Grzegorz Napisano 16 Czerwca 2007 Share Napisano 16 Czerwca 2007 Problem w tym, że jest to element który jest często opuszczony... i na zdjęciach najczęściej właśnie jest schowany... (no to szukam...hm...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 16 Czerwca 2007 Share Napisano 16 Czerwca 2007 Ten na w/w fotce to 877W inaczej to jest tam rozwiazane... swiatla sa przeniesione na koniec tego garba. W 877 & 877E jest wlasnie taka oplywka jak na mojej fotce. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 21 Czerwca 2007 Share Napisano 21 Czerwca 2007 Przekopalem wszystko co mam i tylko tu cosik tam widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 22 Czerwca 2007 Share Napisano 22 Czerwca 2007 Przekopalem wszystko co mam i tylko tu cosik tam widac - ze tez zawsze sie trafi jakis taki slabo udokumentowany element. Dzieki okonku & Grzegorzu za chec pomocy. To okonek moze uda sie Ciebie przekonac i wrzucisz na forum to co masz ? Sam tak bedziesz ogladal... Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 2 Lipca 2007 Share Napisano 2 Lipca 2007 podobnie jak w temacie z o.p. projektu 667 mały bajerek związany z Kilo - kolorowy przekrój Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 3 Lipca 2007 Share Napisano 3 Lipca 2007 Jesli juz jestesmy przy przekrojach (sorry za slaba jakosc fotek ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 3 Lipca 2007 Share Napisano 3 Lipca 2007 całkiem fajny ten model, co prawda modele z przekrojami jakoś mnie nie ciągną, ale jako eksponat poglądowy co, gdzie i jak w o.p. to taka praca jest bardzo użyteczna Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 24 Lipca 2007 Share Napisano 24 Lipca 2007 ORP "Orzeł" w Trondheim - w tle jakiś "Lublin"... Prawda, że piękne zdjęcie..? Pozdrawiam, Maciej SORRY - teraz dopiero widzę, że okonek stronę wcześniej już podlinkował... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 20 Sierpnia 2007 Share Napisano 20 Sierpnia 2007 Panowie, a czesc podwodna ORP Orzel to jaki ma kolor ? Widzial ktos fotki zadokowanego Orla ? Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regis Napisano 20 Sierpnia 2007 Share Napisano 20 Sierpnia 2007 Hej, pozwolę sobie odpowiedzieć, chociaż Okonek jest w "temacie". Z dochodzenia Okonka (w kilku innych miejscach spotkałem się z podobną informacją) nasz Orzeł ma część podwodną w kolorze czarnym, w odróżnieniu od np. rosyjskich okrętów tej samej klasy. pozdrawiam, k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 21 Sierpnia 2007 Share Napisano 21 Sierpnia 2007 no dobra poprosze o jakas fotke - kolorwa Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 21 Sierpnia 2007 Share Napisano 21 Sierpnia 2007 ja się poddaję, wciąż mam bajzel w fotkach, jedynie kilka tematów mam w miarę uporządkowanych i staram się ten stan na bieżąco przynajmniej w nich utrzymać gdyby nie to co napisał regis to obstawiałbym tradycyjną czerwień Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 21 Sierpnia 2007 Share Napisano 21 Sierpnia 2007 (edytowane) Przerabialem kiedys ten temat jak juz napisal Regis. Byly pytania na FOW i nawet wyslalem zapytanie do Rzecznika Prasowego MW. Od niego tez otrzymalem odpowiedz, ze czarny. Okret posiadal prawdopodobnie czerwien i biala linie wodna ale zostal juz w kraju przemalowany. Odpowiedz Rzecznika zostala na FOW potwierdzona. Rozmawialem tez osobiscie z paroma osobami, ktore widzialy okret w doku i tez to potwierdzily. Potwierdzajacych fotek brak. Trzeba wierzyc. Ja tak zrobilem Edytowane 10 Września 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 21 Sierpnia 2007 Share Napisano 21 Sierpnia 2007 No jak Rzecznik powiedzial ze czarny to czarny. Pytales moze o kolor oplywki sonaru ? Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 21 Sierpnia 2007 Share Napisano 21 Sierpnia 2007 Nie pytalem. Napisal caly czarny wiec pewnie oplywka tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 27 Sierpnia 2007 Share Napisano 27 Sierpnia 2007 Szukam dobrych fotek tego detalu: Czyli obudowa swiatla itd. Wiecie gdzie cos takiego mozna dostac ? a może być rysunek z planów Jacka Krzewińskiego - ORP Orzeł Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 27 Sierpnia 2007 Share Napisano 27 Sierpnia 2007 Dzieki Jedrus ! To te plany z Modelarza ? Przyda sie Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 27 Sierpnia 2007 Share Napisano 27 Sierpnia 2007 tak, właśnie te jakby jeszcze jakiś detal był potrzebny - daj znać Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 10 Września 2007 Share Napisano 10 Września 2007 Okret posiadal prawdopodobnie czerwien i biala linie wodna ale zostal juz w kraju przemalowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 18 Września 2007 Share Napisano 18 Września 2007 tak, właśnie te jakby jeszcze jakiś detal był potrzebny - daj znać - Jedrus, to daje znac i pieknie prosze o skan dziobu. Chodz mi konkretnie o gorna oplywke sonaru czy odbiornika. Na fotkach Orla ja widac, na innych zdjeciach tej klasy tez. Ciekawe ze Apalkow ja zupelnie pomija na swoich rysunkach... Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 19 Września 2007 Share Napisano 19 Września 2007 W modelarzu nr.7/2005 byly publikowane plany 887E w skali 1/100 i 1/50 ( dwa arkusze A1 ) plus opis konstrukcji i kolorowe fotki Orla. Do nabycia w redakcji lub za zaliczeniem pocztowym. Tel. 022-849 86 27 e-meil: redakcja@lok-zg.org.pl Moze warto to zalatwic i popytac co maja jeszcze, bo w ktoryms numerze dawali np. 1134 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 19 Września 2007 Share Napisano 19 Września 2007 Jedrus ma tego Modelarza - ale popytac zawsze mozna - tyle ze to tytul LOK'u jest, a oni tam roznie podchodza do klienta - takie mam wrazenie... Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 19 Września 2007 Share Napisano 19 Września 2007 dziób ze wzmiankowanych planów zamieszczonych w Modelarzu Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 19 Września 2007 Share Napisano 19 Września 2007 O qrczaki pieczone... dobra plany Nawet sa rozrysowane plytki okładziny anechoicznej - fiu fiu. Dzieki Jedrus Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 19 Września 2007 Share Napisano 19 Września 2007 Faktycnie ciekawe i chetnie je o ile mozna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi