Adax Napisano 2 Stycznia 2010 Share Napisano 2 Stycznia 2010 (edytowane) Cześć,na święta dostałem 4 modele do złożenia między innymi dostałem samolot f-14D. To był mój pierwszy samolot a więc pomógł mi trochę tata. Teraz trochę fotek: Pudełeczko No i Model Edytowane 2 Stycznia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jajen Napisano 2 Stycznia 2010 Share Napisano 2 Stycznia 2010 Popraw linki bo nie widac zdjec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 2 Stycznia 2010 Share Napisano 2 Stycznia 2010 Adax, tym razem poprawiłem Twojego posta. Ale następnym razem sprawdź proszę co napisałeś po wysłaniu. Szanuj czas innych, którzy tu zaglądają. Do testowania jest specjalny dział -> viewforum.php?f=93 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub659 Napisano 2 Stycznia 2010 Share Napisano 2 Stycznia 2010 No jak na pierwszy model samolotu to nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 2 Stycznia 2010 Share Napisano 2 Stycznia 2010 Fajnie złożony. Rozumiem, że następny będziesz już malował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D A W I D Napisano 2 Stycznia 2010 Share Napisano 2 Stycznia 2010 No jak na pierwszy model, to OK. Popełniłeś mnóstwo błędów, np. stateczniki pionowe nie powinny być rozchylone względem siebie, ponadto upaćkałeś strasznie szybkę Nałożenie kalek na niepomalowany plastik, jest równoznaczne z ich utratą, za jakiś czas, jeśli nic z tym nie zrobisz Jak masz możliwość schowaj sobie szybko modelik w jakiś kartonik i schowaj go głęboko do szafy, i wyciągnij ponownie w swoje 18 urodziny, i porównasz z modelami które będziesz aktualnie składał, zapewniam Cię że żaden z nich nie pobije tego F- 14... Ach... gdybym ja tak mógł spojrzeć na swojego RWD- 5 Był bez szybki kompletnie, bo jej elementy porospuszczały mi się w kleju :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 Pilex7 co tu jest fajnie złozonego? Kolego Adax tata po Swietach chyba nie powinien nic kleic, ciebie rozumiem ale tacie pokaz pare relacji na forum bo to jest wykonane bardzo niechlujnie. Czekam na nastepny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 Witam. Klej pomału i zacznij od czegos wiekszego. Cały model upaprany klejem, nie spasowane elementy, krzywo poprzyklejane, stateczniki pionowe nie powinny mieć konta rozwarcia, Radar w przedniej cześci kadłuba przyklejony za blisko przedniej goleni, Krzywo nalepione kalkomanie w tym jedna odwrotnie. Pracuj pomału, każdy z Nas zaczynał od czegoś takiego. Powodzenia i nie zrażaj sie paroma słowami krytyki . Pozdrawiam. Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D A W I D Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 Dokładnie kolego, nikt nie mówi tutaj niczego rzeby Ci dokuczyć, lub obrazić... A część chyba zapomniała jak sama zaczynała :P Ja swojego RWD- 5 kleiłem w wieku 9 lat i był dramat Czym prędzej zabieraj się za kolejny model, jednak spraw sobie pędzelek i jakąkolwiek farbkę, najlepiej jakiś odcień szarości ;) Koniecznie załóż warsztat, to bedziesz otrzymywał wskazówki na bierząco... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 9 Stycznia 2010 Share Napisano 9 Stycznia 2010 No jak na pierwszy model, to OK. Popełniłeś mnóstwo błędów, np. stateczniki pionowe nie powinny być rozchylone względem siebie, ... Stateczniki pionowe powinny być rozchylone względem siebie. Może nie pod takim dużym kątem jak F/A-18 ale nie są one względem siebie równoległe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 9 Stycznia 2010 Share Napisano 9 Stycznia 2010 Kąt rozwarcia wynosi ok 5 stopni wiec prawie niezauważalnie. Nikt tam z kontomierzem tego mierzyc nie bedzie Pozdrawiam. Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 9 Stycznia 2010 Share Napisano 9 Stycznia 2010 No ale 5 stopni to już kąt rozwarcia zauważalny. Pisanie: "stateczniki pionowe nie powinny być rozchylone względem siebie" - jest więc nieprawdą. Może kolega Adax zrobił je zbyt mocno w stronę F/A-18, ale źle by też było gdyby kąt wynosił 0, wtedy byłoby to jak w Su-27 i znów źle ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 9 Stycznia 2010 Share Napisano 9 Stycznia 2010 No ale 5 stopni to już kąt rozwarcia zauważalny. Pisanie: "stateczniki pionowe nie powinny być rozchylone względem siebie" Z całym szacunkiem Halsey ale naprawdę tego az tak nie widać. Pozatym moglibysmy założyc oddzielny temat F-14 Pytania i odpowiedzi, było by super zwłaszcza że to mój najbardziej ulubiony pokładowiec i nie zasmiecać koledze wątku. Pozdrawiam. Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 9 Stycznia 2010 Share Napisano 9 Stycznia 2010 W takim razie tak zrobię Założę dziś z małym rozwinięciem F-14, w planach mam jeszcze jedną maszynę, którą mocno opanowałem (też stajnia Grummana) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 9 Stycznia 2010 Share Napisano 9 Stycznia 2010 A6 czy hawkeye ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 9 Stycznia 2010 Share Napisano 9 Stycznia 2010 Drugowojenny F6F jak widać na banerku poniżej ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 9 Stycznia 2010 Share Napisano 9 Stycznia 2010 Sorry. Mogłem sie domysleć, a to wszystko przez tą pogode, niestety przegrywam tą nierówna walke ze śniegiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi