SOPOL73 Napisano 11 Stycznia 2010 Share Napisano 11 Stycznia 2010 Po długim namyśle zdecydowałem się dla odmiany umieścić model bardzo ciekawej wersji 109 czyli Z. Muszę napisać że poza wyjątkami tej firmy ta zetka to ogromny wymagający dużo pracy gniot. Zdobyłem model na allegro i chciałem mieć w kolekcji więc zabrałem się do roboty. Ogrom pracy i przerabiania, była duża niezgodność z egzemplarzem istniejącym w obrębie drugiego kadłuba. Dokładnie chodzi o miejsce zaślepionej kabiny było kompletnie inne od realu. Zostało to poprawione przy czym polegało nie tylko na zmianie kształtu ale też odległości od przodu kadłuba. Model malowany pactrami ostatni model jaki był malowany w całości pędzlem, i to było dużym zmartwieniem dopiero po nabyciu i potrenowaniu z aero zdobyłem się na poprawki w bocznych plamach. Dodatkowo przyznaję się do fikcyjnego dodatku w formir numerów taktycznych bo samolot wydawał sie bardzo monotonny. Proszę oceniać i krytykować: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 11 Stycznia 2010 Share Napisano 11 Stycznia 2010 Fajny zwilling! Śmigłą z zestawu czy kupiłeś żywiczne pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SOPOL73 Napisano 11 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2010 Wszystko jest z zestawu tylko moja czasochłonna korekta reszta prosto z pudła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 15 Stycznia 2010 Share Napisano 15 Stycznia 2010 Co tu krytykować, sam wiesz, co i jak. Zazdroszczę mnogości modeli w kolekcji, model ciekawy i nietypowy. PS. Jak zobaczę jeszcze jednego messerka made in Sopol, to się chyba w kuper ugryzę . Pozdro Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek Napisano 20 Stycznia 2010 Share Napisano 20 Stycznia 2010 Chyba prosciej mozna go zrobic z 2 szt. 109F Italeri ? pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 20 Stycznia 2010 Share Napisano 20 Stycznia 2010 Świetny, nic dodać, nic ująć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SOPOL73 Napisano 26 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2010 PS. Jak zobaczę jeszcze jednego messerka made in Sopol, to się chyba w kuper ugryzę . Jeszcze będą meserki będą i to nie mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 26 Stycznia 2010 Share Napisano 26 Stycznia 2010 Już zaczynam ćwiczyć skręto-skłony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SOPOL73 Napisano 11 Lutego 2010 Autor Share Napisano 11 Lutego 2010 Fotki działają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi