Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Problem w tym, że jest to element który jest często opuszczony... i na zdjęciach najczęściej właśnie jest schowany... (no to szukam...hm...)

527e7b78339aeaeam.jpg

• Odpowiedzi 82
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ten na w/w fotce to 877W inaczej to jest tam rozwiazane... swiatla sa przeniesione na koniec tego garba. W 877 & 877E jest wlasnie taka oplywka jak na mojej fotce.

Pozdr.

Pawel

Napisano
Przekopalem wszystko co mam i tylko tu cosik tam widac
- ze tez zawsze sie trafi jakis taki slabo udokumentowany element. Dzieki okonku & Grzegorzu za chec pomocy. To okonek moze uda sie Ciebie przekonac i wrzucisz na forum to co masz ? Sam tak bedziesz ogladal...

Pozdr.

Pawel

• 2 weeks later...
Napisano

podobnie jak w temacie z o.p. projektu 667 mały bajerek związany z Kilo - kolorowy przekrój

Kilo.jpg

Jędrek

Napisano

całkiem fajny ten model, co prawda modele z przekrojami jakoś mnie nie ciągną, ale jako eksponat poglądowy co, gdzie i jak w o.p. to taka praca jest bardzo użyteczna

Jędrek

• 3 weeks later...
Napisano

ORP "Orzeł" w Trondheim - w tle jakiś "Lublin"...

Prawda, że piękne zdjęcie..?

sr02_0303_norsub_thum_1994a.jpg

Pozdrawiam,

Maciej

SORRY - teraz dopiero widzę, że okonek stronę wcześniej już podlinkował...

• 4 weeks later...
Napisano

Hej,

pozwolę sobie odpowiedzieć, chociaż Okonek jest w "temacie".

Z dochodzenia Okonka (w kilku innych miejscach spotkałem się z podobną informacją) nasz Orzeł ma część podwodną w kolorze czarnym, w odróżnieniu od np. rosyjskich okrętów tej samej klasy.

pozdrawiam,

k.

Napisano

ja się poddaję, wciąż mam bajzel w fotkach, jedynie kilka tematów mam w miarę uporządkowanych i staram się ten stan na bieżąco przynajmniej w nich utrzymać

gdyby nie to co napisał regis to obstawiałbym tradycyjną czerwień

Jędrek

Napisano (edytowane)

Przerabialem kiedys ten temat jak juz napisal Regis. Byly pytania na FOW i nawet wyslalem zapytanie do Rzecznika Prasowego MW. Od niego tez otrzymalem odpowiedz, ze czarny. Okret posiadal prawdopodobnie czerwien i biala linie wodna ale zostal juz w kraju przemalowany. Odpowiedz Rzecznika zostala na FOW potwierdzona. Rozmawialem tez osobiscie z paroma osobami, ktore widzialy okret w doku i tez to potwierdzily. Potwierdzajacych fotek brak. Trzeba wierzyc. Ja tak zrobilem

Edytowane przez Gość
Napisano
Szukam dobrych fotek tego detalu:

Czyli obudowa swiatla itd. Wiecie gdzie cos takiego mozna dostac ?

a może być rysunek

z planów Jacka Krzewińskiego - ORP Orzeł

877E.jpg

Jędrek

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Napisano
tak, właśnie te

jakby jeszcze jakiś detal był potrzebny - daj znać

- Jedrus, to daje znac i pieknie prosze o skan dziobu.

Chodz mi konkretnie o gorna oplywke sonaru czy odbiornika. Na fotkach Orla ja widac, na innych zdjeciach tej klasy tez. Ciekawe ze Apalkow ja zupelnie pomija na swoich rysunkach...

Pozdr.

Pawel

Napisano

W modelarzu nr.7/2005 byly publikowane plany 887E w skali 1/100 i 1/50 ( dwa arkusze A1 ) plus opis konstrukcji i kolorowe fotki Orla. Do nabycia w redakcji lub za zaliczeniem pocztowym.

Tel. 022-849 86 27

e-meil: redakcja@lok-zg.org.pl

Moze warto to zalatwic i popytac co maja jeszcze, bo w ktoryms numerze dawali np. 1134

Napisano

Jedrus ma tego Modelarza - ale popytac zawsze mozna - tyle ze to tytul LOK'u jest, a oni tam roznie podchodza do klienta - takie mam wrazenie...

Pozdr.

Pawel