Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

"Konstrukcja ciała świni uniemożliwia jej spojrzenie w niebo...podobnie jest z moim mechem tyle że jego konstrukcja uniemożliwia mu kopanie Niestety nie da się sensownie ustawić go do kopnięcia. Gdyby nogi zginały się inaczej to ok ale gdy "kolano" jest z tyłu to niestety się nie da.

• Odpowiedzi 66
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Nooo, teraz to już się artoor_k nie wywiniesz!!! Przy takich gabarytach to nawet inna konstrukcja kolana w nodze?/człapaku? pozwoliła by mu wziąć na pazur Heinricha i lekko nim majtnąć co by sobie fiknął orzełka lądując podwoziem do góry A potem to już tylko: "Jaśko coś nam się do podeszwy chyba przykleiło..."

Napisano

No, wreszcie widać jakie do duże, a raczej ogromne Dobra, maluj potworka

Napisano

Pzkpfw I w porównianiu z mech'em to tylko... mały, złośliwy kawałek psiej kupy, który prosi się o zdepnięcie . Ciekaw jestem malowania mech'a :}

Napisano
Pzkpfw I w porównianiu z mech'em to tylko... mały, złośliwy kawałek psiej kupy, który prosi się o zdepnięcie . Ciekaw jestem malowania mech'a :}

Ja psie kupy wolę omijać niż deptać

Niemniej jednak nastąpnięcie i wdeptanie panzera byłoby jak najbardziej wskazane

Napisano

Mam prośbę...Za nic nie mogę znaleźć tematu na forum w którym była dyskusja na temat polskiego kamuflażu w roku 1939 roku. Czy zna ktoś może nr kolorów Humbrola których należy użyć? Nie chodzi mi o przepis na dokładnego miksa ale o najbardziej zbliżone kolory standardowe.Będę wdzięczny...

• 2 months later...
Napisano

Cześć!

Trochę czasu minęło ale prace kol. Maletaka napędziły mnie w końcu do kontynuacji mojego wymysła zakupiłem ulicę z vacu:

http://www.jadarhobby.pl/images/murawka/7219.jpg

Poza tym znalazłem nr.farb do malowania wrześniowego.Mech dostał już brąz...Obecnie schnie w piwnicy a jutro może się uda nanieść zieleń i piaskowy

Napisano

Cieszę się, że projekt powraca

Czekam na zdjęcia.

Napisano

jezusicku jo żem zapomnioł prawie o tym

Napisano

Cześć!

Wziąłem się za malowanie podstawki bo już przyszła:

P6190002.jpg

P6190003.jpg

Właśnie zacząłem wycierać wash. Dziś planuję pomalować mecha na dwa pozostałe kolory.Mam nadzieję że wreszcie się to uda...

Napisano

Cześć!

Ten odcinek nosi tytuł: "Nie testuj Vallejo.Po tym nic już nie będzie takie samo" Zniechęcony ciągłym krzywieniem się rodziny i sąsiadów na zapach rozpuszczalnika (maluję w piwnicy ale niesie się na klatkę niestety) zakupiłem dwie farby vallejo:zieloną (wersja AIR,odpowiednik Hu117) i piaskową (zwykła,odpowiednik Hu94). Zniesmaczony i wściekły na zapas że zaraz mi się ten AB-1001 zapcha i polecą "krzywe" zanim wyczyszczę i naleję Humbrola nalałem na próbę zielonej, odpaliłem sprężarkę i jazda...

Cóż...potem właściwie nic nie mówiłem bo szczena mi opadła...nie dość że się nie zapchał to pomalował jak marzenie a powłoka farby była obłędna. Zachęcony sukcesem zacząłem czyścić aerka i kolejne zdziwienie...woda starczyła w zupełności. Zadowolony jak nie wiem co nalałem piaskowej (bez retardera) i z pewną nieśmiałością pociągnąłem za spust Zdębiałem po raz wtóry...mimo braku opóźniacza aerek się znów nie zapchał i dał z siebie wszystko. Wniosek? Zmieniam farby...kij z tym że będę musiał kłaść podkład Nie śmierdzi , maluje jak złoto więc nie ma co kombinować A teraz fotki mecha i ulicy (po washu). Zostało jeszcze kilka poprawek, sidol i wash na mecha oraz mat na ulicę i kurczaka

P6190004.jpg

P6190005.jpg

P6190007.jpg

P6190009.jpg

Napisano

Cześć!

Zajęło to około rok.Zbliża się do końca...Rudy zwashowany i wyeksploatowany...Jeszcze podeszwy,błotko, ramka wokół ulicy i koniec. Tym niemniej kilka poprawek washa jest niezbędne...

P6210005.jpg

P6210007.jpg

P6210010.jpg

P6210012.jpg

P6210009.jpg

Napisano

Troszkę się to przesunęło bo nie mogłem się dogadać z photobucketem ale już jest...Zapraszam do GALERII.