wojtek Napisano 2 Stycznia 2007 Napisano 2 Stycznia 2007 Jeszcze w zeszłym roku wykonałem taki oto model Hanomaga z AFV Club. Całość prosto z pudła, a twórczość własna to tylko pracujące gąski oraz ruchome zawieszenie: Cytuj
Piotr Kmiecik Napisano 2 Stycznia 2007 Napisano 2 Stycznia 2007 śliczności. mogę parę słów nad patentem na zawieszenie? (czeka na półce 251/4 ausf C - też z AFV, a i nad tym się mocno zastanawiam ) niestety wadą 251 jako obiektu modelarskiego jest to, że bez podłubania w środku wychodzi pusty jak wanna... na szczęście nie jest to Tamyia, której 251/1 jako żywo wannę ino przypomina, ale wnętrze niestety też pustawe wyszło... za to malowanie - miodzik. strasznie mi się podoba Cytuj
wojtek Napisano 2 Stycznia 2007 Autor Napisano 2 Stycznia 2007 Zamiast słów kilku przedstawię zdjęcia z przeróbki zawieszenia : Pierwszą i ostatnią oś należy wkleić ,reszta powinna być zamontowana lużno na drutach. Cytuj
wojtek Napisano 2 Stycznia 2007 Autor Napisano 2 Stycznia 2007 Można wręcz rzec,że banalnie proste. Cytuj
Godfryd Napisano 2 Stycznia 2007 Napisano 2 Stycznia 2007 Nom niby pikny... ale mi dalej u Ciebie wyraźniejszych śladów eksploatacji brakluje... myślałeś nad zaciekami itp? pozdr Cytuj
wojtek Napisano 2 Stycznia 2007 Autor Napisano 2 Stycznia 2007 Może teraz będzie widać między innymi zacieki. W/g mnie jest wystarczająco styrany, co rzeczywiście nie jest zbyt widoczne na zdjęciach. Cytuj
PKD4GA Napisano 2 Stycznia 2007 Napisano 2 Stycznia 2007 wojtek - ostatnia fotka bardzo zcieta przez kompresje jpg - nic nie widac - chodzi slady. Model super - jak zawsze Malowanie troche takie odrealnione mi sie wydaje - takie to czyste i te plamy kamuflazowe delikatne - chodzi mi o przejscia miedzy kolorami - w realu jakis frontowy/zakladowy mistrz pistoletu musial robic te przejsia miedzy kolorami. Uwaga - to moja prywatna i subiektywna ocena - dodam ze ten temat znam malo lub wcale Pozdr. Pawel Cytuj
Godfryd Napisano 2 Stycznia 2007 Napisano 2 Stycznia 2007 Przejścia to są dla mnie IMHO w porządku, ale z tymi zaciekami mogłes bardziej zaszaleć ;) Tak czy inaczej- miodzio pozdr Cytuj
esterhasy Napisano 3 Stycznia 2007 Napisano 3 Stycznia 2007 Ja ten model widzę jako bardzo realistyczny. Ślady eksploatacji są w sam raz. Cytuj
Artur Napisano 4 Stycznia 2007 Napisano 4 Stycznia 2007 Pierwsze wrażenie,spodobał się mi, sie. Lubię takie kamo. Ale potem popatrzyłem na hanomaga, którego mi Wojtek zrobił na zamówienie i porównałem z egzemplarzem pokazanym na forum . Przyłączam się do oceny kolegi PKD4GA ,jednak są za bardzo pozaokrąglane te plamy (zbyt perfekcyjne rozstępy plam ,ale to tylko moja ocena). Cytuj
Jonak Napisano 4 Stycznia 2007 Napisano 4 Stycznia 2007 Nie widzę w tych przejściach nic złego. Zdjęcia bliźniaczych "Stummeli" z 6 Pz.Div. : Z planetArmor Cytuj
PKD4GA Napisano 4 Stycznia 2007 Napisano 4 Stycznia 2007 jednak są za bardzo pozaokrąglane te plamy (zbyt perfekcyjne rozstępy plam ,ale to tylko moja ocena) - czy plamy za "pozaokraglane" czy "potrojkatnowane" to mi malo wadzi, bo jak pisalem - malo znam sie na tym temacie. Mi chodzilo o przejscia miedzy kolorami - granice sa bardzo w modelu rozmyte. Jednak jest to problem z gatunku "pomijalnych". Jonak dzieki za fotki. W "813" granice sa jednak dosc "ostre" w 815 troche mniej Jest jeszcze problem znaku przynaleznosci - ktory jest inny na fotkach, a inny na modelu. Pozdr. Pawel Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi