lipca 2010 Bodzio będzie laptop. A jakiej marki ma być? : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi