reperator Napisano 11 Stycznia 2010 Share Napisano 11 Stycznia 2010 Witam.przedstawiam wam mój pierwszy model.Nie mam jeszcze doświadczenia w modelarstwie jak reszta forumowiczów ( niesamowite modele robicie !!! ) ale staram się jak mogę i uczę się od was.Przed tym modelem skleiłem jeszcze kilka ale traktowałem je jako naukę modelarstwa ( szczerze pisząc zepsułem je strasznie ).Z góry przepraszam za małą liczbę zdjęć i ich jakość ale fotografik ze mnie kiepski,ale postaram się dodać jeszcze kilka. Bardzo proszę o uwagi ,każdą krytyczną przyjmę z pokorą i postaram się ją wykorzystać aby poprawić swój warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 11 Stycznia 2010 Share Napisano 11 Stycznia 2010 Jak na pierwszy to perfekcyjny (wielu po latach klejenia takich nie robi ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Antyvirus Napisano 11 Stycznia 2010 Share Napisano 11 Stycznia 2010 Mnie osobiście bardzo się podoba . Nie przesadziłeś z brudzingiem i obijaniem. Jedynie plandeka nad kabiną wygląda sztucznie, nie wiem, czy nie lepiej by się prezentował bez niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 12 Stycznia 2010 Share Napisano 12 Stycznia 2010 modelik miły dla oka. jak napisał jeden z kolegów wcześniej, nie przesadziłeś z brudzeniem, niszczeniem itp. Jak dla nie bOmba :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 12 Stycznia 2010 Share Napisano 12 Stycznia 2010 Nie bardzo mi się chce w to wierzyć że to twój pierwszy model i jak sam mówisz po kilku innych, które ci nie bardzo wyszły. A tu teraz taki z przybrudzeniem takim jak lubię i ładnie zrobiony. Ja bym jeszcze kilka gadżetów na pakę wrzucił. Lepiej przyznaj się kto ci pomagał go robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 12 Stycznia 2010 Share Napisano 12 Stycznia 2010 Sklejony ładnie , pomalowany ładnie ,przybrudzony ładnie to czego kolega chce się uczyć skoro prawie wszystko umie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reperator Napisano 13 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2010 Nie bardzo mi się chce w to wierzyć że to twój pierwszy model i jak sam mówisz po kilku innych, które ci nie bardzo wyszły. A tu teraz taki z przybrudzeniem takim jak lubię i ładnie zrobiony. Ja bym jeszcze kilka gadżetów na pakę wrzucił. Lepiej przyznaj się kto ci pomagał go robić. Hmmm..........mówię poważnie,dlatego zdecydowałem się ten wam pokazać.Reszta moich modeli teraz przechodzi totalny lifting.maja mnóstwo błędów.To forum to kopalnia wiedzy,czytam uważnie i patrzę .Szczerze to jest pierwszy model który mogę pokazać reszta ............................ech.. He he........robiłem go sam Nie spodziewałem się takich opinii , dziękuję bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wittmann Napisano 14 Stycznia 2010 Share Napisano 14 Stycznia 2010 Też przymierzam się do sklejenia tego modelu i również w pustynnym malowaniu. Możesz mi powiedzieć jaką farbą go malowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reperator Napisano 14 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2010 Też przymierzam się do sklejenia tego modelu i również w pustynnym malowaniu. Możesz mi powiedzieć jaką farbą go malowałeś? Akrylem "Pactra" nr A118 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wittmann Napisano 15 Stycznia 2010 Share Napisano 15 Stycznia 2010 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JazzMan Napisano 15 Stycznia 2010 Share Napisano 15 Stycznia 2010 Gratuluję pięknie wykonanego modelu !!! Jest na czym oko zawiesić Pozdrowienia z Podlasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 28 Marca 2010 Share Napisano 28 Marca 2010 Właśnie kleje swój pierwszy modelik (Humvee M1046) i, szczerze mówiąc, zabiłeś mi klina... Staram się jak mogę korzystać ze wszystkich rad na stronce (przepastnie tu jest z poradami + różności na youtube) ale chyba mogę tylko pomarzyć o takim efekcie końcowym. W każdym razie świetny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 28 Marca 2010 Share Napisano 28 Marca 2010 Fiu fiu! Szczerze gratuluję. Naprawdę udany forumowy debiut. Swoją drogą jak tenjest pierwszy to co będzie dalej? Zapowiada się jak u Alfreda Hitchcock-a: "Najpierw pokarzemy trzęsienie Ziemi a potem napięcie będzie stopniowo rosło..." Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reperator Napisano 29 Marca 2010 Autor Share Napisano 29 Marca 2010 Jeszcze raz Bardzo dziękuję za miłe słowa . Teraz mam na warsztacie M1130 STRYKER ,mam nadzieję że się wyrobię z nim do końca roku ,niestety jak ktoś ma wiele pasji trudno je razem łączyć.(motocyklista,kolarz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 29 Marca 2010 Share Napisano 29 Marca 2010 Witam Mnie również Twoja ciężarówa przypadła do gustu Zważywszy na to, że to pierwszy model, to niedociągnięć wynikających z braku doświadczenia się raczej nie uniknie. W każdym razie talent w Tobie siedzi. To co ja bym nieco zmienił w Twoim Big Foot'cie to: 1. Przemalował jeszcze raz Browninga i zdarł z niego oksydę nieco delikatniej, bo teraz wygląda jakby ktoś tarł po nim papierem ściernym; 2. Dodałbym nieco cieniowania na plandece nad kabiną; 3. Nałożyłbym nieco więcej odbić lakieru w miejscach szczególnie wzmożonej eksploatacji. To czego niestety nie da się już zmienić bez ingerencji w powierzchnię, to świecąca kalkomania na masce. Tak naprawdę to to jest jedyny problem, który przy odpowiednio nabłyszczonej powierzchni i zastosowanych płynach w następnym modelu, raczej się nie pojawi. Powodzenia przy następnych projektach Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 29 Marca 2010 Share Napisano 29 Marca 2010 motocyklista czym śmigasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 29 Marca 2010 Share Napisano 29 Marca 2010 Ja też w sezonie wiosenno letnim jestem mniej modelarsko aktywny, ze wzgledu na inne pasje na powietrzu - kolarstwo MTB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reperator Napisano 29 Marca 2010 Autor Share Napisano 29 Marca 2010 1. Przemalował jeszcze raz Browninga i zdarł z niego oksydę nieco delikatniej, bo teraz wygląda jakby ktoś tarł po nim papierem ściernym;2. Dodałbym nieco cieniowania na plandece nad kabiną; 3. Nałożyłbym nieco więcej odbić lakieru w miejscach szczególnie wzmożonej eksploatacji. To czego niestety nie da się już zmienić bez ingerencji w powierzchnię, to świecąca kalkomania na masce. Tak naprawdę to to jest jedyny problem, który przy odpowiednio nabłyszczonej powierzchni i zastosowanych płynach w następnym modelu, raczej się nie pojawi. 1. Na żywo nie wygląda tak źle 2. Masz zdecydowanie rację ,ale umiejętności jeszcze nie pozwalają (brak pewnej ręki) 3. Z tym nie chciałem przesadzić,ale jak teraz na niego patrzę to tak zrobię. Ech te kalki................... :((( w następnym modelu będzie lepiej.....nauka,nauka,nauka. czym śmigasz? Honda CBR 1100 XX Bardzo dużo podróżuję. Ja też w sezonie wiosenno letnim jestem mniej modelarsko aktywny, ze wzgledu na inne pasje na powietrzu - kolarstwo MTB Smile Też uprawiam kolarstwo MTB jeżdżę na maratony rowerowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 29 Marca 2010 Share Napisano 29 Marca 2010 Apropos, jak nakładłeś farbę? Pędzel czy aero? Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reperator Napisano 30 Marca 2010 Autor Share Napisano 30 Marca 2010 Apropos, jak nakładłeś farbę? Pędzel czy aero? Pzdr. Głównie areo,a szczegóły pędzlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi